تنها مورد الف عبارت مورد نظر را به درستی تکمیل میکند.
بررسی همۀ موارد:
چگونه میشود که تعداد نوکلئوتید تغییر نکند اما تعداد ژن تغییر کند؟
تعریف ژن عبارت است از قسمتی از دنا که قابلیت بیان داشته و میتواند محصول موردنظر را ایجاد کند. اگر تغییری در ترتیب توالی ژن رخ دهد ژن را از بین میبرد. در جهش واژگونی این اتفاق میافتد. چون با تغییر موقعیت یک قطعه از کروموزوم ترتیب باعث اختالل در ژن شده و عملا بعضی ژنها تغییر میکند و باعث کاهش ژن در عین ثابت بودن تعداد نوکلئوتیدها میشود. در جهش جابهجایی نیز چون انتقال قطعه به خود کروموزوم هم انجام میشود و ممکن است که در اثر انتقال قطعه توالی یک ژن بریده شود، پس این جهش هم باید برای سؤال در نظر بگیریم.
ب. کدون UGA یکی از کدونهای پایان است. درصورتیکه این توالی، قبل از کدون آغاز و یا بعد از کدون پایان ایجاد شود، تغییری در تعداد آمینواسیدها و به دنبال آن تغییری در سرعت جداشدن ریبوزوم از رنای پیک ایجاد نمیشود.
ج. در جهش حذف قسمتی از کروموزوم برداشته میشود و به جای دیگری هم نمیرود. جهش حذف غالبا سبب مرگ فرد میشود اما دقت کنید که لزوما نها جهشی که در آن قسمتی از یک کروموزوم برداشته میشود، جهش حذف نیست. در جهش های جابهجایی و مضاعف شدگی هم قسمتی از کروموزوم برداشته میشود و به جای دیگری میرود اما جهش حذف رخ نمیدهد.بنابراین در کروموزوم Y ممکن است جهش جابهجایی رخداده باشد!
د. از مواد شیمیایی جهشزا میتوان به بنزوپیرن اشاره کرد که در دود سیگار وجود دارد و جهشی ایجاد میکند که به سرطان منجر میشود. سیگار کشیدن میتواند باعث ایجاد جهش در یاخته های دستگاه تنفس شود. ولی دقت کنید که در افراد سیگاری تعداد یاخته های مژکدار مخاط تنفسی کم میشود.