Loading [MathJax]/extensions/TeX/cancel.js

گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن شماره موبایل خود را تایید کنید.

چگونگی تشخیص قلیایی و باز بودن مواد شیمیایی

محمدرضا سلماني زاده
    محمدرضا سلماني زاده
  29 خرداد 12:54

2 پرسش 5 پاسخ 1.6K امتیاز
دبستان ششم علوم تجربی

می‌خواهم بدونم که قلیایی و باز چیه و چگونه تشخیص بدم که این مواد قلیایی یا باز است؟


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 20

کیان اسماعیل نژاد
    کیان اسماعیل نژاد
  1399/04/31

3 پرسش 13 پاسخ 24.8K امتیاز

روش اول: استفاده از کاغذPH،فنل فتالئین. روش دوم: مزه ی مواد اسیدی ترش و مزه ی مواد بازی تلخ است. روش سوم: مواد بازی با صابون و مواد اسیدی با چربی واکنش نشان می دهند.

دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
    دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
  بروزرسانی 1403/03/17

0 پرسش 28035 پاسخ 71.7K امتیاز

هرچه PH بالاتر ( یعنی بیشتر از 7) باشد، قلیایی یا بازی خواهد بود، درحالی‌که PH کمتر از 7، اسیدی است. پس: غذاهای اسیدی: غذاهایی هستند که در PH پایین‌تر از 7 قرار دارند. غذاهای قلیایی: غذاهایی هستند که در PH بالاتر از 7 قرار دارند.

B E N  Y Y
    B E N Y Y
  1399/04/13

4 پرسش 370 پاسخ 26.2K امتیاز

رای شناسایی اسیدها و بازها روش های متفاوتی وجود دارد: روش اوّل:برخی از بازها و اسیدهای خوراکی را با توجّه به مزّه ی آنها می توان از هم تشخیص داد. روش دوم:استفاده از شناساگر(معرّف)ها،شناساگرها موادّ طبیعی یا شیمیایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته مواد را از یکدیگر متمایز می سازند. روش سوم:در گذشته از عصاره ی گل یا میوه ی گیاهان برای شناسایی اسیدها و بازها از هم استفاده می کردند.مثلاً از عصاره ی کلم سرخ،گلبرگ های گل بنفشه،گلبرگ های گل سرخ،که آنها را روی قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیرد و با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود. روش چهارم:استفاده از عاملPH(پی اچ).

Mehrsa Babadi
    Mehrsa Babadi
  1399/03/30

5 پرسش 308 پاسخ 14.9K امتیاز

برای شناسایی اسیدها و بازها روش های متفاوتی وجود دارد: روش اوّل:برخی از بازها و اسیدهای خوراکی را با توجّه به مزّه ی آنها می توان از هم تشخیص داد. روش دوم:استفاده از شناساگر(معرّف)ها،شناساگرها موادّ طبیعی یا شیمیایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته مواد را از یکدیگر متمایز می سازند. روش سوم:در گذشته از عصاره ی گل یا میوه ی گیاهان برای شناسایی اسیدها و بازها از هم استفاده می کردند.مثلاً از عصاره ی کلم سرخ،گلبرگ های گل بنفشه،گلبرگ های گل سرخ،که آنها را روی قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیرد و با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود. روش چهارم:استفاده از عاملPH(پی اچ).

 دکتر نفیسه ورکیانی  دکترای تخصصی
    دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
  بروزرسانی 1403/10/17

0 پرسش 1099 پاسخ 1.1K امتیاز

هرچه PH بالاتر ( یعنی بیشتر از 7) باشد، قلیایی یا بازی خواهد بود، درحالی‌که PH کمتر از 7، اسیدی است. پس: غذاهای اسیدی: غذاهایی هستند که در PH پایین‌تر از 7 قرار دارند. غذاهای قلیایی: غذاهایی هستند که در PH بالاتر از 7 قرار دارند.

