Loading [MathJax]/extensions/TeX/cancel.js

گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن شماره موبایل خود را تایید کنید.

این جمله یعنی چی؟‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

infinity girl
    infinity girl
  بروزرسانی 5 مرداد 11:17

222 پرسش 693 پاسخ 79K امتیاز
دوره دوم متوسطه- نظری دهم علوم تجربی زیست شناسی (1)

توی سوالی جمله ی زیر رو غلط گرفته {حین عبور مواد از عرض غشای جانوری طی هر فرایندی که بدون مصرف مستقیم ATP رخ میدهد،به طور حتم مولکول ها در جهت شیب غلظت محیط جابجا میشوند} بعد تو پاسخنامه علتش رو این گفته:انتشار ساده و تسهیل شده و اسمز بدون صرف ATP صورت میگیرند.دقت کنید که در اسمز اب در جهت شیب غلظت خود (نه شیب غلظت محیط) جابجا میشود این جمله اخرش یعنی چی؟


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 4

جلال الدین گنج خانلو
پاسخ انتخاب شده

خب خیلی واضح هست برای انتشار ساده و تسهیل شده، از طرفی که غلظت بیشتر هست به طرفی که غلظت کم هست میره ولی در پدیده اسمز، آب از طرفی که غلظت آب بیشتر هست به طرفی که غلظت کم هست، میره مثال غشای پوسته تخم مرغ که فقط اجازه میده آب بیاد داخل تخم مرغ و اجازه خروج محتویات تخم مرغ رو به بیرون نمیده

علیرضا  ترکمانی
    علیرضا ترکمانی
  1403/05/5

0 پرسش 8 پاسخ 58 امتیاز

شیب غلظت محیط به این معناست که مواد از جای غلیظ به جای رقیق جا به جا بشن، مثلا اگر بین یک محلول آب نمک غلیظ و یک محلول آب نمک رقیق غشایی بزارید که یون های نمک بتونن جا به جا بشن، یون های نمک از جای غلیظ به جای رقیق میرن. اما در باره غشایی که فقط نسبت به آب نفوذپذیری داره ماجرا بلعکسه، مولکول های آب از جای رقیق(پر آب) به جای غلیظ(کم آب) میرن؛ یعنی بر خلاف شیب غلظت محیط مولکول های آب جا به جا میشن. این از توضیح روتین این جمله، اما این جمله از جهات دیگری هم میتونه غلط باشه، ما میدونیم انتقال فعال هم در شرایطی میتونه بدون مصرف atp انجام بشه، مثلا با انرژی حاصل از عبور الکترون ها که در پایه دوازدهم میخونید، در این شرایط هم atp مصرف نمیشه اما مواد برخلاف شیب غلظت حرکت میکنند. نکته بعدی که این جمله غلط میکنه اینه که حتی در انتشار هم نمیشه گفت به طور حتم مولکول ها در جهت شیب غلظت حرکت میکنند! زیرا بعضی از مولکول ها بر خلاف شیب غلظت از غشا عبور میکنند اما برآیند حرکت مولکول ها در جهت شیب غلظت هست. یعنی تعداد مولکول هایی که در جهت شیب غلظت عبور میکنند به مراتب بیشتر هست و مولکول هایی که در خلاف شیب غلظت حرکت میکنند به چشم نمیان. موفق باشید :)

hadis Ar
    hadis Ar
  1403/05/4

9 پرسش 28 پاسخ 1.5K امتیاز

فک میکنم منظورش اینه که در اسمز از جایی که مولکول های آب زیاده میره به سمت جایی که مولکول های آب کمه (از زیاد به کم) اما برعکس از محیط رقیق به غلیظ میره برای مثال میره جایی که مولکول های حل شونده بیشتره ( از کم به زیاد)

دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
    دکتر نفیسه ورکیانی دکترای تخصصی
  بروزرسانی 1403/05/9

0 پرسش 28032 پاسخ 71.6K امتیاز

شیب غلظت محیط به این معناست که مواد از جای غلیظ به جای رقیق جا به جا بشن، مثلا اگر بین یک محلول آب نمک غلیظ و یک محلول آب نمک رقیق غشایی بزارید که یون های نمک بتونن جا به جا بشن، یون های نمک از جای غلیظ به جای رقیق میرن. اما در باره غشایی که فقط نسبت به آب نفوذپذیری داره ماجرا بلعکسه، مولکول های آب از جای رقیق(پر آب) به جای غلیظ(کم آب) میرن؛ یعنی بر خلاف شیب غلظت محیط مولکول های آب جا به جا میشن. این از توضیح روتین این جمله، اما این جمله از جهات دیگری هم میتونه غلط باشه، ما میدونیم انتقال فعال هم در شرایطی میتونه بدون مصرف atp انجام بشه، مثلا با انرژی حاصل از عبور الکترون ها که در پایه دوازدهم میخونید، در این شرایط هم atp مصرف نمیشه اما مواد برخلاف شیب غلظت حرکت میکنند. نکته بعدی که این جمله غلط میکنه اینه که حتی در انتشار هم نمیشه گفت به طور حتم مولکول ها در جهت شیب غلظت حرکت میکنند! زیرا بعضی از مولکول ها بر خلاف شیب غلظت از غشا عبور میکنند اما برآیند حرکت مولکول ها در جهت شیب غلظت هست. یعنی تعداد مولکول هایی که در جهت شیب غلظت عبور میکنند به مراتب بیشتر هست و مولکول هایی که در خلاف شیب غلظت حرکت میکنند به چشم نمیان.