گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن شماره موبایل خود را تایید کنید.

معنی امولسیون و سوسپانسیون

Monireh Sa
    Monireh Sa
  11 مهر 9:44

42 پرسش 212 پاسخ 428.6K امتیاز
دوره اول متوسطه هشتم علوم تجربی

الف) امولسیون چیست؟ ب) سوسپانسیون چیست؟


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 7

mnick HOSOS
    mnick HOSOS
  1398/07/12

4 پرسش 166 پاسخ 27.9K امتیاز
پاسخ انتخاب شده

الف)امولسیون یک نوع بسیار معروف از کلوئید است. که مخلوطی از دو مایع مخلوط نشدنی است که توسط ماده سوم(اولسی فایر-پایدار کننده امولسیون)به راحتی با هم آمیخته شده اند مثل سس مایونز اکولسیون است چون زرده تخم مرغ پل بین روغن و سرکه را ایجاد کرده است. ب)سوسپانسوین مخلوط ناهمگن جامد در مایع است که ذرات ان پس از مدتی ته نشین می شوند و نور مرئی را پراکنده می سازند.مثل خاکشیروآبلیمو .

متین  فهیمی
    متین فهیمی
  1400/07/27

0 پرسش 2 پاسخ 22 امتیاز

امولسیون یعنی مایع در مایع سوسپانسیون یعنی جامد در مایع

MOTAHAREH GHASEMPOOR
    MOTAHAREH GHASEMPOOR
  1398/07/14

0 پرسش 6 پاسخ 176 امتیاز

امولسیون و سوسپانسیون جز انواع مخلوط های نا همگن هستند سوسپانسیون : فاز جامد در مایع که پس از مدتی سکون ته نشین می شود مثل شربت معده امولسیون : فاز مایع در مایع که پس از مدتی سکون یکی ته نشین و دیگری رو نشین می شود مانند آب و روغن

مبین حیدری هفشجانی
    مبین حیدری هفشجانی
  1402/10/15

0 پرسش 1 پاسخ 6 امتیاز

، امولسیون نوعی کلوئید است. کلوئیدی که فاز پیوسته و فاز پراکنده آن هر دو مایع هستند. اما این دو مایع قابلت حل شدن در یکدیگر را ندارند. به عنوان مثال، مخلوط آب و روغن در هم حل شدنی نیستند. اما می توانند امولسیون های پایدار یا غیر پایدار ایجاد کنند. امولسیون پایدار در برابر امولسیون ناپایدار تا به اینجا با تعریف امولسیون آشنا شدیم. اما جالب است بدانید که خود امولسیون ها نیز دو دسته اند. امولسیون های پایدار و امولسیون های غیر پایدار. امولسیون ناپایدار، امولسیونی است که پس از ایجاد شدن، به تدریج از بین رفته و دو فاز پیوسته و پراکنده در نهایت از هم جدا می شوند. ساده ترین مثال برای این نوع امولسیون هم همان مخلوط آب و روغن است. اگر چند قطره روغن در یک لیوان آب بیندازید و شدیدا آن را هم بزنید؛ مشاهده می کنید که آب کدر می شوند و ذرات روغن در آب پراکنده می شوند. اما این یک محیط پایدار نیست و پس از مدت زمان کوتاهی، آب و روغن از هم جدا می شوند. اما در مورد یک امولسیون پایدار قضیه متفاوت است. فاز پیوسته و پراکنده به تعادل رسیده و با گذشت زمان از هم جدا نمی شوند. یکی از معروف ترین مثال ها از امولسیون پایدار؛ شیر است. شیر محیطی از آب، چربی و پروتئین های مختلفی که در آن پراکنده شده اند. سوسپانسیون کلوئید نیست بر خلاف امولسیون، سوسپانسیون اصلا کلوئید به حساب نمی آید. سوسپانسیون ساخته شده از یک فاز جامد پراکنده در مایع است. این محیط اصلا پایدار نبوده و با گذشت زمان، حتما دو فاز از هم جدا می شوند. ما کلوئید جامد پراکنده شده در مایع داریم که به آن امولسیون جامد گفته می شود. در تصویر زیر به تفاوت بین سوسپانسیون و محلول توجه کنید. سوسپانسیون تفاوت اصلی بین سوسپانسیون و امولیسون در این است که در امولسیون ها دو فاز داریم که حتی به میزان کم (در امولسیون های ناپایدار) در هم ترکیب شده و می توانند برای مدت بسیار کوتاهی هم که شده یک محیط واحد بسازند که یکی در دیگری پراکنده شده است. اما در سوسپانسیون ها چنین نیست و دو فاز جامد و مایع، اصلا در هم مخلوط نشده و نمی توانند یک محیط واحد بسازند. به عنوان مثال، خاک در آب یک سوسپانسیون می سازد.

هیرا اسحقی
    هیرا اسحقی
  1401/10/9

0 پرسش 1 پاسخ 6 امتیاز

سلام امولسیونامولسیون مخلوط مایع در مایعه که ذرات مایع به صورت معلق در محلول پراکنده هستند و یک مخلوط ناهمگنه و مایع در مایع است اما سوسپانسیون یا تعلیقه (معلق) ذرات معلق جامد در مایع و ویژگی مهم:اگر ساکن باشد ذرات معلق جامد درته ظرف ته نشین میشود موفق باشین

Amirmohammad Momeni
    Amirmohammad Momeni
  1400/07/27

0 پرسش 1 پاسخ 1 امتیاز

امولسیون مخلوطی است که ذرات مایع در مایع معلق هست مثل مخلوط روغن در آب ولی سوسپانسیون مخلوطی است که ذرات جامد در مایع معلق هست مثل مخلوط آبلیمو یا شربت خاکشیر

محمد خرمی
    محمد خرمی
  1398/07/16

2 پرسش 23 پاسخ 6.7K امتیاز

امولسیون مخلوط مایع به مایع سوسپانسون مخلوط جامد در مایع