تعداد نتایج : 843
چگالی چیست؟ با مفهوم و روش اندازهگیری چگالی (دانسیته) آشنا شوید
در دنیای شگفتانگیز علم، مفاهیم و پدیدههای متعددی وجود دارند که درک آنها ما را به شناخت عمیقتر جهان پیرامونمان یاری میرساند. یکی از این مفاهیم، چگالی یا دانسیته (Density) است که نقشی کلیدی در بسیاری از زمینههای علمی و در زندگی روزمره ما ایفا میکند. چگالی به بیان ساده، نسبت جرم یک ماده به حجم آن است. به عبارت دیگر، چگالی نشاندهنده میزان فشردگی ذرات تشکیلدهنده یک ماده در واحد حجم مشخص است. هرچه چگالی یک ماده بیشتر باشد، به این معنی است که ذرات آن ماده در واحد حجم به هم فشردهتر و متراکمتر بستهبندی شدهاند. درک مفهوم چگالی و چگونگی اندازهگیری آن، نه تنها در علوم مختلف مانند فیزیک، شیمی و مهندسی حائز اهمیت است، بلکه…
پیشنهاد ویژه گاما برای امتحان کشوری ریاضی نهم یکشنبه 13 خرداد 1403
ریاضی نهم | تاریخ 1403/03/13 دانلود سوال و پاسخ امتحان نهایی ریاضی نهم (نوبت صبح و عصر) دانلود سوال و پاسخ امتحان نهایی علوم ششم دانلود سوال و پاسخ امتحان نهایی ریاضی ششم دانلود سوال و پاسخ امتحان نهایی علوم نهم دانلود سوال و پاسخ امتحان نهایی فارسی نهم
برنامه جدید آزمونهای هماهنگ پایه نهم خردادماه 1403 استانهای کشور
برنامه امتحانات هماهنگ کشوری تاریخ روز درس 1403/03/06 یکشنبه علوم تجربی 1403/03/08 سه شنبه فارسی 1403/03/13 یکشنبه ریاضی برنامه امتحانات هماهنگ استان آذربایجان شرقی تاریخ روز درس 1403/02/30 یکشنبه قرآن 1403/03/10 پنجشنبه انگلیسی 1403/03/17 پنجشنبه عربی 1403/03/20 یکشنبه مطالعات اجتماعی 1403/03/22 سه شنبه پیامهای آسمان 1403/03/24 پنجشنبه آمادگی دفاعی 1403/03/27 یکشنبه نگارش 1403/03/29 سه شنبه املای فارسی برنامه امتحانات هماهنگ استان آذربایجان غربی تاریخ روز درس 1403/02/30 شنبه قرآن 1403/03/10 پنجشنبه نگارش 1403/03/17 پنجشنبه مطالعات اجتماعی 1403/03/20 یکشنبه عربی 1403/03/22 سه شنبه پیامهای آسمان 1403/03/24 پنجشنبه آمادگی دفاعی 1403/03/27 یکشنبه انگلیسی 1403/03/29 سه شنبه املای فارسی…
راهنمای کامل ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره برای داوطلبان کنکور
با تغییر مسیر به سمت سنجش جامعتر داوطلبان، شورایعالی انقلاب فرهنگی در سال گذشته اقدام به اعمال تغییری اساسی در روند پذیرش دانشگاهها (کنکور) کرد. بر اساس این مصوبه، نتایج آزمونهای نهایی یا همان سوابق تحصیلی، از این پس تاثیر قطعی در پذیرش دانشگاهها خواهد داشت. امسال، این تاثیر به میزان ۵۰ درصد و تنها شامل نتایج آزمونهای نهایی پایه دوازدهم است. با افزایش اهمیت عملکرد تحصیلی در پذیرش دانشگاهی، وجود سامانهای کارآمد برای مدیریت و اعتبارسنجی سوابق تحصیلی، به ویژه برای داوطلبانی که قصد بهبود نمرات یا ایجاد سابقه تحصیلی دارند، امری ضروری به نظر میرسد. در راستای رفع این نیاز، سامانهای آنلاین برای تسهیل فرآیند مشاهده و تایید سوابق تحصیلی و همچنین ثبتنام…
استعاره چیست به زبان ساده و روش تشخیص استعاره درفارسی
استعاره چیست؟ تا به حال برایتان پیش آمده که بخواهید چیزی را توصیف کنید، اما کلمات به اندازه کافی گویا نباشند؟ در چنین مواقعی، نویسندگان و شاعران از آرایههای ادبی برای خلق تصاویری زنده و تأثیرگذار استفاده میکنند. یکی از قدرتمندترین این آرایهها، استعاره است. استعاره به چه معنا است؟ استعاره به معنای به عاریه گرفتن است. در دنیای ادبیات، استعاره یعنی استفاده از یک کلمه یا عبارت به جای کلمه یا عبارت دیگری برای ایجاد مقایسهای غیرمستقیم. به عبارت سادهتر، استعاره یک چیز را شبیه چیز دیگری میکند، بدون اینکه از کلمات «مثل» یا «مانند» استفاده کند. انواع استعاره استعاره در زبان و ادبیات فارسی به دو دسته اصلی تقسیم میشود: استعاره مصرحه در استعاره…
