همۀ موارد به نادرستی بیان شده اند.
بررسی همۀ موارد:
الف. همانطور که در متن کتاب درسی اشاره شده است، این بیماری نوعی رابطه میان ژن و پروتئین را نشان میدهد. توجه داشته باشید گروهی از نوکلئوتیدهای موجود در مولکول دنا، در ساختار ژن قرار نداشته و در واقع توالی بین ژنی هستند. این توالیهای بین ژنی فاقد اطلاعات مربوط به تولید پروتئینها میباشند!
ب. علت بیماری کم خونی داسی شکل، نوعی تغییر ژنی است که باعث میشود، فقط پروتئین هموگلوبین حاصل از آن دچار تغییر شود که نتیجۀ آن تغییر شکل گویچههای قرمز از حالت طبیعی به حالت داسی شکل است. بنابراین در این بیماری، تغییر در سطوح ساختاری همۀ پروتئینهای موجود در گویچههای قرمز( فراوانترین گویچههای خونی) ایجاد نمیشود. چون درون گویچههای قرمز،پروتئینهای دیگری نیز میتوانند دیده شوند!
ج. در متن کتاب درسی به این نکته اشاره شده است که علت این بیماری، نوعی تغییر جزئی در مولکول دنا بوده که منجر به تغییر یک جفت نوکلئوتید آن میشود. اما به این نکته دقت داشته باشید که گویچههای قرمز موجود در خون، بالغ هستند و فاقد مولکول دنا میباشند.
د. اگرچه تولید گویچههای قرمز به وجود آهن، فولیک اسید و ویتامین B12 وابسته است؛ در بدن ما تنظیم میزان گویچههای قرمز، به ترشح هورمونی به نام اریتروپویتین بستگی دارد. این هورمون توسط گروه ویژه ای از یاختههای کلیه و کبد به درون خون ترشح میشود و روی مغز استخوان اثر میکند تا سرعت تولید گویچههای قرمز را زیاد کند. این هورمون به طور طبیعی به مقدار کم ترشح میشود تا کاهش معمولی تعداد گویچههای قرمز را جبران کند. بنابراین، این طور نیست که با بروز کم خونی داسی شکل ترشح این هورمون بخواهد شروع شود!