گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

به ترتیب «اشتراک نظام سیاسی جمهوری و دموکراسی»، «افتراق فارابی و ارسطو» و «اشتراک فوکویاما و هانتینگتون» را کدام گزینه نشان می‌دهد؟

1 ) 

تعداد حاکمان - دسته‌بندی نظام‌های سیاسی - قبول حضور فرهنگی و تمدنی جهان اسلام

2 ) 

روش حکومت - ملاک دسته‌بندی نظام‌های سیاسی - قبول حضور فرهنگی و تمدنی جهان اسلام

3 )  تعداد حاکمان - ملاک دسته‌بندی نظام‌های سیاسی - فروپاشی بلوک شرق

4 ) 

روش حکومت - دسته‌بندی نظام‌های سیاسی - فروپاشی بلوک شرق

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

گزینه 3‏ پاسخ صحیح است. وجه مشترک نظام سیاسی جمهوری و دموکراسی تعداد حاکمان برمبنای اکثریت است.

برخی اندیشمندان اجتماعی و سیاسی، ملاک‌های دیگری بر ملاک‌های ارسطو افزوده‌اند و گونه‌شناسی دیگری از نظام‌های سیاسی ارائه کرده‌اند. برای مثال فارابی ملاک دین‌مداری یا دنیامداری نظام سیاسی را نیز در نظر گرفت. کشورهای غربی در نخستین نظریه‌پردازی‌های خود، فروپاشی بلوک شرق را به شکل‌گیری نظم نوین جهانی بر مدار یک قطب واحد معنا می‌کردند. نظریه‌ی «پایان تاریخ» فوکویاما همین معنا را القا می‌کرد. اما موفقیت انقلاب اسلامی ایران و پیامدهای جهانی‌اش، باطل بودن این نظریه را نشان داد. با قبول حضور فرهنگی و تمدنی جهان اسلام، نظریه‌ی جنگ تمدن‌ها (هانتینگتون) از سوی برخی نظریه‌پردازان غربی، مطرح شد. این نظریه شکل‌گیری قطب‌بندی جدید فرهنگی تمدنی را می‌پذیرفت. ولی از یک سو دیگر تمدن‌ها را در عرض تمدن اسلامی قرار می‌داد و جایگاه مهم و منحصر به فرد انقلاب و فرهنگ اسلامی را نادیده می‌گرفت و از سوی دیگر با طرح جنگ تمدن‌ها، رویکرد خصمانه‌ی جهان غرب را به جنبش‌های اسلامی، توجیه می‌نمود و از این طریق، هراسی را که پس از جنگ جهانی دوم، نسبت به بلوک شرق وجود داشت، متوجه جهان اسلام می‌کرد.

نظریه‌پردازان غربی پس از فروپاشی بلوک شرق، طرف دیگری را برای جنگ جست‌وجو می‌کنند و جنگ را از کشورهای غربی به فرهنگ‌ها و تمدن‌هایی منتقل کرده‌اند که در دوران استعمار، تحت سلطه‌ی جهان غرب قرار گرفته بودند. نظریه‌ی جنگ تمدن‌ها که ساموئل هانتینگتون آن را مطرح کرد، نظریه‌ای بود که عملیات نظامی قدرت‌های غربی در مقابله با مقاومت‌های کشورهای غیرغربی را توجیه می‌کرد.

 

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

مریم یابنده جهرمی