گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

بادام وحشی هیدروسیانیک اسید $HCN(aq)$ دارد، طعم آن تلخ و خوردن آن خطرناک است. اگر $PH$ محلولی از شیرهٔ این نوع بادام در دمای اتاق برابر 5/15 باشد؛

$HCN(aq) \rightleftharpoons {H^ + }(aq) + C{N^ - }(aq)$

الف) غلظت یون هیدرونیوم و غلظت یون سیانید $(C{N^ - })$ را در این محلول به دست آورید. $(\log 7 = 0/85)$
ب) اگر ${K_a}$ هیدروسیانیک اسید در دمای اتاق برابر با $4/9 \times {10^{ - 10}}$ باشد، عبارت ثابت یونش اسید $({K_a})$ را بنویسید و غلظت مولی هیدروسیانیک اسید $(HCN)$ موجود در این محلول را حساب کنید. 

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

الف)

$\eqalign{
  & \left[ {{H^ + }} \right] = {10^{ - 5/15}} = {10^{0/85}} \times {10^{ - 6}} \Rightarrow \left[ {{H^ + }} \right] = 7 \times {10^{ - 6}}  \cr 
  & \left[ {C{N^ - }} \right] = \left[ {{H^ + }} \right] = 7 \times {10^{ - 6}} \cr} $

ب)

$\eqalign{
  & {K_a} = \frac{{\left[ {{H^ + }} \right]\left[ {C{N^ - }} \right]}}{{\left[ {HCN} \right]}}  \cr 
  & 4/9 \times {10^{ - 10}} = \frac{{{{(7 \times {{10}^{ - 6}})}^2}}}{{\left[ {HCN} \right]}} \Rightarrow \left[ {HCN} \right] = 0/1M \cr} $

 

تحلیل ویدئویی تست

سعيد مرادپور