شرایط و استانداردهای لازم جهت انتشار محتوا در پلتفرم گاما
نمونه سوالات:
از ثبت نمونه سؤال تا انتشار آن در گاما
1- نمونه سوالات را مطابق راهنمای موجود در لینک ثبت کنید.
2- تا زمانی که فایل شما توسط کارشناسان گاما بررسی نشده و مورد تایید قرار نگرفته است، امکان ویرایش و رفع اشکالات احتمالی آن توسط شما وجود دارد.
3- شما ملزم به رعایت تمامی استانداردهایی که در ذیل اشاره شده یا بعداً توسط کارشناس ارزیابی به شما اعلام میشود هستید.
4- پس از بررسی سوال توسط داوران در صورتی كه مشكلی وجود نداشته باشد، فایل یک امتیاز بین (A-D) گرفته و قیمت گذاری میشود. از این به بعد این سوال در لیست سوالات سایت نمایش داده خواهد شد.
شاخصهای تأیید نمونه سؤال در گاما
* عدم درج تبلیغات در فایل؛ درج هرگونه تبلیغات در فایلهای ارسالی (شامل: واترمارک، لوگو، آدرس سایت و...) ممنوع است.
- وجود هر گونه آیدی شخصی در شبکه های اجتماعی، واترمارک (پس زمینه)، لینک وب سایتها، وبلاگها، کانالها و گروهها در فایل مجاز نیست.
- هر گونه رمزگذاری بر روی فایل غیرمجاز است و در صورت وجود در فرآیند داوری حذف خواهد شد.
* انتخاب صحیح فیلترها؛ فیلترهای مرتبط با محتوای ثبت شده باید به صورت کامل، دقیق و واقعی تکمیل شده و توضیحات مناسبی برای آشنایی خریدار به آن اضافه شود.
- در تعیین عنوان برای محتواهایی که ثبت میکنید، از الگوی مشخصی پیروی کنید. به عنوان آخرین پستی که توسط کارشناس تایید شده است دقت کنید و از سبک آن پیروی کنید.
- محتوای فایل با فیلترهای انتخاب شده برای پایه و درس مورد نظر در فرم اطلاعات فایل باید تطبیق داشته باشند.
- بودجه بندی: سرفصلهای آزمون را به دقت مشخص کنید، لازم است اطلاعات مربوط به درس و مباحث (یا محدودهای از کتاب درسی که آزمون از آن طراحی شده است) را دقیق و متناسب با محتوای آزمون در فرم اطلاعات آزمون انتخاب کنید.
- در قسمت توضیحات، شرح مختصری در مورد محتوای فایل بنویسید. ارائۀ توضیحات دقیقتر در مورد فایل باعث راهنمایی بیشتر کاربران خواهد شد و احتمال دانلود فایل شما را نیز افزایش میدهد.
* بهروز بودن فایل؛ فایل ارسالی باید متناسب با مطالب درسی و آموزشی نظام جدید آموزشی باشد، از ثبت موارد مربوط به سالهای دور خودداری کنید.
- بارم بندی مصوب در آزمونهای نوبت اول یا دوم رعایت نشده است.
- جهت افزایش امکان رقابت محتواهایی تولید کنید که در سایت کم هستند (به راحتی در قسمت جستجو میتوانید متوجه شوید)
- فقط محتوایی ثبت کنید که با سرفصل های کتاب درسی سال تحصیلی جاری هماهنگ باشد. (محتوای قدیمی مورد تایید نیست.)
* ارسال محتوای تکراری؛ قبل از ارسال محتوا به سایت گاما از عدم وجود آن مطمئن شوید. (محتوایی که خود تولید کننده آن نیستید ممکن است قبلاً توسط کاربر دیگری ثبت شده باشد!)
- آزمونهای مشابه در یک بودجهبندی ثبت نکنید، ثبت آزمونهای مشابه فقط در صورتی قابل تایید است که تفاوتهای چشمگیری در نحوه طراحی سوالات یا سطح دشواری آنها وجود داشته باشد. آزمونهای خود را به صورت بسته چندتایی ثبت کنید. (برای مثال: 4 سری آزمونک درس 1 ....)
