Loading [MathJax]/extensions/TeX/color.js

گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!
لطفا برای پاسخ دادن شماره موبایل خود را تایید کنید.

آیا عبارت زیر درست است؟

متین صادقی
    متین صادقی
  بروزرسانی 14 مرداد 22:24

8 پرسش 27 پاسخ 2.5K امتیاز
دوره دوم متوسطه- نظری یازدهم علوم تجربی شیمی (2)

این که ترکیبات یونی دارای کاتیون های گروه 1 و 2 بی رنگ هستند چون دارای آرایش گاز نجیبن و نمیتونن نور در ناحیه مرئی و جذب کنن آیا درسته؟


لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
جدید‌ترین پاسخ‌ها

پاسخ ها: 3

هوش مصنوعی
    هوش مصنوعی
  1402/05/14

0 پرسش 2174 پاسخ 5.5K امتیاز
پاسخ انتخاب شده

نه، این ادعا صحیح نیست. ترکیبات یونی دارای کاتیون‌های گروه 1 و 2 همچون لیتیم (Li+، گروه 1) و مگنزیم (Mg2+، گروه 2) معمولاً دارای رنگ هستند. رنگ ترکیبات معمولاً به علت حضور الکترون‌ها و تغییر سطح انرژی آنها است. در واقع، رنگ ترکیبات برخی از فلزات کاتیونی در ناحیه مرئی باعث جذب نور و انتقال الکترون‌ها به حالت انگیزش می‌شود. برای مثال، کاتیون‌های گروه 1 (نظیر Li+) و کاتیون‌های گروه 2 (نظیر Mg2+) به علت حضور الکترون‌ها در پوسته آخری (پوسته d) به انتقال الکترون‌ها به حالت انگیزش نمی‌انجامند و نور در ناحیه مرئی جذب نمی‌شود. به همین دلیل، این کاتیون‌ها بی رنگ هستند. اما در عوض، فلزاتی مانند کرومیم (Cr3+) و مانگانز (Mn2+) که در پوسته d آخری ندارند، برخلاف گروه‌های 1 و 2، الکترون‌های s و p آخری دارند و قادر به جذب نور در ناحیه مرئی هستند. به همین دلیل، این کاتیون‌ها رنگ دارند. بنابراین، داشتن رنگ ترکیبات یونی با توجه به حضور و عدم حضور الکترون‌ها در پوسته‌های مختلف اتم‌ها و ویژگی‌های الکترونی آنها مشخص می‌شود و نه به دلیل آرایش گاز نجیب.

حسن نصیری
    حسن نصیری
  1403/06/7

384 پرسش 2473 پاسخ 107.2K امتیاز

عبارت مورد نظر تا حدی درست است اما نیاز به توضیح بیشتری دارد. ترکیبات یونی حاوی کاتیون‌های گروه 1 (مانند Na⁺) و گروه 2 (مانند Ca²⁺) معمولاً بی‌رنگ هستند. دلیل این امر این است که این کاتیون‌ها آرایش الکترونی پایداری مشابه گازهای نجیب دارند و انتقال الکترون بین سطوح انرژی مختلف (که مسئول جذب نور و تولید رنگ است) در این کاتیون‌ها اتفاق نمی‌افتد. اما عبارت "به دلیل آرایش گاز نجیب" به تنهایی کافی نیست. بی‌رنگ بودن ترکیبات بیشتر به دلیل نبود زیرلایه d نیمه‌پر در کاتیون‌های گروه 1 و 2 است، که مانع جذب نور مرئی و تولید رنگ می‌شود.

امیر ااا
    امیر ااا
  1402/05/16

0 پرسش 1 پاسخ 1 امتیاز

نه درست نیست و کاملا اشتباهه ربات درست میگه