یادآوری1 : پروتئینهایی که قبل از رسیدن به هدفشان، باید از دستگاه گلژی بگذرند عبارتند از:
1- پروتئینهای غشایی (مانند کانال - پمپ - پروتئین تسهیلکننده عبور آب - آنزیم های غشایی - پروتئین D مربوط به گروه خونی Rh و...)
2- پروتئینهای ترشحی (مانند هورمونهای پروتئینی، آنزیم های برونیاختهای، پروتئینهای ترشحات مخاطی و...)
3- پروتئینهای کریچه یا همان واکوئل (مانند گلوتن در لایهی خارجی آندوسپرم گندم و جو و ...)
4- پروتئینهای کافندهتن (آنزیمهای گوارش درونیاختهای مانند پروتئازها، لیپازها و...)
یادآوری 2: پروتئینهای زیر، بدون دخالت وزیکول انتقالی و بدون عبور از دستگاه گلژی، به محل نهایی خود میرسند:
1- پروتئینهای هسته (هلیکاز / دنابسپاراز / رنابسپارازهای او 2 و 3 / عوامل رونویسی و...)
2- برخی پلی پپتیدهای میتوکندری (چرخهی کربس درون میتوکندری روی میدهد)
3- برخی پلیپپتیدهای کلروپلاست (چرخهی کالوین درون کلروپلاست روی میدهد)
تذکر: در مورد عبارت (د) دقت کنید که آندودرم در سطح کتاب درسی برای ریشه گیاه تعریف میشود نه ساقه، درصورتی که ریزوم، ساقه زیرزمینی (زمین ساقه) است!