- محتوای شما نباید تشابه زیادی با فایلهای موجود در سایت داشته باشد چه آن محتوا را قبلا خودتان ثبت کرده باشید چه فرد دیگری آن را ثبت کرده باشد. به دلیل تشابه و عدم امکان استفاده مفید برای خریدار موارد اینچنینی در هر مرحلهای از فرآیند باشد غیرفعال خواهد شد.
- در صورتی که یکی از محتواهای خود را که قبلا در سایت ثبت کردهاید اصلاح کردهاید، بهتر است نسبت به ویرایش محتوای قدیمی با نسخه جدید اقدام کنید. این عمل از منظر رباتهای گوگل به مراتب تأثیر بیشتری دارد و همچنین از در بازبینی مجدد داوران ممکن است، امتیاز بهتری در سایت بگیرد و در صفحات نخست نمایش داده شود.
* رعایت قوانین کپیرایت؛ اسکن از کتابهای کمک آموزشی و یا انتشار فایلهای سایتهای دیگر یا فایل متعلق به دیگران در سایت ممنوع است. (مورد مشاهده شده بدون اطلاع حذف خواهد شد.)
- حقوق ناشرین: نمونه سوالات و فایلهای ناشران کتابهای کمک آموزشی به هر صورت مورد تایید نیست.
- فایلهایی که توسط نرمافزارهای بانک نمونه سوال سایر موسسات تولید شده باشند تایید نخواهند شد.
- شما فقط مجاز به ارسال فایلهای مربوط به مدرسه خود هستید یا آزمونهایی که به صورت هماهنگ در منطقه شما برگزار میشوند. بنابراین از ارسال گروهی انبوهی از فایلهای کپی شده از جاهای دیگر خودداری نمایید.
- آزمون های نوبت دوم پایه ششم ابتدائی به صورت هماهنگ منطقهای و پایه نهم به صورت هماهنگ استانی برگزار میشوند. بنابراین از ارسال هر گونه نمونه سوال طراحی شخصی در دروس این پایه ها پرهیز نمایید.
* کیفیت طراحی مطلوب؛ کیفیت ظاهری و صفحه آرایی فایل باید برای عرضه در سایت مطابق با استانداردهای گاما باشد. (ظاهر فایل اولین چیزی است که کاربر میبیند، محتوای خوب بدون ظاهر زیبا کاربر را جذب نخواهد کرد.)
- برای تایپ کلیه متنهای موجود در فایل سوال و پاسخنامه از فونتهای سری B مانند B Nazanin و B Mitra و B Traffic و B Yagut و... استفاده کنید. این مورد را در داخل تکست باکس و جدول نیز حتماً رعایت نمایید. (در دوره ابتدائی استفاده از فونت Mj Faraz نیز مجاز است)
- فایل از نظر کیفی (کیفیت ظاهری یا کیفیت علمی) باید در سطح مطلوبی باشد و خلاقیتی در آن به کار برده شود. کارشناسان گاما ملزم به نظارت بر استانداردهای فنی محتواها به منظور ارتقای اعتبار سایت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان هستند. بنابراین تنها محتواهایی قابل تایید هستند که از نظر کارشناس داوری مطالعۀ آنها برای دانشآموزان و کاربران مفید فایده تشخیص داده شود.
- استفاده از اسکرین شات در قسمتی از سوالات نیز مجاز نیست. این به معنی کپی از فایل دیگری است و لذا مورد تایید نیست. لازم است کلیه متنها، جداول و فرمولها با روشهای استاندارد تایپ شوند.
- فاصله بین سطرها بیش از حد نیاز نباشد. حاشیه دور صفحات، حاشیه سادهای باشد.
- در فایل ارسالی باید نکات نگارشی و املایی به صورت کامل رعایت شده باشد.
- کلیه مطالب نوشته شده به زبان فارسی باید روی حالت Right to Left Text Direction تنظیم شوند و همچنین Align Right نیز در آنها رعایت شود.
