چرا هرچی ارتفاع بیشتر بشه فشار هوا کمتر میشه؟؟ چرا؟؟؟
چرا هر چی ارتفاع بیشتر بشه فشار هوا کمتر میشه؟
پاسخ ها: 8
هوا در سطح دریا سنگینتر است، چون مولکولهای هوا به یکدیگر نزدیکند و توسط وزن هوای بالای خود فشرده شدهاند. با افزایش ارتفاع، فاصلهٔ مولکولهای هوا از یکدیگر جداشده و هوا سبکتر میشود.همچنین، با افزایش ارتفاع، دما نیز معمولاً کاهش مییابد. این تغییر دما هم تأثیری بر چگالی هوا و فشار آن دارد. به طور کلی، این پدیده به ترکیبی از موارد فیزیکی مانند تغییرات دما، چگالی و فاصله میان مولکولها وابسته است که باعث میشود فشار هوا با افزایش ارتفاع کمتر شود.
درست است که ارتفاع بالا رفتن به معنای کاهش فشار هوا نیست و در واقع فشار هوا با افزایش ارتفاع کمتر میشود. علت این امر به اصول فیزیکی و ترکیبهای مختلف گازهای هوا و تغییرات شرایط محیطی بر میگردد. هنگامی که به ارتفاع بیشتری میروید، تعداد مولکولهای هوا در واحد حجم کمتر میشود. این به این معنی است که چگالی هوا در ارتفاع بالا کاهش مییابد. در نتیجه، فشار هوا (که ناشی از برخورد مولکولهای هوا با سطوح مختلف است) نیز کمتر میشود. یکی از دلایل این موضوع، افزایش فاصله میان مولکولهای هوا در ارتفاع بالا است. به دلیل جذب زمین، مولکولهای هوا به سمت زمین میآیند و از این رو با افزایش ارتفاع، مولکولها فاصله بیشتری را بین خود و سطح زمین دارند که منجر به کاهش فشار میشود. همچنین، با افزایش ارتفاع، دما نیز معمولاً کاهش مییابد. این تغییر دما هم تأثیری بر چگالی هوا و فشار آن دارد. به طور کلی، این پدیده به ترکیبی از موارد فیزیکی مانند تغییرات دما، چگالی و فاصله میان مولکولها وابسته است که باعث میشود فشار هوا با افزایش ارتفاع کمتر شود.
هرچه ارتفاع از سطح زمین افزایش مییابد، فشار کاهش مییابد. در نتیجه چگالی نیز کاهش مییابد. مجموع جرم جو زمین 1018×5٫5 کیلوگرم است که حدود یک میلیونم جرم زمین است. هوا در سطح دریا سنگینتر است، چون مولکولهای هوا به یکدیگر نزدیکند و توسط وزن هوای بالای خود فشرده شدهاند.
هر چه ارتفاع افزایش مییابد، فشار هوا کاهش مییابد؛ زیرا مولکولهای جو در ارتفاعات بالاتر کاهش یافته و در نتیجه فشار هوا نیز کاهش مییابد. از آنجا که بسیاری از مولکولهای جو توسط گرانش زمین در نزدیکی سطح زمین هستند، ابتدا کاهش فشار هوا به سرعت انجام میگیرد (از پایین به بالا) و سپس از سرعت کاهش فشار کاسته میشود.
هنگامی که به ارتفاع بیشتری میروید، تعداد مولکولهای هوا در واحد حجم کمتر میشود. این به این معنی است که چگالی هوا در ارتفاع بالا کاهش مییابد. در نتیجه، فشار هوا (که ناشی از برخورد مولکولهای هوا با سطوح مختلف است) نیز کمتر میشود. یکی از دلایل این موضوع، افزایش فاصله میان مولکولهای هوا در ارتفاع بالا است. به دلیل جذب زمین، مولکولهای هوا به سمت زمین میآیند و از این رو با افزایش ارتفاع، مولکولها فاصله بیشتری را بین خود و سطح زمین دارند که منجر به کاهش فشار میشود. همچنین، با افزایش ارتفاع، دما نیز معمولاً کاهش مییابد. این تغییر دما هم تأثیری بر چگالی هوا و فشار آن دارد. به طور کلی، این پدیده به ترکیبی از موارد فیزیکی مانند تغییرات دما، چگالی و فاصله میان مولکولها وابسته است که باعث میشود فشار هوا با افزایش ارتفاع کمتر شود.
با افزایش ارتفاع از سطح زمین، بهدلیل کاسته شدن ارتفاع ستون هوای قرارگرفته در بالای سطح، فشار جو کاهش مییابد. توریچلی فیزیکدان ایتالیایی، نخستین کسی بود که با انجام آزمایشی ساده نشان داد که هوا فشار دارد. وی همچنین با اندازهگیری ارتفاع ستون جیوه توانست فشار هوا را در کنار دریا و بالای کوه حساب کند.
هر چه ارتفاع افزایش مییابد، فشار هوا کاهش مییابد؛ زیرا مولکولهای جو در ارتفاعات بالاتر کاهش یافته و در نتیجه فشار هوا نیز کاهش مییابد. از آنجا که بسیاری از مولکولهای جو توسط گرانش زمین در نزدیکی سطح زمین هستند، ابتدا کاهش فشار هوا به سرعت انجام میگیرد (از پایین به بالا) و سپس از سرعت کاهش فشار کاسته میشود.
همونطور که میدونی هوا خلا نیست و شامل گاز هست این گاز ها جرم دارم و درنتیجه وزن دارن هرچقدر بیشتر به طرف زمین بیایم چون مجذوب تر میشن، متراکم تر میشن