گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

هزینه‌های ثبت‌نام مدارس؛ مثنوی هفتاد من کاغذی که هر سال تکرار می‌شود

ثبت شده در: 1395/03/19 مشاهده: 86     دسته بندی: اخبار آموزش و پرورش

گاما- این روزها خانواده‌ها به دنبال انتخاب مدرسه برای فرزندشان هستند و حتی به تحقیق از دوست و آشنا و مدارس مختلف می‌پردازند تا مدرسه‌ای مناسب را برای تحصیل فرزندشان برگزینند که البته در این میان هزینه‌های مدارس نیز دلنگرانی دیگری است.

این روزها پس از پایان امتحانات خرداد ماه، در مقاطع مختلف تحصیلی بازار ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس دولتی و غیردولتی گرم شده است؛ خانواده‌ها نیز به دنبال انتخاب مدرسه مناسب برای فرزندشان هستند و حتی با مسئولان مدارس مختلف گفت‌وگو می‌کنند و به تحقیق از دوست و آشنا می‌پردازند تا مدرسه‌ای را برای تحصیل فرزندشان برگزینند.

در این گزارش در قالب یکی از والدین دانش‌آموزان به گفت‌وگو با مسئولان مدارس مختلف پرداختیم؛ نکته قابل توجه در تمام این مدارس، مشکل تأمین هزینه‌های جاری مدرسه بود که موجب می‌شد از خانواده‌ها درخواست کمک مالی شود که برخی مدارس به این موضوع جنبه اختیاری و مدارسی نیز جنبه الزامی بخشیده بودند.

از نکات دیگر قابل ذکر در فرایند ثبت‌نام در مدارس می‌توان به گزینش دانش‌آموزان از طریق برگزاری آزمون، استفاده ازمعلمان بازنشسته در مدارس به عنوان معیار قابل دفاع در جذب دانش‌آموزان و برگزاری کلاس‌های متنوع فوق برنامه در مدارس را نام برد؛ البته در مدارس دولتی اولین نکته برای ثبت‌نام دانش‌آموز، محدوده ثبت‌نام است که منزل والدین باید در محدوده مدرسه متقاضی قرار داشته باشد.

دریافت کمک‌های مردمی هنگام ثبت‌نام به عنوان مهم‌ترین مسئله در ثبت‌نام دانش‌آموزان در این روزهاست که مدیر مدرسه ابتدایی دولتی دخترانه‌ای در منطقه 3 در خصوص شرایط ثبت‌نام می‌گوید: شرایط خاصی برای ثبت‌نام نداریم اما به هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان، کمک‌های مردمی دریافت می‌شود که در پرداخت آن نیز هیچ اجباری وجود ندارد.

وی ادامه می‌دهد:‌ وقتی اولیای دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا کرده و خدمات را می‌بینند با ما در این خصوص همکاری می‌کنند.

مدیر این مدرسه می‌افزاید:‌ کلاس‌های این مدرسه هوشمند بوده و ما در رقابت با مدارس غیردولتی بسیاری در این منطقه فعالیت می‌کنیم و خانواده‌ها نیز هرکس به اندازه توان مالی خود به مدرسه کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه منطقه (3) به دلیل برخودار بودن از موقعیت مناس،ب، سرانه‌ای از آموزش و پرورش دریافت نمی‌کند، یادآور می‌شود: باید خودمان مخارج مدرسه را تأمین کنیم و تنها لطف مسئولان منطقه این است که این فضا را در اختیار ما قرار داده‌اند و معلمان آموزش و پرورش در آن تدریس می‌کنند و تأمین همه هزینه‌ها بر عهده خودمان است.

