میخواهم بدونم که قلیایی و باز چیه و چگونه تشخیص بدم که این مواد قلیایی یا باز است؟
چگونگی تشخیص قلیایی و باز بودن مواد شیمیایی
پاسخ ها: 20
روش اول: استفاده از کاغذPH،فنل فتالئین. روش دوم: مزه ی مواد اسیدی ترش و مزه ی مواد بازی تلخ است. روش سوم: مواد بازی با صابون و مواد اسیدی با چربی واکنش نشان می دهند.
هرچه PH بالاتر ( یعنی بیشتر از 7) باشد، قلیایی یا بازی خواهد بود، درحالیکه PH کمتر از 7، اسیدی است. پس: غذاهای اسیدی: غذاهایی هستند که در PH پایینتر از 7 قرار دارند. غذاهای قلیایی: غذاهایی هستند که در PH بالاتر از 7 قرار دارند.
رای شناسایی اسیدها و بازها روش های متفاوتی وجود دارد: روش اوّل:برخی از بازها و اسیدهای خوراکی را با توجّه به مزّه ی آنها می توان از هم تشخیص داد. روش دوم:استفاده از شناساگر(معرّف)ها،شناساگرها موادّ طبیعی یا شیمیایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته مواد را از یکدیگر متمایز می سازند. روش سوم:در گذشته از عصاره ی گل یا میوه ی گیاهان برای شناسایی اسیدها و بازها از هم استفاده می کردند.مثلاً از عصاره ی کلم سرخ،گلبرگ های گل بنفشه،گلبرگ های گل سرخ،که آنها را روی قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیرد و با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود. روش چهارم:استفاده از عاملPH(پی اچ).
برای شناسایی اسیدها و بازها روش های متفاوتی وجود دارد: روش اوّل:برخی از بازها و اسیدهای خوراکی را با توجّه به مزّه ی آنها می توان از هم تشخیص داد. روش دوم:استفاده از شناساگر(معرّف)ها،شناساگرها موادّ طبیعی یا شیمیایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته مواد را از یکدیگر متمایز می سازند. روش سوم:در گذشته از عصاره ی گل یا میوه ی گیاهان برای شناسایی اسیدها و بازها از هم استفاده می کردند.مثلاً از عصاره ی کلم سرخ،گلبرگ های گل بنفشه،گلبرگ های گل سرخ،که آنها را روی قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیرد و با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود. روش چهارم:استفاده از عاملPH(پی اچ).
هرچه PH بالاتر ( یعنی بیشتر از 7) باشد، قلیایی یا بازی خواهد بود، درحالیکه PH کمتر از 7، اسیدی است. پس: غذاهای اسیدی: غذاهایی هستند که در PH پایینتر از 7 قرار دارند. غذاهای قلیایی: غذاهایی هستند که در PH بالاتر از 7 قرار دارند.

ماده ی قرمز اسید و ماده آبی باز هستن
یک مزه دو کاغذ پی اچ یا شناساگر سه خط کش پی اچ سنج چهار رنگ بخاطر اینکه کشف شده هر ماده ای که قرمز هستش قطعا باز هستش
استفاده از کاغذ پی اچ ، تورنوسل و شناساگر های طبیعی مانند آب کلم قرمز
سلام یکی از راهکار های موجود برای تشخیص ، استفاده از کاغذ ph هستش . با توجه به رنگ ها ، می شود تشخیص داد . متشکرم از سوال خوبتون لطفا دعا کنید که هرکی صلاح توی امتحان تیزهوشان قبول بشه ، متشکرم خداقوت
سلام بازی و قلیایی یکه چیز هستن و با شناساگر ها اون ها رو تشخیص می دن.
چن راه داره یک:شناساگرها مثل کاغد پی اچ یا لیتموس دو : مزه اسید ها ترش مزن ول باز ها تلخ مزه
دوست من سلام یه ماده ای مایع به نام فنل فتالین که در محیط اسیدی بیرنگ و در محیط بازی ارغوانی و در محیط خنثی بی رنگ فنل فتالین معرف باز ها است
سلام بهترین گزینه شناساگر فنل فتالئین هست چون معرف تخصصی باز هاست(یه نکته!باز و قلیایی یکی هستن) البته معرف های دیگری هم هستن مثل: لیتموس ......تورنسل.....متیل اورانژ.....و..پی اچ موفق باشید^_-
با سلام هر دوش یکی هست با آب کلم یا شاتوت میشه تشخیص بدی
سلام هر دوشون یکیه میتونی اونارو با کاغذ ph آب کلم آب شاتوت تشخیص بدی