- به منظور کاهش هزینههای چاپ و تکثیر کاربران لازم است بهینه سازی مناسبی در فضاهای خالی و تعداد صفحات فایل صورت گیرد تا تعداد صفحات فایل به حداقل ممکن کاهش یابد.
- شکلهای هندسی را مطابق راهنمای لینک https://gama.ir/page/show/98 رسم کنید.
* ساماندهی مناسب مجموعه محتواهای مرتبط باهم؛
- با توجه به انتشار نمونه محتواهای بسیار متنوع از معلمان سراسر کشور، به منظور افزایش امکان رقابت فایل شما با سایر فایلهای مشابه در سایت و همچنین پیشگیری از سردرگمی کاربران در انتخاب محتوای مورد نظر خود اکیداً توصیه میشود محتواهای خود را به صورت یک بسته در سایت ثبت نمایید. منظور از بسته مجموعهای از نمونه سوالات هدفمند است. مثلاً مجموعه سوالات آزمونهای مستمر کل کتاب، مجموعه آزمونکهای درس به درس کل کتاب، مجموعه سوالات امتحانات ترم اول، مجموعه سوالات امتحانات ترم دوم، جزوه آموزش درس به درس کل کتاب و ...
- سوال و پاسخ باید در قالب یک فایل باشد.فایل pdf و word هر دو باید ثبت شوند.
- در صورتی که امکان تایپ پاسخنامه را ندارید (برای دروسی مانند ریاضی) آن را در قسمت پاسخ تشریحی به صورت جداگانه ارسال کنید. (در این صورت نیازی نیست فایل پاسخ به انتهای pdf اضافه شود)
- پاسخنامه صرفاً پاسخ سوالات باشد و از تکرار متن سوالات در قسمت پاسخنامه اجتناب نمایید.
- کلیه محتواهای آموزشی مرتبط با هر فایلی که در دسته نمونه سوالات امتحانی ثبت شده است را باید به عنوان «فایل اضافه» در فرم همان نمونه سوال ارسال کنید. برای مثال اگر جزوهای ثبت کردهاید و برای آن ویدیویی آماده کردهاید، ویدیو را به عنوان فایل اضافه برای آن ثبت میکنید یا حل ویدیویی سوالات یک آزمون و...
- چون کاربران از فایلهای پاسخدار استقبال بیشتری می کنند، پیشنهاد میگردد در صورت امکان پاسخ تشریحی آزمونهای خود را ثبت کنید.
* توجه به پیامها؛ پیامهای ارسالی داوران را به دقت خوانده و مطابق با آن عمل کنید. (بیتوجهی به این مورد بعضاً باعث مسدود شدن حساب کاربری شما میشود.)
اصول تهیه یک نمونه سوال استاندارد
- هر آزمون باید شناسنامهای شامل نام استان، ناحیه و مدرسه داشته باشد که در سربرگ آزمون مشخص باشند. این شناسنامه نباید مخدوش باشد.
- شما باید اطلاعات استان، ناحیه و مدرسه را مطابق با سربرگ آزمون در فرم ارسال نمونه سوال انتخاب کنید.
- تنوع سوالات را افزایش دهید؛ از سوالات تصویری و نموداری، تستی، جاخالی، درست و نادرست و ... استفاده کنید. سوالاتی که صرفاً تشریحی باشند، استاندارد نیستند.
- استفاده از گزینههایی مانند؛ «هر سه مورد»، «مورد الف و ب» و «هیچکدام» در سوالات تستی مجاز نیست. چنین سوالاتی غیراستاندارد محسوب میشوند. متن سؤالات و گزینهها را طوری تغییر دهید که این مشکل رفع گردد.
- اصول صفحهآرایی و همچنین درست نوشتن را رعایت کنید.
محتوای آموزشی:
از ثبت محتوای آموزشی تا انتشار آن در گاما
1- محتوای آموزشی را مطابق راهنمای موجود در لینک ثبت کنید.
2- تا زمانی که فایل شما توسط کارشناسان گاما بررسی نشده و مورد تایید قرار نگرفته است، امکان ویرایش و رفع اشکالات احتمالی آن توسط شما وجود دارد.
