بادام وحشی هیدروسیانیک اسید $HCN(aq)$ دارد، طعم آن تلخ و خوردن آن خطرناک است. اگر $PH$ محلولی از شیرهٔ این نوع بادام در دمای اتاق برابر 5/15 باشد؛
$HCN(aq) \rightleftharpoons {H^ + }(aq) + C{N^ - }(aq)$
الف) غلظت یون هیدرونیوم و غلظت یون سیانید $(C{N^ - })$ را در این محلول به دست آورید. $(\log 7 = 0/85)$
ب) اگر ${K_a}$ هیدروسیانیک اسید در دمای اتاق برابر با $4/9 \times {10^{ - 10}}$ باشد، عبارت ثابت یونش اسید $({K_a})$ را بنویسید و غلظت مولی هیدروسیانیک اسید $(HCN)$ موجود در این محلول را حساب کنید.