*به‌کارگیری معلمان بازنشسته با مجوز آموزش و پرورش در مدرسه

مدیر این مدرسه بیان می‌دارد:‌ معلمان  ابتدایی یک روز در هفته تعطیل هستند و آموزش و پرورش اعلام می‌کند مدیر و معاون مدرسه، آن یک روز را در کلاس حضور پیدا کنند، اما ما این کار را نمی‌کنیم بلکه از نیروهای بازنشسته با تجربه استفاده کرده و هزینه آن را از اولیای دانش‌آموزان دریافت می‌کنیم.

وی با اشاره به کمبود ناظم در مدرسه می‌افزاید: با دریافت مجوز از آموزش و پرورش نیروهایی از بیرون جذب می‌کنیم تا نظارت خوبی بر دانش‌آموزان داشته باشیم.

او ادامه می‌دهد: ثبت‌نام کلاس اولی‌ها تا آخر خرداد انجام شده و ثبت‌نام میان‌پایه جدید نیز در این مدرسه انجام نمی‌شود.

مدیر این مدرسه از قیمت‌های حداقل 8 میلیون تا چند میلیونی مدارس غیردولتی ابتدایی در منطقه 3 خبر می‌دهد و می‌گوید: این‌ مبالغ جدا از هزینه‌های برنامه فوق‌برنامه در این مدارس است.

مقصد بعدی گزارش مدرسه دخترانه ابتدایی دولتی دیگری در میدانی در شمال شهر است، مدیر این واحد آموزشی در خصوص ثبت‌نام دانش‌آموزان در پایه اول می‌گوید: اولین کار تعیین محدوده ثبت‌نام دانش‌آموزان است و مدارکی همچون اجاره‌نامه و در محدوه این مدرسه قرار داشتن، لازم است.

وی در خصوص هزینه مدرسه می‌افزاید: با توجه به توان دانش‌آموزان کمک‌هایی از آنها دریافت می‌شود و این دریافتی با توجه به امکانات لازم و اینکه آموزش و پرورش سرانه‌ای به ما نمی‌دهد، انجام می‌شود.

***

اما در کنار هزینه‌هایی که مدارس برای ثبت‌نام مدنظر گرفته‌اند، نکته بعدی برگزاری کلاس‌های فوق برنامه و شرکت در آزمون‌های مؤسسات خصوصی است که در دوره دبیرستان پررنگ‌تر به نظر می‌رسد.

یکی از مدیران دبیرستان دوره اول مناطق شمالی تهران در پاسخ به نحوه ثبت‌نام دانش‌آموزان می‌گوید: ثبت‌نام از طریق ثبت‌ مشخصات و شماره تلفن والدین به صورت موقت در سایت دبیرستان صورت گرفته و با تماس با آنها  مراحل بعدی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان باید مبالغی را پرداخت کنند، می‌افزاید: اولیا باید به مدارس که نیاز به کمک مالی دارند، مبالغی را پرداخت کنند و این به خاطر برگزاری فوق برنامه‌ها و آزمون مؤسسه «م»است که مبلغی دریافت می‌شود و در سال گذشته 450 هزار تومان و امسال با توجه به اینکه قرار است این مدرسه هیأت امنایی شود به 900 هزار تومان می‌رسد.

*برگزاری آزمون سنجش تحصیلی مؤسسه خصوصی در مدرسه

مسئول این دبیرستان ادامه می‌دهد: آزمون مؤسسه «م» که با بیشتر مدارس نمونه تهران کار می‌کند، طی 6 مرحله آزمون است که با توجه به موضوع‌بندی کتاب‌ها از دانش‌آموزان گرفته می‌شود و سطح آنها را درکلاس، منطقه و تهران در همه دروس مشخص می‌کند.

او در خصوص مؤسسه «م» می‌افزاید: این مؤسسه مورد تأیید اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران است و مدارس می‌توانند جهت آزمون پیشرفت تحصیلی با آن همکاری کنند.