3- شما ملزم به رعایت تمامی استانداردهایی که در ذیل اشاره شده یا بعداً توسط کارشناس ارزیابی به شما اعلام میشود هستید.
4- پس از بررسی محتوا توسط داوران در صورتی كه مشكلی وجود نداشته باشد، یک امتیاز بین (A-D) برای آن منظور شده و قیمت گذاری میشود. از این به بعد این فایل در لیست محتوای آموزشی سایت نمایش داده خواهد شد.
شاخصهای تایید محتوای آموزشی در گاما
- عنوان فایل آموزشی در فرم اطلاعات به صورت سیستمی تعریف شده است، به منظور گویاتر و کوتاهتر شدن عنوان، آن را به فرمت یا الگوی بهتری ویرایش کنید.
- در تعیین عنوان برای محتواهایی که ثبت میکنید، از الگوی مشخصی پیروی کنید.
مثلاً به صورت؛ پاورپوینت آموزش کتاب محور علوم تجربی هفتم | درس 15: محیط زیست (صفحه 89 تا 98)
یا
ویدیوی تدریس سطح پیشرفته علوم تجربی هفتم | درس 15: محیط زیست (جلسه 1: صفحه 89 تا 93)
- وجود هر گونه آیدی شخصی در شبکه های اجتماعی، واترمارک (پس زمینه)، لینک وب سایتها، وبلاگها، کانالها و گروهها در فایل های ویدیویی، پاورپوینت یا PDF و WORD مجاز نیست.
- لازم است اطلاعات مربوط به مباحث و شماره صفحات کتاب (یا محدوده ای از کتاب درسی که فایل به منظور آموزش آن قسمت آن طراحی شده است) را دقیق و متناسب با محتوای فایل در فرم اطلاعات فایل آموزشی انتخاب کنید.
- حجم ویدیوها ثبت شده باید متعارف باشد (هر دقیقه حدود 2 مگابایت)؛ شما با استفاده از نرم افزار Any Video Converter و پایین آوردن مقدار video bitrate به عدد 400 در قسمت Video Option میتوانید حجم فایل را کاهش دهید.
- ثبت جزوه در قسمت محتوای آموزشی مجاز نیست و باید در قسمت نمونه سوالات امتحانی (نوع آزمون: جزوه و درسنامه) ثبت گردد.
- کلیه مطالب نوشته شده به زبان فارسی در پاورپوینتها باید روی حالت Right to Left Text Direction تنظیم شوند و همچنین Align Right نیز در آنها رعایت شود.
- صدا در ویدیو باید واضح، بدون نویز و با کیفیت باشد. تنظیمات مناسبی در زمان ضبط انجام دهید تا کیفیت و بلندی صدا بهتر شود.
- در قسمت توضیحات، شرح مختصری در مورد محتوای فایل بنویسید. ارائۀ توضیحات دقیقتر در مورد فایل باعث راهنمایی بیشتر کاربران خواهد شد و احتمال دانلود فایل شما را نیز افزایش میدهد.
- با اصلاح تصاویر موجود در پاورپوینت با استفاده از ابزار compress pictures میتوانید تا حدودی حجم فایل را کاهش دهید.
- ویدئوی شما باید در تمامی پخش کنندههای رایج امکان پخش داشته باشد. با توجه به نرم افزار مورد استفاده در اینترنت تحقیق کنید که با چه تنظیماتی میتوانید این مشکل را نداشته باشید.
- اسلایدهای اضافی مانند اسلاید «بسم الله» و اسلاید «پایان» یا تقدیر و تشکر را حذف کنید.
- فیلترهای فرم ثبت محتوا را مطابق با محتوای فایل آموزشی انتخاب کنید.
- هرگز سعی نکنید به جای تایپ از اسکرین شات صفحات کتاب درسی (یا کتاب های کمک آموزشی) استفاده نمایید. ارزش نوشتهها در یک پاورپوینت در تایپ شدن آنها است.
