گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

آمار و برنامه‌های جدید آموزش متوسطه

ثبت شده در: 1403/11/23 مشاهده: 10     دسته بندی: اخبار آموزش و پرورش

گاما- مصطفی آذرکیش در نشست خبری امروز با بیان اینکه محور تمام فعالیت‌ها سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و توجه جامع و متوازن و یکپارچه به ساحتهای شش گانه تعلیم و تربیت در اولویت و در راس همه پیگیریها و برنامه‌ها قرار دارد گفت: سیاستهای اجرایی که برای پیاده سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقش راه داریم که از جمله آن انسجام بخشی به برنامه‌های تحولی تعلیم و تربیت، ارتقای کیفیت یاددهی و یادگیری در کلاس‌های درس، برنامه‌ریزی برای توانمندسازی و تقویت شایستگی معلمان  است.

توزیع دانش‌آموزان در مدارس متوسطه

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از مجموع دانش‌آموزان مقطع متوسطه، ۸۳.۵ درصد در مدارس شهری و ۱۶.۵ درصد در مدارس روستایی مشغول به تحصیل هستند. همچنین ۴۳.۱۱ درصد دانش‌آموزان در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و مابقی در شاخه نظری قرار دارند.

ساختار و آمار مدارس و معلمان متوسطه

در حال حاضر، ۴۸,۶۱۵ مدرسه متوسطه در کشور فعال است که بر اساس سامانه سیدا، ۶,۹۱۷,۲۳۸ دانش‌آموز در این مقطع مشغول به تحصیل هستند. این تعداد شامل ۳,۸۸۴,۲۳۳ دانش‌آموز در متوسطه اول، ۱,۷۲۹,۷۶۴ نفر در متوسطه دوم نظری و ۱,۳۰۳,۲۴۱ نفر در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش است. همچنین، ۳۰۱,۱۹۳ معلم در این مقطع فعالیت دارند.

سهم مدارس دولتی و غیردولتی در آموزش متوسطه

از کل دانش‌آموزان متوسطه، ۸۶.۵۶ درصد در مدارس دولتی و ۱۳.۴۴ درصد در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.

پراکندگی رشته‌های تحصیلی در شاخه نظری

بر اساس آخرین آمار، سهم دانش‌آموزان در رشته‌های نظری به شرح زیر است:

  • ریاضی و فیزیک: ۱۸.۴۶ درصد
  • علوم تجربی: ۳۶.۵۸ درصد
  • علوم انسانی: ۴۲.۲۶ درصد
  • معارف اسلامی: ۰.۷۰ درصد

اجرای الگوی مدرسه تراز در راستای سند تحول بنیادین

در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، الگوی مدرسه تراز به عنوان نقشه اجرایی این سند در حال استقرار است. این الگو در ۱۰ درصد از مدارس دولتی عادی و ۵۰ درصد از مدارس غیردولتی اجرایی شده است. در مرحله اول، ۸۰۸۴ مدرسه متوسطه در این طرح ساماندهی شده‌اند و در این مدارس، یادگیری تیمی و سازمانی بین معلمان و کارکنان جریان دارد.

وضعیت و برنامه‌های مدارس شبانه‌روزی

در کشور ۳,۱۵۵ مدرسه شبانه‌روزی فعال است که ۴۱۰ هزار دانش‌آموز در آن‌ها تحصیل می‌کنند. این دانش‌آموزان شامل:

  • ۱۴۲,۳۶۰ نفر در متوسطه اول
  • ۱۵۴,۵۷۴ نفر در متوسطه دوم
  • ۱۱۳,۴۱۸ نفر در فنی و حرفه‌ای و کاردانش

با هدف کاهش ترک تحصیل و ارتقای عدالت آموزشی، پویش جهاد علمی در مدارس شبانه‌روزی در حال اجرا است. همچنین، برای حمایت از دانش‌آموزان این مدارس، ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تغذیه و ۴۶۰ میلیارد تومان برای ایاب و ذهاب اختصاص یافته است.

توسعه هنرستان‌ها و ارتباط با صنعت

وزارت آموزش و پرورش با هدف افزایش مهارت‌آموزی و ارتباط دانش‌آموزان با محیط‌های واقعی کار، در حال توسعه هنرستان‌های وابسته به بخش‌های دولتی و خصوصی است. این اقدام به منظور تقویت پیوند بین آموزش و بازار کار صورت می‌گیرد.

کاهش نرخ ترک تحصیل و افزایش پوشش تحصیلی

در مقایسه با سال گذشته، نرخ ترک تحصیل ۴۷ صدم درصد کاهش یافته و در حال حاضر، این میزان بین ۵.۲۵ تا ۵.۳۵ درصد است. در برخی کشورها، نرخ پوشش تحصیلی در متوسطه دوم بین ۷۷ تا ۸۷ درصد است، که وزارت آموزش و پرورش در تلاش است این نرخ را در ایران نیز بهبود بخشد.