گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن شماره موبایل خود را تایید کنید.

رابطه ضریب شکست و غلظت محیط؟

MR D علی ستوده
    MR D علی ستوده
  26 فروردین 22:03

2 پرسش 3 پاسخ 3.1K امتیاز
دوره دوم متوسطه- نظری دوازدهم علوم تجربی فیزیک (3) تجربی

یه سوال هرچی محیط غلیظ تر بشه ضریب شکست بیشتر میشه یا کمتر؟میشه توضیح کامل بدید


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 8

ابوالقاسم کریمی
    ابوالقاسم کریمی
  1400/02/30

115 پرسش 226 پاسخ 103.9K امتیاز
پاسخ انتخاب شده

هر چه محیط غلیظ تر باشد ضریب شکست آن محیط نیز بیش تر میشود انحراف نور از مسیر قبلی خود بیشتر بودهع و به خط عمود بر سطح نزدیکتر می شود . پس رابطه مستقیم دارند

Off گاما پاک شد
    Off گاما پاک شد
  1400/02/7

2 پرسش 113 پاسخ 2.5K امتیاز

سلام و وقت به خیر هر چه محیط غلیظ تر باشه ضریب شکست اونم محیط هم بیشتر می‌ شه موفق باشی

Yeganeh Ku
    Yeganeh Ku
  1400/01/27

0 پرسش 1 پاسخ 6 امتیاز

هر چه محیط غلیظ تر باشه ضریب شکست اون محیط هم بیش‌تر میشه

RR MM
    RR MM
  1400/01/27

0 پرسش 510 پاسخ 163 امتیاز

سلام. هر چه محیط غلیظ تر باشد ضریب شکست آن محیط نیز بیشتر می‌شود. موفق باشید با تلاش.

زهرا گزمه
    زهرا گزمه
  1400/01/27

0 پرسش 41 پاسخ 306 امتیاز

سلام طبق رابطه اسنل دکارت داریم: هر چه محیط غلیظ تر باشد ضریب شکست آن محیط نیز بیش تر میشود. در نتیجه رابطه مستقیم بین شون بر قرار هست. موفق و پیروز باشید.

دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
    دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
  بروزرسانی 1403/07/7

0 پرسش 28035 پاسخ 71.7K امتیاز

گاهی به دلیل ضریب شکست بالا یا زاویه تابش زیاد، هنگام تابش از محیط غلیظ به رقیق، به جای این که شکست نور اتفاق بیفتد، نور در محیط غلیظ بازتاب می‌گردد (مانند آینه) که به این پدیده بازتاب کلی گفته می‌شود. زاویه بروستر که زاویهٔ بحرانی بازتاب کلی است و نیز بازتابندگی یک سطح از کمیت‌هایی هستند که به ضریب شکست وابسته‌اند. این موضوع در معادله فرینل توضیح داده شده.[2] n به صورت ضریب کاهش طول موج و سرعت تابش نسبت به مقدار آن‌ها در خلاء تعریف می‌شود. برای یک طول موج خاص در خلأ مانند λ0، طول موج در محیط تازه λ=λ0/n خواهد بود. با توجه به این‌ها نتیجه می‌گیریم که ضریب شکست خلأ 1 است. از نظر تاریخی محیط‌های مرجع دیگری نیز معمول بوده‌اند (مانند هوا در فشار و درجهٔ حرارت استاندارد). ضریب شکست مواد مختلف در طول موج‌های متفاوت فرق می‌کند. به این پدیده پاشش می‌گویند که منجر به شکافتن نور سفید در منشورها، رنگین‌کمانها و ابیراهی رنگی‌ها می‌شود. ضریب شکست منفی ضریب شکست منفی به‌طور معمول در مواد طبیعی وجود ندارد، ولی در بعضی فرامواد این خاصیت دیده می‌شود. ضریب شکست منفی زمانی به وجود می‌آید که ثابت گذردهی خلاء ε و تراوایی مغناطیسی μ ماده در یک فرکانس مشخص به‌طور همزمان منفی باشند.

مهبد  بلوچی
    مهبد بلوچی
  1400/01/28

0 پرسش 108 پاسخ 613 امتیاز

ضریب شکست[۱] n یک محیط در نورشناسی، مقیاسی است بدون بعد برای نشان دادن آنکه سرعت نور یا هر پرتو دیگر در آن محیط چه مقدار نسبت به خلأ کاهش می‌یابد. ضریب شکست چنین تعریف می‌شود. {\displaystyle n={\frac {c}{v}}}{\displaystyle n={\frac {c}{v}}} که در آن c سرعت نور در خلأ و v سرعت نور در مادهٔ مورد نظر است. به‌طور مثال، ضریب شکست شیشه در حدود ۱٫۵ است و این بدان معنا است که سرعت نور در شیشه ۰٫۶۷=(۱٫۵)/۱ برابر سرعت نور در خلأ است. از نظر تاریخی نخستین جایی که به این پدیده اشاره شد در قانون شکست نور اسنل بود، sinθ۱n۱= sinθ۲n۲، که در آن θ۱ و θ۲ زوایای برخورد پرتو با سطح مشترک دو محیط نوری است. n۱ و n۲ ضرایب شکست این دو محیط هستند. گاهی به دلیل ضریب شکست بالا یا زاویه تابش زیاد، هنگام تابش از محیط غلیظ به رقیق، به جای این که شکست نور اتفاق بیفتد، نور در محیط غلیظ بازتاب می‌گردد (مانند آینه) که به این پدیده بازتاب کلی گفته می‌شود. زاویه بروستر که زاویهٔ بحرانی بازتاب کلی است و نیز بازتابندگی یک سطح از کمیت‌هایی هستند که به ضریب شکست وابسته‌اند. این موضوع در معادله فرینل توضیح داده شده.[۲] n به صورت ضریب کاهش طول موج و سرعت تابش نسبت به مقدار آن‌ها در خلاء تعریف می‌شود. برای یک طول موج خاص در خلأ مانند λ۰، طول موج در محیط تازه λ=λ۰/n خواهد بود. با توجه به این‌ها نتیجه می‌گیریم که ضریب شکست خلأ ۱ است. از نظر تاریخی محیط‌های مرجع دیگری نیز معمول بوده‌اند (مانند هوا در فشار و درجهٔ حرارت استاندارد). ضریب شکست مواد مختلف در طول موج‌های متفاوت فرق می‌کند. به این پدیده پاشش می‌گویند که منجر به شکافتن نور سفید در منشورها، رنگین‌کمانها و ابیراهی رنگی‌ها می‌شود. ضریب شکست منفی ضریب شکست منفی به‌طور معمول در مواد طبیعی وجود ندارد، ولی در بعضی فرامواد این خاصیت دیده می‌شود. ضریب شکست منفی زمانی به وجود می‌آید که ثابت گذردهی خلاء ε و تراوایی مغناطیسی μ ماده در یک فرکانس مشخص به‌طور همزمان منفی باشند.

Asra Asra
    Asra Asra
  1400/04/4

2 پرسش 20 پاسخ 396 امتیاز

نمیدانم .... ....................... .....