- فایل پاورپوینت را بدون رمز بارگزاری کنید و آن را با فقط با فرمت PPTX آپلود نمایید تا قابل ویرایش برای کاربران باشد. (در صورت مشاهده در هر زمانی اصلاح خواهد شد)
- کل محتوای یک درس را فقط در یک پاورپوینت یا ویدئو تنظیم کنید. اگر چه ممکن است یک درس از کتاب طی چند جلسه تدریس شود ولی برای انتشار در گاما باید کل محتوای هر درس فق در فایل قرار گیرد و ثبت شود.
- پاورپوینت، ویدئو یا سایر محتواهای آموزشی مرتبط با هر درس کلیه مطالب آموزشی آن درس را صفحه به صفحه و سطر به سطر به همراه حل کلیه فعالیتها و تمرینهای آن درس مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. همچنین برای هر درس از کتاب فقط مجاز به ارسال یک پاورپوینت هستید. در درس های ریاضیات همه پایه ها برای هر فصل از کتاب اجازه ثبت فقی یک پاورپوینت دارید به طوری که کل محتوای آن فصل را پوشش دهد.
اصول طراحی یک پاورپوینت استاندارد
یکی از ایراداتی که در بیشتر سمینارها مشاهده میشود اسلایدهای خشن، زمخت و گل و بلبل و اسلایدهای اضافی و غیر مرتبط با موضوع مورد بحث میباشد. بنابراین اگر سخنران کمی حوصله به خرج داده و پاورپوینت زیبایی را ارئه نماید، میتواند نظر حاضرین را در مورد موضوع ارائه شده تحت تاثیر قرار دهد.
همانطور که 20 سال پیش، یکی از اصلیترین ابزارهای آموزشی که سخنرانان حرفهای از آن استفاده میکردند استفاده از اسلاید و پروژکتور برای نمایش آنها بود. اما امروزه روشی که سخنرانان حرفهای و حتی غیر حرفهای از آن استفاده میکنند، استفاده از پاورپوینت است.
نرمافزار پاورپونیت (Powerpoint) از بسته نرمافزاری Office شرکت مایکروسافت است که با هدف تسهیل در ارائه سخنرانی یا تدریس مطالب آموزشی انتخاب شده است.
این نرمافزار به شما امکان میدهد که از تصاویر، نوشتهها، فیلم، صوت و حرکات و افکتهای تصویری و انیمیشن استفاده نمایید تا بتوانید سخنرانی و ارائه بهتری داشته باشید نه این که تمام زحمات شما به عنوان ارائه دهنده نیز به عهده پاورپوینت باشد!
در طراحی و ساخت پاورپوینت نکات بسیار زیادی وجود دارد:
1- بزرگ بنویسید:
بله! پاورپوینت برای دیده شدن ساخته میشود نه برای نگاه کردن با ذره بین! خیلیها اعتقاد دارند که متن باید فقط تا اندازهای که قابل خواندن است بزرگ باشد و این یک اشتباه بزرگ است! تا میتوانید باید کوتاه اما بزرگ بنویسید!
2- از فونتهای استاندارد استفاده کنید:
توصیه میشود از فونتهای سری B مانند B Nazanin، Bmitra، M Traffic و B Titr استفاده کنید. در یک پاورپوینت از حداکثر سه فونت مختلف استفاده نمایید. تنوع زیاد فونتها باعث دور شدن پاورپوینت از هدف اصلی آن که پرداختن به موضوع اصلی است، خواهد شد.
از تصاویر و نمودارها استفاده کنید. تصاویر باعث میشوند که همه چیز در خاطر مخاطبان شما بماند، البته اگر تصاویر هنرمندانه انتخاب شوند نه هر تصویری! سعی کنید از تصاویر مرتبط، آموزشی و به یاد ماندنی استفاده کنید. پاورپوینت قرار نیست که مثل نرمافزار word باشد که تماماً در آن بنویسید! عکسها و نمودارها را به کمک خود بیاورید.
3- از افکتهای زیاد استفاده نکنید:
یک اصل کلی! هیچگاه بیش از اندازه از افکتها و جلوههای بصری استفاده نکنید زیرا باعث میشود که مخاطبان شما پس از مدتی خسته شوند و هیچ تمایلی به نگاه کردن به پاورپوینت شما نخواهند داشت.
