مدل فضا پرکن برای کدام پیوندها استفاده میشود؟؟
مدل فضا پرکن برای کدام پیوندها استفاده میشود؟
پاسخ ها: 7
سلام. مدل فضا پرکن شکل سه بعدی از اتم های یه ترکیب شیمیایی هست. واسه نمایش پیوند توی مولکول ها استفاده میشه

ترکیبات یونی چون الکترون داد و ستد میکنن عملا مدل فضا پر کن ندارن چون ترکیبات یونی به شکل شبکه بلوری هستن و ملوولی نیستن و مثلا توی نمک اتصال یون ها فقط بخاطر بارهاشونه که مثل آهن ربا هستن و الکترونی به اشتراک نزاشتن پس اصلا نمیشه مدل فضا پرکنش رو رسم کرد که یه جورایی وابسطه به ساختار لوییسه

نمیتونیم بگیم مطلقاً همشون ناقطبی هستن. یسری هاشون قطبیت خیلی ضعیفی دارن. بهترش اینه بگیم اغلب هیدروکربن ها ناقطبی هستن. دلیل ناقطبی بودن هم ( هم نوع بودن پیوند بین c_c ، اختلاف الکترونگاتیوی 0.4 بین C_H, تقارن مولکولی)

ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم همه هیدروکربن ها ناقطبی اند؟؟

سلام یعنی مدل فضا پرکن فقط برای ترکیبات مولکولی استفاده میشه؟ برای ترکیبات یونی از مدل فضا پرکن استفاده نمیشه؟
مانند همه ذرات بنیادی، مکانیک کوانتومی بهترین توضیح را در مورد فوتونها ارائه مینماید، ذراتی که مانند الکترونها از خود دوگانگی موج و ذره نشان میدهند؛ بهطوری که دارای هر دو خاصیت موجی و ذرهای هستند.] مفهوم مدرن فوتون از پژوهشهای آلبرت اینشتین در طول دو دهه ابتدایی قرن بیستم سرچشمه میگیرد، کسی که از تحقیقات را بر پایه کارهای ماکس پلانک بنا کرد. ماکس پلانک در تلاش برای توضیح اینکه چطور ماده و تابش الکترومغناطیس میتوانند با یکدیگر در تعادل باشند، پیشنهاد کرد که انرژی ذخیره شده در اجسام مادی، متشکل از تعداد صحیحی از واحدهایی هماندازه و مجزا از یکدیگر است،به عبارت دیگر بسته های انرژی که به صورت تعدادی صحیح در نظر گرفته شود. اینشتین پیشنهاد کرد که خود نور از واحدهای مجزایی از انرژی تشکیل شدهاست. آزمایشهای انجام شده، نظر اینشتین در مورد نور را تأیید کرد] و در سال 1926، گیلبرت لوییس واژه فوتون را برای این واحدهای انرژی ترویج کرد. در مدل استاندارد در فیزیک ذرات، فوتونها و سایر ذرههای بنیادی بهعنوان نتایج ضروری قوانین فیزیکی که دارای تقارن مشخص در هر نقطه از فضا-زمان هستند، توصیف میشوند. خواص ذاتی ذرههایی مانند بار الکتریکی، جرم و اسپین توسط نظریه پیمانهای تعیین میشوند. مفهوم فوتون منجر به دستاوردهای بسیار مهمی در فیزیک نظری و تجربی گردید که از لیزرها، چگالش بوز-اینشتین، نظریه میدانهای کوانتومی و دامنه احتمال[a] در مکانیک کوانتومی از جمله آنها هستند. مفهوم فوتون همچنین در زمینههایی مانند فتوشیمی، میکروسکوپهای دارای قدرت تفکیک بالا و اندازهگیری فواصل مولکولی استفاده شدهاست. اخیراً، فوتونها بهعنوان عناصر مورد استفاده در ساخت کامپیوترهای کوانتومی، کاربرد در تصویربرداری نوری و مخابرات نوری مانند رمزنگاری کوانتومی، مورد پژوهش قرار گرفتهاند.