فعل چیست و انواع فعل در زبان فارسی کدام است؟
زبان فارسی، مانند هر زبان دیگری، از اجزای مختلفی تشکیل شده است که «فعل» یکی از مهمترین آنها به شمار میرود. فعل کلمهای است که نشاندهندهی کار، رویداد، یا حالت است. فعل با برقراری ارتباط بین اجزای جمله، به آن معنا و مفهوم میبخشد و باعث پویایی و تحرک زبان میشود. برای درک بهتر مفهوم فعل، میتوان آن را با سایر اجزای جمله مقایسه کرد: «اسم» به اشیاء، مکانها، یا مفاهیم اشاره میکند (مانند کتاب، خانه، آزادی). «صفت» ویژگیهای اسم را توصیف میکند (مانند زیبا، بزرگ، جالب). در حالی که اسم و صفت تنها توصیفکننده هستند، فعل نشاندهندهی انجام دادن کار و تحرک است. انواع فعل در زبان فارسی…
برگزاری آزمون «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری
گاما- معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه ۲ امتحان «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری برگزار میشود، گفت: امتحانات پایه ششم همواره به صورت هماهنگ منطقهای برگزار و ارزشیابی دانشآموزان در دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) به صورت توصیفی انجام میگیرد اما مقرر شده امتحانات ۲ درس مذکور به صورت هماهنگ کشوری برگزار شود. حمید طریفی حسینی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانشآموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانشآموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته میشود. وی با اشاره به اینکه…
مفعول چیست و چطور در جمله پیدا میشود؟
در زبان فارسی، مفعول یکی از ارکان اصلی جمله به شمار میرود و درک درست آن برای جملهسازی صحیح و فهم دقیق معانی ضروری است. در این مقاله، به بررسی مفهوم مفعول، انواع آن و روشهای تشخیص مفعول در جمله میپردازیم. مقدمه مفعول، نهاد جمله را دریافت میکند و مورد اثر فعل قرار میگیرد. به عبارت دیگر، مفعول موجود یا چیزی است که فعل بر آن اثر میگذارد. اهمیت یادگیری مفعول در دستور زبان فارسی تسلط بر مفهوم مفعول، فواید متعددی به همراه دارد: درک عمیقتر معانی: تشخیص درست مفعول به درک دقیقتر معانی جمله و منظور گوینده کمک میکند. جملهسازی صحیح: آشنایی با انواع مفعول و نحوه تشخیص آنها، در جملهسازی صحیح و روان نقش کلیدی دارد. تجزیه…
مسند چیست و چطور مسند را در جمله پیدا کنیم؟
یکی از سوالهایی که همیشه در درس زبان فارسی مطرح میشود، «مسند چیست؟» است. این سوال مخصوصا برای دانشآموزان سالهای هفتم و هشتم در بسیاری از امتحانات و سوالهای مهم مطرح میشود. جواب دادن به این سوال و سوالهای مشابه مثل «فعل اسنادی و مسند چیست؟» و «مسند و مسند الیه چیست؟» با یادگیری مفاهیم مربوط به جمله و ساختار اجزای آن آسان میشود. دانشآموزان با یادگیری انواع جمله و نقش هر کدام از کلمهها در کامل کردن جمله، این سوالها را به آسانی جواب میدهند. در این مقاله ابتدا با بخشهای مختلف جمله آشنا میشویم و سپس جمله اسنادی و مسند را بررسی میکنیم. بعد از خواندن این مقاله به آسانی جواب سوالهای…
متمم چیست؟ با انواع متمم و نشانه متمم آشنا شوید
تعریف متمم در زبان فارسی به کلمه یا کلمههایی که بعد از حرف اضافه میگویند مثل از، بر، با، در، درباره و اندر، به، برای و غیره، متمم میگویند. حروف اضافه بسته به نوع فعل استفاده میشوند و با نوشتن متمم، معنای فعل کامل میشود. در هر جمله به تعداد حرفهای اضافه، متمم داریم. پس یک جمله میتواند یک متمم یا چند متمم داشته باشد. متمم میتواند یک کلمه یا چند کلمه باشد. در بعضی از جملهها، چند کلمه بعد از حرف اضافه با حرف «و» یا علامت «کسره» پشت سر هم میآیند. در این جملهها، همه کلمههایی که به هم وصل شدهاند، متمم هستند و متمم چند کلمهای داریم. نقش متمم در جمله در هر جمله نقشهای اصلی دستوری مهم عبارتند…