این که یک متن با یک جلوه خاص ظاهر شود و با یک جلوه عجیب و غریب مخفی شود، اصلاً جالب نیست! مخصوصاً اگر بیش از اندازه برای مخاطبانتان تکرار شود!
4- جمله نویسی نکنید:
قرار نیست در یک صفحه پاورپوینت جمله نویسی کنید! فقط باید محتوا را به گونهای که نکات اصلی را برساند به صورت «تیتر» بیان کنید.
مثلاً اگر قرار است بگویید که:
سیاره زهره گرمترین سیاره در منظومه شمسی است و تنها سیارهای است که زمان چرخیدن آن به دور خودش (چرخش وضعی)، از چرخیدنش به دور خورشید (چرخش انتقالی) طولانی تر است.
باید در پاورپوینت خود اینطور عمل کنید:
- سیاره زهره
- گرمترین
- چرخش وضعی طولانی تر از انتقالی!
قرار نیست همه چیز در پاورپوینت باشد، فقط باید نکات اصلی باشد که شما در مورد آنها بیشتر و کاملتر صحبت کنید.
5- قانون 6 * 5 را رعایت کنید:
قانون 6 * 5 یک قانون اجتناب ناپذیر است که میگوید پاورپوینت شما حداکثر باید 5 خط داشته باشد و در هیچ خطی هم نباید از 6 کلمه بیشتر استفاده شده باشد.
اگر این قانون را زیر پا بگذارید، مطمئناً مسیر اشتباهی در طراحی پاورپوینت خود رفتهاید!
6- از اسکرین شات مطالب کتابهای درسی بپرهیزید
استفاده ازاسکرین شات متنها کار شما را ضعیف و کم ارزش میکند. و برای بینندگان پاورپوینت هم کاملاً روشن است که شما به جای تایپ مطالب و طبقه بندی خلاقانه آنها از تصویر مطالب استفاده کرده اید و در نتیجه اهمیت چندانی برای کار شما قائل نخواهند شد.
برای مشاهده راهنمای تولید فیلم آموزشی و استانداردهای لازم برای آن این لینک را ببنید.
آزمون آنلاین:
- تستها را مطابق راهنمای موجود در لینک ثبت کنید.
- آزمونهایی که توسط شما طراحی میشوند بلافاصله پس از ساخت آزمون فعال هستند و میتوانید لینک آن را در اختیار دانشآموزان خود قرار دهید تا در آزمون شرکت کنند. نتایج شرکت کنندگان در آزمون، در پنل شما قابل مشاهده است. بنابراین برای اجرای آزمونهای خود منتظر تایید گاما نباشید.
- تا زمانی که تستهای شما توسط گاما مورد تایید قرار نگرفته است، امکان ویرایش تستها و رفع اشکالات احتمالی آن توسط شما وجود دارد.
- حتماً پس از آنکه نتایج دانش آموزان خود را مشاهده کردید، نسبت به رفع ایرادات احتمالی تستها اقدام نمایید. در صورتی که کلید سوالات شما اشکالی داشته باشد، پس از رفع عیب، کارنامه دانش آموزان به صورت اتوماتیک اصلاح خواهد شد.
- در صورتی که آزمونهای شما دارای شرایط زیر باشند، مورد تأیید نهایی کارشناسان گاما قرار خواهد گرفت:
الف) شرایط و استانداردهای گاما در آن رعایت شده باشد.
ب) تشابه سوالات آن با آزمونهای موجود در سایت پایین باشد
ج) سطح علمی و سختی سوالات متناسب با مدارس هدف باشد.
- حقالزحمهای (به ازای هر تست با پاسخ تشریحی 450 تومان و بدون پاسخ تشریحی 700 تومان) به شما پرداخت میشود.
- آزمون در لیست آزمونهای آنلاین گاما قرار میگیرد تا سایر کاربران نیز بتوانند در آن شرکت نمایند.
استانداردهای تایپ متن سؤالات و گزینههای تستها
- صفحه کلید فارسی روی ویندوز خود نصب کنید و از صفحه کلید استاندارد فارسی برای تایپ استفاده کنید.
