به نام خداوند لوح و قلم
حقیقت نگار وجود و عدم
مجازی یعنی چیزی که حقیقی نیست. به اینترنت، بازی های رایانه ای، شبکه های اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام و ایمیل و واتس آپ و … نیز فضای مجازی گفته می شود. فضای مجازی فواید زیادی دارد و همچنین معایب فراوانی دارد.
بر خلاف نامی که این فضا دارد، امروزه به واقعی ترین جزء زندگی بشر تبدیل شده است.بسیاری از کسب و کار ها و بستر های آموزشی و فرهنگی در این فضا قرار دارد و همه ی افراد باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند چرا که هر روز نفوذ این فضا بر زندگی انسان بیشتر و بیشتر میشود.
برای استفاده ی صحیح از فضای مجازی باید همه ی افراد جامعه را با فرهنگ سازی درست توجیه کرد .داشتن سواد رسانه ای هم برای استفاده از این فضا لازم و ضروری است. سواد رسانه ای یکی از انواع سواد هاست که با به وجود امدن رسانه های ارتباط جمعی شکل گرفت و با پیشرفته شدن ابزارهای ارتباطی و شکل گرفتن شبکه های اجتماعی روز به روز مفاهیم و ابعاد پیچیده تری از آن بیان شد.
سواد رسانه ای به این معناست که در برخورد با هر محتوای تولد شده در فضای مجازی،ابتدا تفکر و تحقیق کنیم و بعد از انکه از صحت خبر ها و مطالب آگاه شدیم اقدام به انتشار اخبار و یا استفاده از مطالب بکنیم.