گوهارا چان سعون
    گوهارا چان سعون
  1403/01/24

0 پرسش 1 پاسخ 1 امتیاز
در پاسخ به: امیرحسین تیموری
یک مزه دو کاغذ پی اچ یا شناساگر سه خط کش پی اچ سنج چهار رنگ بخاطر اینکه کشف شده هر ماده ای که قرمز هستش قطعا باز هستش

ماده ی قرمز اسید و ماده آبی باز هستن

امیرحسین تیموری
    امیرحسین تیموری
  1399/08/23

1 پرسش 19 پاسخ 724 امتیاز

یک مزه دو کاغذ پی اچ یا شناساگر سه خط کش پی اچ سنج چهار رنگ بخاطر اینکه کشف شده هر ماده ای که قرمز هستش قطعا باز هستش

امیرحسین محرر
    امیرحسین محرر
  1399/04/29

0 پرسش 22 پاسخ 37 امتیاز

استفاده از کاغذ پی اچ ، تورنوسل و شناساگر های طبیعی مانند آب کلم قرمز

میترا کریمی
    میترا کریمی
  1399/04/12

1 پرسش 167 پاسخ 1.2K امتیاز

سلام یکی از راهکار های موجود برای تشخیص ، استفاده از کاغذ ph هستش . با توجه به رنگ ها ، می شود تشخیص داد . متشکرم از سوال خوبتون لطفا دعا کنید که هرکی صلاح توی امتحان تیزهوشان قبول بشه ، متشکرم خداقوت

ریحانه  خانم
    ریحانه خانم
  1399/04/1

13 پرسش 92 پاسخ 58.2K امتیاز

سلام بازی و قلیایی یکه چیز هستن و با شناساگر ها اون ها رو تشخیص می دن.

Fsp Taj
    Fsp Taj
  1399/03/30

7 پرسش 68 پاسخ 16.1K امتیاز

با سلام میتونی از کاغذ پی اچ استفاده کنی طرفدار های سردار ازمون رو علامت مثبت کلیک کنند موفق باشی ....

   
  1399/03/30

1 پرسش 2 پاسخ 5 امتیاز

از طریق کاغذ پی اچ موفق باشی^_*

ایلیا خدابخش
    ایلیا خدابخش
  1399/03/29

0 پرسش 2 پاسخ 1 امتیاز

چن راه داره یک:شناساگرها مثل کاغد پی اچ یا لیتموس دو : مزه اسید ها ترش مزن ول باز ها تلخ مزه

lll lll
    lll lll
  1399/03/29

2 پرسش 185 پاسخ 6.5K امتیاز

خب با کاغذ پی اچ برای همین کاره ............ اگر درست سوالتونو متوجه شده باشم!!

Fateme Mo
    Fateme Mo
  1399/04/13

1 پرسش 14 پاسخ 477 امتیاز

از طریق کاغذ پی اچ البته یه سری ویژگی دیگه هم هست هرکی خواست بیاد پی وی بش بگم موفق باشید

بهنیا مختاری
    بهنیا مختاری
  1399/04/1

2 پرسش 7 پاسخ 21K امتیاز

دوست من سلام یه ماده ای مایع به نام فنل فتالین که در محیط اسیدی بیرنگ و در محیط بازی ارغوانی و در محیط خنثی بی رنگ فنل فتالین معرف باز ها است

محمد مهدی منصوری خسروی

سلام بهترین گزینه شناساگر فنل فتالئین هست چون معرف تخصصی باز هاست(یه نکته!باز و قلیایی یکی هستن) البته معرف های دیگری هم هستن مثل: لیتموس ......تورنسل.....متیل اورانژ.....و..پی اچ موفق باشید^_-

Smpd Grl
    Smpd Grl
  1399/03/30

1 پرسش 269 پاسخ 2.6K امتیاز

فکر کنم کاغذ پی اچ باشه تو اینترنت سرچ کنین توضیح میده

مبینا امینی
    مبینا امینی
  1399/03/30

1 پرسش 21 پاسخ 30.7K امتیاز

با سلام هر دوش یکی هست با آب کلم یا شاتوت میشه تشخیص بدی

مریم عباسی
    مریم عباسی
  1399/03/29

3 پرسش 12 پاسخ 13.1K امتیاز

سلام هر دوشون یکیه میتونی اونارو با کاغذ ph آب کلم آب شاتوت تشخیص بدی