ابتدا باید ببینیم تولیدکننده در حال حاضر که روی منحنی مرز امکانات تولید قرار دارد چقدر بودجه دارد و منابع آن چقدر است. با توجه به نمودار میبینیم که تولیدکننده میتواند حداکثر 100 عدد تن ماهی یا 3125 عدد تخم مرغ تولید کند؛ پس با توجه به تعداد این محصولات و هزینههای تولید آن، بودجه تولیدکننده عبارت است از:
بودجۀ حال حاضر: 100 عدد تن ماهی ضربدر 25,000 تومان = 3125 عدد تخم مرغ ضربدر 800 تومان = 2500000 تومان
حال باید دید در نقطۀ H برای تولید به چه بودجهای نیاز داریم. در این نقطه باید 83 عدد تن ماهی و 2693 تخم مرغ تولید کنیم؛ پس بودجه موردنیاز برابر است با تعداد این کالا ضرب در هزینههای تولید هر یک:
بودجۀ موردنیاز برای 83 تن ماهی: 25000 تومان ضربدر 83 = 2075000 تومان
بودجۀ موردنیاز برای تولید 2693 تخم مرغ = $800 \times 2693 = 2154800$ مجموع بودجۀ موردنیاز برای تولید در نقطۀ H
میزان افزایش بودجۀ موردنیاز برابر است با تفاضل بودجۀ فعلی و بودجۀ موردنیاز برای تولید در نقطۀ H:
$2500000 - 4229800 = 1729800$ تومان