وی با بیان اینکه هزینه این آزمون 100 هزار تومان است، می‌گوید: مابقی هزینه که معادل 800 هزار تومان است صرف کلاس‌‌های فوق برنامه می‌شود؛ طبق برنامه آموزش و پرورش، زبان یک زنگ و علوم 1.5 زنگ است، اما مدارس هیأت امنایی با گذاشتن مبالغی زنگ ریاضی را به 3 زنگ و زبان را به 2 زنگ افزایش می‌دهند.

*برگزاری کلاس فوق العاده در مدرسه و دریافت هزینه از دانش‌آموزان

مدیر دبیرستان دخترانه دوره اولی در منطقه 6 با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌‌آموزان هفته اول تیر شروع می‌شود، می‌گوید: مبلغ فوق برنامه‌ای داریم که به صورت مشارکتی است و هنوز میزان آن مشخص نشده است.

وی در توجیه دریافت این کمک می‌افزاید: این دریافتی به خاطر آن است که مدرسه 2 روز در هفته دیرتر از زمان معمول تعطیل می‌شود و درس‌های زبان و علوم به صورت فوق‌العاده در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه تدریس می‌شود.

وی یادآور می‌شود:سال گذشته 170 هزار تومان مبلغ این کمک بود که در سال جاری منتظر تعیین نرخ از سوی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران هستیم؛ البته این مبلغ اجباری است و باید دانش‌آموزان در این برنامه ثبت‌نام کنند چرا که زنگ مدرسه در 2 روز یاد شده ساعت 14 زده می‌شود.

***

هنرستان‌های کاردانش و فنی وحرفه‌ای نیز به تناسب نوع فعالیت خود هزینه‌هایی را برای دانش‌آموزان در نظر گرفته اند. دبیرستان کاردانش پسرانه منطقه 3 مقصد دیگر گزارشمان است؛ جایی که معاون این واحد آموزشی اظهار می‌دارد: در رشته‌های برق ساختمان، برق صنعتی و کامپیوتر ثبت‌نام انجام می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان باید همه امکانات لازم خود را برای تحصیل فراهم کنند و مبالغی نیز به عنوان کمک به مدرسه از تمامی آنها دریافت می‌شود، ضمن اینکه ثبت‌نام از هفته سوم خرداد به مدت یک ماه صورت می‌گیرد.

*هزینه 8 میلیونی در مدرسه ماندگار

در ادامه به مدارس ماندگاری برخورد می‌کنیم که برگ دیگری از صحیفه مطول ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس است.

مدیر دبیرستان دوره دوم دخترانه دولتی دیگری در تهران در خصوص ثبت‌نام دانش‌آموزان می‌گوید: این دبیرستان ماندگار و خاص است.

وی ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان با معدل بالای 17 را جذب کرده و در نهایت پس از گزینش در پایه دهم، دانش‌آموزان با معدل‌های 19 جذب سیستم آموزشی این مدرسه می‌شوند.

او به هزینه حداقلی 8 میلیون تومانی ثبت‌نام در این مدرسه اشاره می‌کند و می‌افزاید: این مبلغ به خاطر مدرسه خاص و ماندگار بودن است.

وی بیان می‌‌دارد: در این مدرسه معلمان با تجربه جذب می‌شوند و تا ساعت 15.30 کلاس‌ها دایر است و زیر نظر اداره کل آموزش و پرورش فعالیت‌ها انجام می‌شود و ما طبق بخشنامه از والدین مبالغی را دریافت می‌کنیم.

***

حالا به مدارس غیر دولتی می‌رویم که تنها بخش کمی از دانش‌آموزان توانایی تحصیل در آن را دارند، آن هم صرفاً به خاطر هزینه های بعضاً میلیونی است که در مناطق و نواحی شهرهای مختلف به دلیل خدمات متنوع متفاوت است و علی رغم تأکیدات مسئولان مدارس غیر دولتی در اجرای شهریه های مصوب باز شاهد سرپیچی بعضی از مدیران مدارس از قوانین ثبت‌نام هستیم.

