گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

چند مورد، در خصوص عوامل جهش زای شیمیایی به درستی بیان شده اند؟

الف) بنزوپیرن موجود در دود سیگار با ایجاد نوعی جهش، می‌تواند چرخۀ یاخته ای را از حالت کنترل خارج کند.

ب) مصرف غذاهای نمک سود یا دودی شده در مناطق مختلف، ارتباط مستقیمی با شیوع سرطان در آن‌ها دارد.

ج) پرتوهای فرابنفش نور خورشید با تشکیل دیمر تیمین، عملکرد آنزیم دنابسپاراز را با اختلال مواجه می‌کنند.

د) سدیم نیترات مورد استفاده در ماندگاری محصولات پروتئینی، با تبدیل به ترکیبات مختلفی، قابلیت سرطان زایی دارد.

1 ) 

1

2 ) 

2

3 ) 

3

4 ) 

4

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

موارد الف و ب صحیح هستند.

بررسی همۀ موارد:

 الف. از جمله مواد شیمیایی جهش زا می‌توان به بنزوپیرن اشاره کرد که در دود سیگار وجود دارد و جهشی ایجاد می‌کند که به سرطان منجر می‌شود

ب. تحقیقات نشان داده است در مناطقی که مصرف غذاهای نمک‌سود یا دودی شده رایج است، سرطان شیوع بیشتری دارد. بنابراین ارتباط میان این دو فاکتور، مستقیم است.

ج. پرتوهای فرابنفش که در نور خورشید وجود دارند، باعث تشکیل پیوند بین دو تیمین مجاور هم در دنا می‌شوند که به آن دیمر تیمین گفته می‌شود. دیمر تیمین با ایجاد اختلال در عملکرد آنزیم دنابسپاراز، همانندسازی دنا را با مشکل مواجه می‌کند. اینا همه درست! ولی اشکال اینجاست که پرتوهای فرابنفش نوعی عامل جهش زای فیزیکی هستند؛ نه شیمیایی! بعضی گزینه ها به خودی خود ممکن است صحیح باشند؛ اما با صورت سؤال هماهنگی نداشته باشند! از این دست موارد در آزمون ها بسیار دیده می‌شود. پس حواستون بهشون باشه...!

د. ترکیبات نیتریت دار(مانند سدیم نیتریت)( نه نیترات!)  که برای ماندگاری محصولات پروتئینی مانند سوسیس و کالباس به آن‌ها اضافه می‌شوند، در بدن به ترکیباتی تبدیل می‌شوند که تحت شرایطی، قابلیت سرطان‌زایی دارند. 

 

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

حسین نیکخواه