توجه: صفحه کلیدهای عربی بعضی کاراکترها مانند (ی و ک) را به شکل عربی آن تایپ میکنند که در نگارش فارسی مورد تایید نیست.
- علائم نگارشی را در هر قسمتی از متن مطابق اصول نگارش زبان فارسی استفاده نمایید. همچنین در پایان متن تستها از علامت نگارشی مناسب مانند ؟ یا . استفاده کنید.
توجه کنید که در تایپ فارسی همواره علائم نگارشی بدون هیچ فاصلهای به کلمۀ قبل از خود میچسبند.
- فاصلهها یا سطرهای اضافی (شامل Enter و Space) در متن سوال و گزینهها را حذف کنید. بین هر دو کلمه فقط یک Space قرار میگیرد و پس از هر پاراگراف فقط یک Enter قرار میگیرد.
- به جای تایپ از اسکرین شات استفاده نکنید. استفاده از اسکرین شات به معنی کپی تست از فایل دیگری است و لذا مورد تایید نیست. لازم است کلیه متنها و فرمولها با روشهای استاندارد تایپ شوند. فقط برای جداول و عکسهای مورد نیاز در متن سؤال یا گزینهها میتوانید از اسکرین شات استفاده کنید.
- اگر قبلاً تستهای خود را در نرم افزار Word تایپ کردهاید و الان قصد انتقال آنها را به بخش ازمون آنلاین گاما دارید، باید یکی یکی تستها و گزینهها را کپی کنید. ممکن است متن سوال شما دارای کاراکترهایی باشد که ویرایشگر گاما امکان شناسایی آنها را ندارد. برای رفع این مشکل ابتدا متن را داخل ویرایشگری مانند Notepad کپی کنید تا کاراکترهای غیرمتعارف آن حذف شود. سپس متن را از Notepad به محیط گاما کپی نمایید.
- برای تایپ فرمولهای ریاضی باید از کدنویسی لاتکس استفاده کنید. اسکرین شات از فرمولها مورد تایید گاما نیست.
- لازم است شکلهای استفاده شده در سوالات تستی یا پاسخنامه اندازه استانداردی داشته باشند (***)، به طوری که نه بیش از حد بزرگ باشد و نه کوچک. ضمناً عکس فقط باید شامل مطلب مورد نظر باشد و کلیه حاشیههای اضافی آن حذف شوند (***).
اصول طراحی تستهای استاندارد
- برای هر یک از تستها باید گزینه درست را انتخاب کنید. همچنین ثبت هر گونه پاسخ تشریحی که اطلاعات بیشتری نسبت به پاسخ کلیدی نمیدهند، مجاز نیست. مثلاً مواردی از این دست؛
گزینه 3 درست است.
تکرار متن یک یا چند مورد از گزینهها
- فعلها یا واژههای با بار منفی مانند «نادرست»، «نیست»، «نمیباشد»، «نمیشود» و ... باید دارای خط زیر (underline) باشند.
- مبحث متناظر با هر تست را با دقت زیاد انتخاب نمایید. هیچ وقت سعی نکنید با انتخاب نادرست مبحث برای تستها از اجبار نرمافزار در انتخاب مبحث عبور نمایید. در صورت عدم دقت لازم در این زمینه، قطعاً در مرحله کارشناسی تستهای شما، با امتیاز منفی از طرف کارشناسان مواجه خواهید شد.
- از ثبت تستهای آزمونهای گاج، قلمچی و سنجش و سایر موسسات در سایت پرهیز نمایید. لازم است کلیه تستها تالیفی باشند.
- سوالات آزمون آنلاین را طوری تنظیم نمایید که مطالب یک یا چند درس از کتاب را به طور کامل پوشش دهد. آزمونهایی که به طور کامل مبحث مورد نظر را پوشش ندهد یا توزیع پراکندگی تستهای آن مناسب نباشد، مورد تایید قرار نمیگیرند.
