چه زمانی برای فرزندان خود تلفن همراه خریداری کنیم؟
در گذشته بین خانوادهها این طرز فکر وجود داشت که والدین باید از فرزندان خود در برابر اجتماع محافظت کنند.
در آن زمان حفاظت به معنای دور نگه داشتن فرزندان از مواردی بود که به نظر والدین نادرست یا اشتباه به نظر میآمد؛ یعنی اگر فرزندشان را از سیگار دور کنند، به هیچ وجه سیگاری نخواهد شد اما امروزه تکنولوژی آنقدر گسترش یافته که والدین نمیتوانند فرزندان خود را از تکنولوژیهای روز دنیا مانند اینترنت، تلفن همراه یا وسایل ارتباطی دیگر دورنگه دارند. بچهها میتوانند اطلاعات مربوط به تکنولوژیهای جدید را در محیط مدرسه یا حتی خود خانواده بدست آورند.
نمیتوان به صراحت سن خاصی را برای خرید تلفن همراه مشخص کرد. خود والدین باید به این نتیجه برسند که چه زمانی فرزندشان نیاز به این وسیله دارد. گاهی والدین برای فرزندان خود نیازهای کاذب درست میکنند؛ عدهای از والدین میگویند تلفن همراه را برای سرگرمی فرزندان خود می خواهند اما میتوان به جای تلفن همراه وسیلهای مناسب و مفید برای بازی و سرگرم کردن فرزندان خود تهیه کنند. ما باید به فرزندان خود روش صحیح استفاده از تکنولوژی را بیاموزیم و برای آنها توضیح دهیم تلفن همراه یک وسیلهی ارتباطی است و باید از آن و سایر تکنولوژیها به نحوی استفاده کنند که به اطرافشان آسیبی نرساند.
گاهی بعضی بچهها به دلیل جدا شدن پدر و مادرشان از یکدیگر، به برقراری ارتباط با پدر یا مادری که کنارشان نیست نیاز دارند، در چنین شرایطی داشتن تلفن همراه برای چنین بچه هایی لازم است.
متاسفانه چشم و هم چشمی برای خرید تلفن همراه به بچه ها هم رسیده است، برخی والدین پول گزافی برای خرید یک گوشی برای فرزند خود می دهند؛ فرزندی که شاید اصلاً نیازی به این وسیله هم نداشته باشد، خرید تلفن همراه گران قیمت اما ناکارامد برای فرزندان، آنها را متوقع میکند و این توقع به خود خانواده آسیب میرساند؛ خانوادهها در صورت نیاز میتوانند یک تلفن همراه ساده برای فرزند خود تهیه کنند.
گاهی ما برای بالا بردن اعتماد به نفس فرزند خود برای او وسیله های گران قیمتی می خریم، اما اگر این وسیله را گم یا خراب کند، سرزنش می کنیم که این باعث تخریب اعتماد به نفسش خواهدشد.
در نتیجه این که تلفن همراه باید با توجه به توانمندی و کارایی برای بچه ها خریداری شود.
منبع: جامعه مجازی پویا