پاسخ انتخاب شده
سلام
ممکنه چند تا دلیل داشته باشه؛
اولا اینکه مشخصه های آب های سراسر دنیا با هم متفاوته و نتایج زمایشگاهی هم اینو ثابت میکنه که آب بسیاری از مناطق با هم تفاوت زیادی در املاح و مواد و پرهاش و... داره و این اصلا عجیب نیس؛ یه نمونه مثلا اینکه به لحاظ آزمایشگاهی محققانی از ژاپن به این نتیجه رسیدن که آب زمزم، بهترین آب روی کره زمینه؛ خب همین داره ثابت میکنه که آب ها با هم متفاوته که بهترین بینشون معنی پیدا میکنه.
ثانیا خلیج فارس یه خلیجه و عمق کمی داره؛ نه دریاس و نه دریاچه؛ فقط یه خلیجه البته خلیجی که به دریای عمانی وصله که اونم به اقیانوس هند مرتبطه؛ اما دریاچه ی خزر یه دریاچه بزرگی هس که توی منطقه خاصی واقع شده و شرایط اقلیمی و جغرافیایی اون منطقه کاملا با شرایط خلیج فارس متفاوته.
ثالثا اختلاف دمای فاحشی بین اطراف دریاچه خزر با اطراف خیلج فارس وجود داره و این موضوع انکار ناپذیره؛ به وضوح مشخصه که دمای اون مناطق جنوب غربی آسیا به مراتب بالاتر از شمال آسیاس. قطعا دمای محیط، روی بسیاری از پارامتر ها و واکنش های محیطی تاثیر زیادی میذاره و همین موضوع هم شرایط رو تحت الشعاع قرار میده.
رابعا عمق دریاچه خزر بعضا تا 1035 متر هم میرسه که این عمق سمت ایرانه ولی عمق خلیج فارس حدودای 50 تا 60 متره معمولا؛ وقتی عمق کمتر باشه، دمای آب هم بالاتره قاعدتا و البته با توجه به مکان این دو منطقه آبی، دمای محیط اطرافشون هم متفاوته؛ واضحا دمای سرد تر باعث متراکم تر شدن مولکول ها میشه و میدونیم که اکسیژن محلول توی آب سرد بیش از آب گرمه و لذا ماهی ها هم توی آب های سرد، زندگی به مراتب ساده تر و سازگارتری دارن؛ احتمالا یکی از علل اینکه ماهی های دریاچه خزر، جزو خاص ترین ماهی های دنیا هستن همین باشه؛ بدون شک بهترین ماهی خاویار جهان متعلقه به آب های دریاچه خزر
پس میشه برخی از علل رو اینجوری عنوان کرد: تفاوت جغرافیایی و شرایط محیطی و تفاوت دمای هوا و آب و عمق و...
احتمالا این موضوع در مورد دریای مدیترانه هم صدق کنه؛ مکررا شنیده ایم که آب و هوای مناطق اطراف دریای مدیترانه، بهترین آب و هوا برای سکونت و زیستنه؛ دما و رطوبت مناسب، بارش زیاد، وجود جنگل های متعدد، زمین های حاصلخیز، آفتاب مناسب و... جزو ویژگی های برجسته اون منطقه از کره زمینه
:)