پروتئینها بسپارهایی از آمینواسیدها هستند. نوع، ترتیب و تعداد آمینواسیدها در پروتئین، ساختار و عمل آنها را مشخص میکند. آمینواسیدها همانطور که از نامشان برمیآید یک گروه آمین و یک گروه اسیدی کربوکسیل دارند. گروه آمین و کربوکسیل به همراه یک هیدروژن و گروه R همگی به یک کربن مرکزی متصلاند و چهار ظرفیت آن را پر میکنند. گروه R در آمینواسیدهای مختلف متفاوت است و ویژگیهای منحصر به فرد هر آمینواسید به آن بستگی دارد. هر آمینواسید میتواند در شکلدهی پروتئین مؤثر باشد و تأثیر آن به ماهیت شیمیایی گروه R بستگی دارد.
بررسی سایر گزینهها:
گزینۀ «2»: همانطور که گفته شد، گروه R در آمینواسیدهای مختلف متفاوت است. بنابراین به تعداد انواع آمینواسیدهای موجود در طبیعت گروه R وجود دارد. آمینواسیدها در طبیعت انواع گوناگونی دارند (بیش از 20 نوع) اما فقط 20 نوع از آنها در ساختار پروتئینها بهکار میروند. بنابراین در طبیعت بیش از 20 نوع گروه R وجود دارد.
گزینههای «3 و 4»: در تشکیل پیوندهای پپتیدی (که نوعی پیوند اشتراکی هستند)، تنها گروههای آمین و کربوکسیل آمینواسیدها شرکت میکنند و گروه R در این بین نقشی ندارد. در تشکیل پیوندهای پپتیدی، گروه آمین با از دست دادن یک اتم هیدروژن و گروه کربوکسیل با از دست دادن یک گروه هیدروکسیل (OH)، منجر به تشکیل آب میشوند.