*شرط معدل گزینه اول انتخاب دانش‌آموزان

مسئول ثبت‌نام یکی از مدارس غیر دولتی مرکز شهر در خصوص شرایط ثبت نام دانش‌آموزان اظهار می‌دارد: در اینجا شرط معدل وجود دارد به شکلی که در پایه دهم معدل 19 به بالا، پایه سوم 18 و پیش‌دانشگاهی بالای 18 ملاک است. ضمن اینکه آزمون ورودی داشته و جلسه مصاحبه‌ای با حضور دانش‌آموزان و والدین در جهت آشنایی با مدرسه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی این مدرسه یادآور می‌شود: به جای اینکه در کل مدرسه مشاور داشته باشیم، در هر کلاس یک مشاور داریم و به صورت پشتیبان کلاس عمل کرده و از 7 صبح تا 3.5 عصر به طور مستقیم با دانش‌آموز ارتباط داشته و سر کلاس‌های درس حضور دارد.

*آغاز سال تحصیلی از تیرماه /شهریه 9 تا 13 میلیونی در مدارس غیر دولتی

این مسئول ثبت‌نام با اشاره به شهریه‌ها می‌افزاید: شهریه در پایه دهم 9 میلیون، سوم دبیرستان 10 میلیون و 700 هزار تومان و پیش‌دانشگاهی 13 میلیون و 200 هزارتومان است، آموزش و پرورش برای مدارس غیردولتی دو شهریه در نظر می‌گیرد. شهریه ثابت و ویژه؛ شهریه ثابت عددی است که آموزش و پرورش به آن نظارت دارد و خدمات ویژه براساس برنامه‌ای است که هر مدرسه برای دانش‌آموز در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مدرسه ما چهار فصلی است، می‌گوید: سال تحصیلی ما از تیر ماه رسماً شروع می‌شود،‌ البته این هزینه خدمات ویژه نیز باید به تأیید آموزش و پرورش برسد، ضمن اینکه اینجا اساس مدرسه موفقیت در کنکور است.

این مسئول ثبت‌نام با اشاره به مقطع ابتدایی، می‌افزاید: در مقطع ابتدایی نیز حدود 6 میلیون دریافت می‌شود.

مشاور دبیرستان پسرانه غیردولتی در منطقه شمالی در خصوص ویژگی‌های مدرسه خود اظهار می‌دارد: دارای معلمان باسابقه هستیم و همراه با درس بر روی اخلاق و تربیت دانش‌آموزان کار می‌کنیم، اینجا هنگام برگزاری امتحانات مراقبی وجود ندارد و به شکلی با دانش‌آموزان صحبت کرده‌ایم که هیچ کس به دیگری مطلبی نمی‌رساند و تقلبی صورت نمی‌گیرد.

وی یادآور می‌‌شود: نماز جماعت داریم اما کاملاً اختیاری است، چهارشنبه‌ها زیارت عاشورا برگزار می‌شود و دانش‌آموزان هزینه آن را می‌دهند ضمن اینکه برای زنگ ورزش در بیرون از مدرسه، سالن تأمین می‌شود.

این مشاور مدرسه می‌افزاید: دانش‌آموزان می‌توانند با خرید فیش غذا تهیه کنند و از ساعت 3 به بعد کلاس‌هایی برگزار است و هفته‌ای دو روز دانش‌آموزان به صورت اختیاری در مدرسه می‌مانند و درس می‌خوانند و دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی‌ تا 9 شب و دیگر دانش‌آ‌موزان تا ساعت 7 در مدرسه هستند و با نظارت مستقیم مطالعه می‌کنند و در صورت وجود مشکل توسط معلمان راهنمایی می‌شوند. ضمن اینکه در تابستان بین 4 تا 5 هفته کلاس اجباری در جهت هم سطح سازی برگزار می‌شود.

