پاسخ شورای انقلاب فرهنگی به دغدغههای داوطلبان درباره تأثیر معدل در کنکور
چکیده خبر
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که این شورا با در نظر گرفتن دغدغههای مطرحشده درباره تأثیر قطعی معدل در کنکور و احتمال نابرابری میان مدارس، در تلاش است با همکاری دستگاههای مربوطه، راهکارهایی برای رفع این مشکلات ارائه دهد. او تأکید کرد که مصوبه کنکور با هدف افزایش عدالت آموزشی و فرصت برابر برای تمام دانشآموزان تصویب شده و مورد تأیید نهادهای قانونی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است. همچنین، شورای عالی انقلاب فرهنگی در تعامل با مجلس شورای اسلامی نظرات نمایندگان را مورد توجه قرار داده و تأکید دارد که تصمیمات اتخاذشده در راستای اصلاح نظام آموزشی کشور است.
متن کامل
عباس میرزاحسینی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به دغدغههای مطرح شده از سوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون مصوبه کنکور، گفت: جایگاه مجلس شورای اسلامی پرهیز از بیان نظرات گذشتهنگر به جای آیندهنگارانه، تعامل و همفکری میان دو نهاد است. شورای عالی انقلاب فرهنگی همواره تلاش کرده است که در فرآیند تصمیمگیریها، از دیدگاهها و نظرات نمایندگان مجلس بهرهمند شود. مصوبه کنکور نیز در زمان تدوین و تصویب و روزآمدسازی از این قاعده مستثنی نبوده و با در نظر گرفتن نظرات همه دستگاهها و صاحبنظران حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی، با هدف پاسخ به نیازها و چالشهای موجود در نظام آموزشی کشور تدوین شد.
رئیس مرکز رسانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جایگاه قانونی شورا در کشور بر اساس اصول ۵۷ و ۱۱۰ قانون اساسی و اختیارات ولی فقیه است و اعضای حقیقی و حقوقی این شورا با نظر ایشان منصوب میشوند که همه این افراد از چهرههای برجسته علمی و فرهنگی آشنا، متخصص و دغدغدهمند نسبت به مسائل علمی و آموزشی کشور هستند و ورود به موضوع کنکور نیز بر اساس تکالیف ابلاغی شورا است که توسط رهبر معظم انقلاب تعیین میشود.
وی تأکید کرد: مصوبه کنکور به هیچ وجه مداخله در وظایف مجلس شورای اسلامی تلقی نمیشود، همچنین اقدامی در جهت تحقق اهداف نظام آموزشی کشور و در راستای منویات مقام معظم رهبری و رفع دغدغه دانشآموزان و خانوادهها در خصوص لزوم اصلاح نظام آموزشی است.
وی ادامه داد: از طرفی در گذشته در مواردی که بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی تفاوت دیدگاه وجود داشت، شورای نگهبان نه تنها ورود شورای عالی را خلاف قانون اساسی ندانسته است؛ بلکه آن را مدنظر قرار داده است.
به گفته وی، موضوع کنکور و تأثیر قطعی معدل را مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مورد بررسی قرار داد و بر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد. بر این اساس انتظار میرود که اظهار نظرهای شخصی نمایندگان محترم مجلس بهگونهای نباشد که اذهان عمومی را دچار سردرگمی کند.
میرزاحسینی بیان کرد: از دیگر سو شورای عالی انقلاب فرهنگی همواره نظر مجلس شورای اسلامی را مورد توجه قرار داده است و البته که این نظرات از طریق ساختارهای رسمی نظیر رئیس کمیسیونهای تخصصی و رئیس مجلس به عنوان عضو شورا و برآیند نظران نمایندگان مجلس اخذ میشود.
رئیس مرکز رسانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تأثیر مصوبه در افزایش عدالت آموزشی، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی این اصلاحات، ایجاد فرصت برابر برای تمام دانشآموزان، بهویژه دانشآموزان مناطق محروم و دهکهای پایین درآمدی است.
میرزاحسینی در پاسخ به برخی نگرانیها درباره تأثیر قطعی معدل و احتمال نابرابری میان مدارس، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با در نظر گرفتن دغدغههای مطرحشده در تلاش است تا با همکاری دستگاههای مربوطه، راهکارهایی برای رفع این مشکلات ارائه دهد. از جمله سهمیه مناطق که مورد تأکید رئیس جمهور نیز بوده است.
رئیس مرکز رسانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بازخوردهای دریافتشده، گفت: نظرسنجی مرکز معتبری مانند ایسپا نشان میدهد که معلمان و خانوادهها مصوبه جدید را گامی مثبت در جهت شناسایی استعدادها میدانند.
وی در پایان تأکید کرد: مصوبه روز گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نشاندهنده دغدغه شورا برای تقویت نظام تعلیم و تربیت و همچنین استفاده از ظرفیت دیگر بخشهای کشور در تصمیمسازی است و انشاءالله شاهد رشد روزافزون نظام تعلیم و تربیت در کشور باشیم.