Loading [MathJax]/extensions/TeX/color.js

گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.

نقش دریا در بارش جنوب ایران و مراحل پژوهش جغرافیا

رادمان سید
    رادمان سید
  26 آذر 8:39

2 پرسش 0 پاسخ 32 امتیاز
دوره دوم متوسطه- کاردانش دهم مشترک شاخۀ کاردانش جغرافیای ایران

سلام لطفا به این سوالات جواب بدید ممنون 1.چرا در جنوب کشور، نزدیک بودن به دریا نقش چندانی در میزان بارش ندارد؟ 2.مراحل پژوهش در جغرافیا را به ترتیب نام ببرید.


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 4

علی مهری خانیکی
    علی مهری خانیکی
  1403/09/27

310 پرسش 1532 پاسخ 32.7K امتیاز

مراحل پژوهش در جغرافیا: پژوهش و تحقیق: گام اول: طرح سوال و بیان مسئله گام دوم: تدوین فرضیه گام سوم: جمع آوری اطلاعات گام چهارم: پردازش اطلاعات گام پنجم: نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها

علی مهری خانیکی
    علی مهری خانیکی
  1403/09/27

310 پرسش 1532 پاسخ 32.7K امتیاز
در پاسخ به: علی مهری خانیکی
<b>عدم امکان صعود هوای مرطوب</b>

در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، به دلیل حاکم بودن پرفشار جنب حاره‌ای و عدم امکان صعود هوای مرطوب، بارندگی کمتر رخ می‌دهد.

علی مهری خانیکی
    علی مهری خانیکی
  1403/09/27

310 پرسش 1532 پاسخ 32.7K امتیاز
در پاسخ به: علی مهری خانیکی
سواحل جنوبی ایران، به ویژه در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، به چندین دلیل با بارندگی کم مواجه هستند: 1. <b>اقلیم گرم و خشک</b>: سواحل جنوبی ایران تحت تأثیر اقلیم گرم و خشک قرار دارند. این اقلیم باعث می‌شود که دما در این نواحی به طور معمول بسیار بالا باشد و تبخیر آب از دریا زیاد شود. هوای کمی که بخار می‌شود، ممکن است به عنوان ابرها شکل بگیرد، اما وقتی که به زمین می‌رسد، معمولاً بارش کمی را تولید می‌کند. 2. <b>کوهستانی بودن نواحی داخلی</b>: این مناطق معمولاً در همسایگی کوه‌ها قرار دارند. وقتی که هوای مرطوب از سمت دریا به سمت مناطق کوهستانی حرکت می‌کند، با بالا رفتن در ارتفاعات، سرد شده و بخار آن به بارش تبدیل می‌شود. این موضوع می‌تواند باعث شود که رطوبت قبل از رسیدن به سواحل جنوبی از بین برود. 3. <b>بادهای موسمی</b>: در برخی از فصل‌ها، بادهای موسمی از سمت اقیانوس هند می‌وزند، ولی به دلیل موقعیت جغرافیایی و ارتفاعات، این بادها نمی‌توانند به راحتی رطوبت را به سواحل جنوب ایران منتقل کنند و به همین دلیل بارندگی به شدت کاهش می‌یابد. 4. <b>پدیده‌های جوی</b>: پدیده‌هایی مانند فشار بالا در سطح دریا می‌توانند مانع از تشکیل ابرهای بارانی شوند. در بسیاری از مواقع، سواحل جنوبی ایران تحت تأثیر این فشارها قرار می‌گیرند که موجب کاهش بارندگی می‌شود. به همین دلایل، سواحل جنوبی ایران با وجود دریا، بارندگی کمتری نسبت به دیگر مناطق کشور دارند.

عدم امکان صعود هوای مرطوب

علی مهری خانیکی
    علی مهری خانیکی
  1403/09/27

310 پرسش 1532 پاسخ 32.7K امتیاز

سواحل جنوبی ایران، به ویژه در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، به چندین دلیل با بارندگی کم مواجه هستند: 1. اقلیم گرم و خشک: سواحل جنوبی ایران تحت تأثیر اقلیم گرم و خشک قرار دارند. این اقلیم باعث می‌شود که دما در این نواحی به طور معمول بسیار بالا باشد و تبخیر آب از دریا زیاد شود. هوای کمی که بخار می‌شود، ممکن است به عنوان ابرها شکل بگیرد، اما وقتی که به زمین می‌رسد، معمولاً بارش کمی را تولید می‌کند. 2. کوهستانی بودن نواحی داخلی: این مناطق معمولاً در همسایگی کوه‌ها قرار دارند. وقتی که هوای مرطوب از سمت دریا به سمت مناطق کوهستانی حرکت می‌کند، با بالا رفتن در ارتفاعات، سرد شده و بخار آن به بارش تبدیل می‌شود. این موضوع می‌تواند باعث شود که رطوبت قبل از رسیدن به سواحل جنوبی از بین برود. 3. بادهای موسمی: در برخی از فصل‌ها، بادهای موسمی از سمت اقیانوس هند می‌وزند، ولی به دلیل موقعیت جغرافیایی و ارتفاعات، این بادها نمی‌توانند به راحتی رطوبت را به سواحل جنوب ایران منتقل کنند و به همین دلیل بارندگی به شدت کاهش می‌یابد. 4. پدیده‌های جوی: پدیده‌هایی مانند فشار بالا در سطح دریا می‌توانند مانع از تشکیل ابرهای بارانی شوند. در بسیاری از مواقع، سواحل جنوبی ایران تحت تأثیر این فشارها قرار می‌گیرند که موجب کاهش بارندگی می‌شود. به همین دلایل، سواحل جنوبی ایران با وجود دریا، بارندگی کمتری نسبت به دیگر مناطق کشور دارند.