*آموزش زبان، رایانه و خوشنویسی در پیش دبستانی

معاون آموزشی پیش‌دبستانی و دبستان دخترانه دوره اول غیردولتی در تهران نیز بیان می‌کند: دانش‌آموزان در این مدرسه از 7.30 تا 14.30 فعالیت می‌کند. آنها زبان ترمیک، نقاشی تخصصی، ورزش تخصصی،‌خوشنویسی، رایانه و حفظ آیات قرآن را می‌گذارنند، ضمن اینکه روزهای چهارشنبه زیارت عاشورا برگزار می‌شود که بانی آن خود دانش‌آموزان هستند و برنامه شادی نیز در این مدرسه برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این مدرسه سال گذشته رتبه‌های برتر در رشته‌های مختلف را کسب کرده‌است، می‌گوید: دانش‌آموزان ناهار را نیز در مدرسه صرف می‌کنند.

این معاون آموزشی در خصوص شهریه مدارس می‌افزاید: این‌ قیمت‌ها نرخ‌های مصوب آموزش و پرورش است؛ حدود 5 میلیون تومان شهریه دوره ابتدایی است و مبلغ 2 میلیون هزینه غذا و سایر خدمات از والدین دانش‌آموزان دریافت می‌شود.

*شهریه متغییر 5 تا 14 میلیونی مدارس ابتدایی غیر دولتی 

وی در واکنش به این ادعا که هزینه‌های اینجا نسبت به مدارس دیگر ارزان‌تر است، بیان می‌کند: در مدارس دیگر این منطقه بین 9 تا 14 میلیون تومان از دانش‌آموزان دریافت می‌کنند، ضمن اینکه شهریه  پیش‌دبستانی نیز 5 میلیون تومان است.

در طول این گفت‌وگو با معاون آموزشی این مدرسه بارها بر این نکته تأکید دارد که اگر قصد ثبت‌نام فرزندتان را دارید، باید وقت ملاقات ما با فرزندتان را تنظیم کنید؛ چرا که در این مدرسه، میزان اطلاعات دانش‌آموزان بالا است و با مدارس دیگر تفاوت دارد.

او در توجیه این ادعا می‌افزاید: در پیش‌دبستانی این واحد آموزشی با برنامه‌هایی که تدارک دیده‌ایم،  دانش‌آموزان توانایی خواندن کتاب داستان را دارند که این در کشور بی‌نظیر است. آنها مفاهیم اولیه زیست، علوم، شیمی و فیزیک را  می‌دانند و کار کردن ساعت را متوجه می‌شوند؛ برای نمونه به عملکردهای دستگاه‌های مختلف بدن آگاه هستند، سوره‌ها و دعاهای روزانه را از حفظ بوده و بهره هوشی آنها دو سال از سایر دانش‌آموزان بالاتر است. 

این مسئول ثبت‌نام مدزسه تأکید می‌کند: شما باید به صورت حضوری این مسائل را در مدرسه ببینید تا متوجه کار ما در این مدرسه بشوید، ضمن اینکه در این مدرسه کلاس زبان فرانسوی و ترکی استانبولی به صورت فوق برنامه برگزار می‌شود.

به گزارش فارس، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مدارس چه دولتی و چه غیر دولتی موضوع تأمین هزینه‌های مدرسه وجود دارد که البته این موضوع در مدارس غیردولتی جای تعجبی ندارد اما سؤال این است که چرا باید تأمین هزینه‌های مدرسه تا این حد به مسئولان مدارس دولتی فشار وارد کند که دست به دامن خانواده‌ها شوند.

نکته دیگر تلاش مدارس برای ارائه برنامه کیفی و بهتر از سوی مدارس غیردولتی به خانواده‌هاست تا بتوانند دانش‌آموزان بیشتری را جذب کنند و کاش این تکاپو برای ارائه کیفیت آموزشی بالاتر در مدارس دولتی نیز اینگونه نمود داشت.

محمد تاجیک‎ - خبرگزاری فارس