گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

مشتق سوم تابع $y={{(3x-1)}^{3}}\sqrt[3]{6x-1}$ به‌ازای $x=\frac{1}{3}$ برابر کدام است؟

1 ) 

$162$

2 ) 

صفر

3 ) 

$27$

4 ) 

$81$

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

$y=\underbrace{{{(3x-1)}^{3}}}_{f(x)}\underbrace{\sqrt[3]{6x-1}}_{g(x)}\Rightarrow {{y}^{(3)}}(\frac{1}{3})={{f}^{(3)}}(\frac{1}{3})g(\frac{1}{3})$ 

$f(x)={{(3x-1)}^{3}}\Rightarrow {f}'(x)=3\times 3{{(3x-1)}^{2}}\Rightarrow {{f}^{(2)}}(x)=18(3x-1)\times 3\Rightarrow {{f}^{(3)}}(x)=162$ 

 ${{y}^{(3)}}(\frac{1}{3})=162\times \sqrt[3]{6\times \frac{1}{3}-1}=162$ 

نکته: در توابعی به فرم $y=f(x)g(x)$ اگر $x={{x}_{{}^\circ }}$ ریشه‌ی مکرر $f$ از مرتبه‌ی $n$‌ام باشد و $g({{x}_{{}^\circ }})\ne 0$ باشد، آن‌گاه:

${{y}^{(n)}}={{f}^{n}}({{x}_{{}^\circ }})g({{x}_{{}^\circ }})$

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

جابر عامری