Loading [MathJax]/extensions/TeX/cancel.js

گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.

تفاوت بین پلی پپتید و پپروتئین در چیست؟

جلال الدین گنج خانلو
    جلال الدین گنج خانلو
  بروزرسانی 6 آذر 15:57

3 پرسش 357 پاسخ 5.6K امتیاز
دوره دوم متوسطه- نظری دوازدهم علوم تجربی زیست شناسی (3)

تفاوت بین پلی پپتید و پپروتئین در چیه؟


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 2

کهیار یوسفی
    کهیار یوسفی
  بروزرسانی 1403/07/18

0 پرسش 432 پاسخ 1.9K امتیاز

دوست عزیز 1- محصول ساختار اول پروتئین(پلی پپتید): محصول این سطح ساختاری رشته پلی پپتید است وقتی تعدادی آمینواسید با پیوند پپتیدی به هم وصل شوند(بدون هیچ برهمکنش دیگری که در سطوح ساختاری بالاتر می بینیم)، زنجیره ای از آمینواسیدها به نام پلی پپتید تشکیل می شود که بصورت تک رشته ای، بدون شاخه(نوع شاخه دار در موارد نادری دیده شده اند) و خطی(در مواردی حلقوی) می باشد 2- تعریف پروتئین: پروتئین ها از یک یا چند زنجیره بلند و بدون شاخه از پلی پپتیدها ساخته شده اند به عبارت دیگر یک پروتئین شامل یک یا چند رشته پلی پپتید بلند می باشد که دارای شکل فضایی یا سه بعدی هستند(یعنی دارای ساختار سوم یا چهارم هستند) هر نوع پروتئین، ترتیب خاصی از آمینواسیدها را دارد(ساختار اول اختصاصی) که با استفاده از روش های شیمیایی، آمینواسیدها را جدا و آنها را شناسایی می کنند 3- پروتئین ها محصول سطوح ساختاری سوم و چهارم هستند

Alireza AK
    Alireza AK
  1402/09/6

0 پرسش 107 پاسخ 697 امتیاز

پلی پپتید و پروتئین هر دو نوعی از مولکول‌های آلی هستند که تشکیل شده از زنجیره‌های پپتیدی هستند. با این حال، تفاوتی بین آنها وجود دارد: 1. طول زنجیره پپتید: پلی پپتیدها زنجیره‌های پپتیدی هستند که شامل تعداد قلمروی کمی از اسیدهای آمینه هستند. معمولاً طول زنجیره‌های پلی پپتید، تا 20 اسید آمینه است. در مقابل، پروتئین‌ها زنجیره‌های پپتیدی با طول بیشتر از 20 اسید آمینه هستند. به عبارت دیگر، هر پروتئین یک پلی پپتید است، اما هر پلی پپتید به مرور تعداد اسیدهای آمینه آن افزایش می‌یابد و به پروتئین تبدیل می‌شود. 2. عملکرد و ساختار: پروتئین‌ها در اغلب موارد عملکردهای مشخصی در سیستم‌های زیستی دارند و از طریق ساختار آنها مشخص می‌شوند. این ساختار می‌تواند فرم 3 بعدی پروتئین باشد که توسط اتصالات پپتیدی و نیروهای داخلی مشخص می‌شود. از طرف دیگر، پلی پپتیدها معمولاً برای کاربردهای دیگری مانند داروسازی، دیاگنوز مولکولی، و درمان‌های پزشکی استفاده می‌شوند و می‌توانند به صورت خطی یا تک زنجیره‌ای باشند. 3. ترکیبات شیمیایی: هر دو پلی پپتید و پروتئین از اسیدهای آمینه ساخته شده‌اند. اما پروتئین‌ها معمولاً به صورت متشکل و شامل اسیدهای آمینه مختلف هستند. این تفاوت در ترکیب شیمیایی اسیدهای آمینه می‌تواند به پروتئین‌ها قابلیت‌ها و ساختارهای خاصی بدهد که در پلی پپتیدها وجود نداشته باشد. در کل، پلی پپتید و پروتئین هر دو به عنوان نوعی از مولکول‌های آلی با زنجیره‌های پپتیدی تشکیل شده‌اند، اما تفاوت‌هایی در طول زنجیره، عملکرد و ساختار، و ترکیبات شیمیایی آنها وجود دارد.