گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

در اثر واکنش عنصر X با هیدروژن، ترکیبی با فرمول شیمیایی ${H_2}X$ به دست می‌آید که در هر مولکول آن 2 پیوند اشتراکی وجود دارد، کدام گزینه در رابطه با عنصر X صحیح نیست؟

1 ) 

این عنصر با عنصر $_{16}S$ هم‌گروه است.

2 ) 

در اثر واکنش آن با $_{12}Mg$، ترکیبی یونی با فرمول $Mg{X_2}$ به دست می‌آید.

3 ) 

در اثر واکنش آن با $_{9}F$، ترکیبی مولکولی با فرمول $X{F_2}$ به دست می‌آید.

4 ) 

در اثر واکنش آن با $_{13}Al$، ترکیب یونی با فرمول $A{l_2}{X_3}$ به دست می‌آید.

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

با توجه به اطلاعات سوال که بیان شده در هر مولکول ${H_2}X$، دو پیوند اشتراکی وجود دارد، پس متوجه می‌شویم عنصر X حتما نافلزی است که در مدار آخر آن 2 الکترون پیوندی وجود دارد که توانسته با دو اتم H به‌صورت زیر پیوند برقرار کند:

در ترکیبات مولکولی در مدار آخر هر اتم، 8 الکترون بیشتر جای نمی‌گیرد، پس در مدار آخر اتم X باید 6 الکترون وجود داشته باشد که با اشتراک 2 الکترون با اتم‌های هیدروژن به آرایش 8تایی برسد.

بررسی گزینه‌ها:

گزینهٔ 1: درست؛ با توجه به آرایش الکترونی رسم شده، عنصر $X$ و $_{16}S$ هر دو در مدار آخر خود 6 الکترون دارند، پس در یک گروه قرار می‌گیرند.

گزینه 2: نادرست؛ عنصر $X$ در مدار آخر خود 6 الکترون دارد، بنابراین با گرفتن 2 الکترون و تبدیل به یون ${X^{2 - }}$ به حالت پایدار می‌رسد.

$_{12}Mg$ نیز در مدار آخر خود 2 الکترون دارد، بنابراین با از دست دادن 2 الکترون و تبدیل به یون $M{g^{2 + }}$ به حالت پایدار می‌رسد. بنابراین مادهٔ حاصل از ترکیب این دو یون به‌صورت $MgX$ است.

گزینهٔ 3: درست؛ در ترکیبات مولکولی، اتم‌ها طوری الکترون به اشتراک می‌گذارند که تمام اتم‌ها در ساختار مولکول به آرایش پایدار رسیده باشند.

گزینه 4: درست؛ با توجه به آرایش الکترونی $_{13}Al$، این اتم با از دست دادن 3 الکترون به یون پایدار $A{l^{3 + }}$ تبدیل می‌شود. بنابراین برای این‌که با ترکیب شدن با یون ${X^{2 - }}$، یک ترکیب خنثی به دست آید، خواهیم داشت:

$A{l_2}{X_2}$

تحلیل ویدئویی تست

جابر کاظمی