گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

کدام گزینه برای تکمیل عبارت زیر در ارتباط با باکتری اشرشیاکلای مناسب است؟

«در صورتی که فقط قند ............. در محیط این باکتری وجود داشته باشد، فقط پس از ..........»

1 ) 

لاکتوز ـ اتصال قند به پروتئین مهار کننده، آنزیم رنابسپاراز نخستین مرحلۀ فرایند رونویسی را آغاز می‌کند.

2 ) 

مالتوز ـ اتصال پروتئین فعال‌کننده به جایگاه اتصال خود، رنابسپاراز به بخشی خارج از ژن‌های مربوط به تجزیۀ مالتوز متصل می‌شود.

3 ) 

لاکتوز ـ ورود قند لاکتوز به باکتری، ژن‌ (های) مربوط به پروتئین مهار کننده رونویسی می‌شوند.

4 ) 

مالتوز ـ اتصال قند به آنزیم رنابسپاراز، رونویسی از ژن‌های مربوط به تجزیۀ مالتوز، انجام می‌شود.

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

در صورتی که فقط قند مالتوز در محیط باکتری وجود داشته باشد لازم است آنزیم‌های مربوط به تجزیۀ آن ساخته شود. برای این کار مالتوز به پروتئین فعال کننده متصل شده و باعث اتصال این پروتئین به جایگاه اتصال خود می‌شود. سپس آنزیم رنابسپاراز موفق می‌شود به راه‌انداز متصل شود. دقت کنید که راه‌انداز بخشی از ژن نیست.

بررسی سایر گزینه‌ها:

گزینۀ «1» : در صورتی که فقط قند لاکتوز در محیط باکتری وجود داشته باشد لازم است آنزیم‌های مربوط به تجزیۀ آن ساخته شود. اتصال این قند به پروتئین مهار کننده سبب تغییر شکل این پروتئین و جدایی آن از اپراتور می‌شود. دقت کنید که شناسایی راه‌انداز (توالی نوکلئوتیدی ویژه‌ای از دنا) توسط آنزیم رنابسپاراز بدون مشکل و حتی در زمان اتصال پروتئین مهار کننده به اپراتور نیز صورت می‌گیرد.

گزینۀ «3» : دقت کنید پروتئین مهار کننده قبل از ورود لاکتوز به باکتری، در یاخته وجود داشته است؛ پس بدون توجه به حضور لاکتوز در یاخته، ژن‌ (های) مربوط به آن رونویسی می‌شوند.

گزینۀ «4» : قند مالتوز به پروتئین فعال کننده متصل می‌شود نه آنزیم رنابسپاراز.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

مریم سجودی