با توجه به فعالیت تشریح چشم گاو میتوان گفت:
1- در بررسی ویژگیهای ظاهری چشم، برای تشخیص سطح بالایی و پایینی چشم، به فاصله عصب بینایی تا قرنیه توجه میکنیم. سطحی که در آن فاصله ذکرشده بیشتر است بالای چشم است و برای تشخیص چپ یا راست بودن چشم به قرنیه توجه میکنیم که باید بخش پهنتر تخممرغی شکل آن به سمت بینی باشد یا اینکه عصب بینایی را بررسی میکنیم.
2- بافتهای چربی را میتوان بین ماهیچهها و کره چشم مشاهده کرد.
3- برای مشاهده دقیق ماهیچههای اطراف نیاز به مولا چشم است.
4- به هنگام تشریح باید ماهیچههای اطراف کره چشم را برید.
5- صلبیه را باید در فاصله 1 سانتیمتری از قرنیه سوراخ کرد تا بتوان دورتادور قرنیه را برش داد.
6- فروبردن زیاد قیچی به هنگام برش دور قرنیه، میتواند به زجاجیه آسیب برساند.
7- پس از برش دور قرنیه میتوان سه لایه کره چشم را مشاهده کرد.
8- در کنار عدسی اجسام مژگانی قرار دارند که شامل تارهای آویزی و ماهیچه هستند و عدسی را احاطه میکنند.
9- شفاف نبودن زلالیه به علت رها شدن دانههای سیاه ملانین است که از بخشهای دیگر آمده است.
10- جسم مژگانی اطراف محل استقرار عدسی بهصورت حلقه قرارگرفته و عنبیه دور این حلقه قرار دارد.
11- ماهیچههای صاف عنبیه، حلقوی و شعاعی هستند.