دو شبکهی مویرگی در ارتباط با گردیزه مشاهده میشود. اولی به نام کلافک (گلومرول) که درون کپسول بومن قرار دارد و دومی به نام دور لولهای که اطراف قسمتهای دیگر گردیزه را فراگرفته است. کلافک (گلومرول) میان دو سرخرگ آوران (قطر بیشتر) و سرخرگ وابران (قطر کمتر) ایجادشده است.
بررسی سایر گزینهها: منشأ ادرار از خون است و بنابراین بین گردیزه و رگهای خونی، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. پس ساختار موردنظر در بدن انسان گردیزه است.
1) توجه داشته باشید که این دو شبکه در تشکیل ساختار گردیزه نقشی ندارند بلکه فقط در تماس با آنها هستند.
2) سرخرگ وابران در اطراف لولههای پیچخورده و قوس هنله، شبکهی مویرگی دور لولهای را میسازد. این مویرگها به یکدیگر میپیوندند و سیاهرگهای کوچکی به وجود میآورند که سرانجام سیاهرگ کلیه را میسازند. این سیاهرگ، خون را از کلیه بیرون میبرد. سیاهرگ کلیه از به هم پیوستن سیاهرگهای کوچک تشکیل میشود؛ بنابراین سیاهرگهای ایجادشده در بخش پایینرو قوس لولهی هنله سیاهرگ کلیه نیستند.
4) بهمحض ورود مواد تراوش شده به لولهپیچ خورده نزدیک، بازجذب آغاز میشود. دیواره لولهپیچ خورده نزدیک از یکلایه بافت پوششی مکعبی تشکیلشده است که ریزپرزدارند. ریزپرزها سطح بازجذب را افزایش میدهند. به علت وجود ریزپرزهای فراوان در لولهپیچ خورده نزدیک، مقدار مواد بازجذب شده در این قسمت از گردیزه، بیش از سایر قسمتها است؛ بنابراین میزان بازجذب در لولهپیچ خورده دور و نزدیک یکسان نیست.