- استفاده از گزینههایی مانند «هیچکدام»، «هر سه مورد» و «موارد 1 و 3» مجاز نیست. متن سوال و گزینهها را باید طوری تغییر دهید که نیاز به استفاده از چنین گزینههایی نباشد.
- از ثبت آزمونهای بیکیفیت صرفاً به منظور کسب درآمد پرهیز نمایید. در صورت احراز این امر، حساب کاربری شما مسدود میشود.
پرسش و پاسخ:
از ثبت پرسش تا انتشار آن در گاما
1- پرسشهای خود را مطابق راهنمای موجود در لینک ثبت کنید.
2- تا زمانی که پرسش شما توسط کارشناسان گاما بررسی نشده، امکان ویرایش و رفع اشکالات احتمالی آن توسط شما وجود دارد.
3- شما ملزم به رعایت تمامی استانداردهایی که در ذیل اشاره شده یا بعداً توسط کارشناس ارزیابی به شما اعلام میشود هستید.
4- پس از بررسی پرسش مطرح شده توسط داوران در صورتی كه مشكلی وجود نداشته باشد، پرسش در لیست جستجوی سایت نمایش داده خواهد شد.
استانداردهای ثبت پرسش و دلایل رد آن گاما
- پرسشهایی که برای تمامی دانشآموزان جنبه آموزشی ندارد قابل تایید نیست. مسئله خود را طوری مطرح کنید که روش حل آن را برای شما آموزش داده شود تا در سایر مسئلهها نیز بتوانید از آن استفاده کنید.
- از کپی معما، تست و چیستان از سایتهای دیگر و ارسال آنها در گاما اجتناب نمایید. همچنین توجه داشته باشید تستهای ثبت شده در قسمت آزمون آنلاین برای این قسمت قابل تایید نیست.
- از ارسال انبوهی از پرسشهای مشابه با هدف کسب امتیاز پرهیز نمایید. هدف سامانه پرسش و پاسخ رفع اشکالات درسی و نیازهای مشاوره تحصیلی دانشآموزان یا بررسی مفاهیم چالش برانگیز درسی است.
- از ثبت پرسشهایی که پاسخ آنها به صراحت در کتابهای درسی آمده است، پرهیز نمایید.
- فقط پرسشهایی را ثبت نمایید که پاسخ به آنها نیاز به تجزیه و تحلیل داشته باشد و از ثبت سوالات کلی خودداری نمایید. طبیعی است که هیچ کاربری قادر به پاسخگویی به سوالات کلی نیست و بنابراین ما نیز آنها را تایید نخواهیم کرد.
- قبل از ثبت هر پرسشی در مورد یک موضوع خاص به راحتی میتوانید با انتخاب درست مبحث متناسب از آن درس در سایت، پاسخ پرسش خود یا مشابه آن را پیدا کنید. پرسش های تکراری قابل تایید نیستند.
- عنوان پرسش تاثیرگذارترین قسمت برای ترغیب کاربران جهت پاسخگویی به پرسش شماست. لازم است عنوان را کاملاً گویا و دقیق و شفاف بیان کنید. عنوان پرسش را باید به صورت یک جمله پرسشی مطرح کنید.
- متن پرسش هم باید توضیح کاملی در مورد سوال شما بیان کند تا کاربران بتوانند راهنمایی مناسبی به شما ارائه نمایند.
عنوان و متن پرسش را تایپ کنید. ارسال تصویر به جای متن و شرح پرسش قابل قبول نیست.
- پرسش خود را گویا بنویسید. اطلاعات کافی و روشنی در مورد مسئله مورد نظر خود بیان کنید تا کاربران متوجه منظور شما شوند و بتوانند شما را راهنمایی کنند.
برای مثال: از عبارتهایی مانند «پاسخ فعالیت صفحه فلان کتاب فلان» استفاده نکنید، بلکه متن کامل آن فعالیت یا مسئله را تایپ کنید.
- معرفی هر گونه ناشر، سایت، کانال، وبلاگ و صفحات شبکههای اجتماعی تبلیغ محسوب میشود و امکان تایید سوالاتی که پاسخ آنها منجر به چنین تبلیغاتی شود، وجود ندارد.