گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

به ترتیب «اشتراک انقلاب اسلامی ایران و انقلاب مشروطه»، «افتراق علوم اجتماعی جهان اسلام و علوم اجتماعی جهان متجدد با رویکرد تبیینی» و «اشتراک قانون و جامعه» را کدام گزینه نشان می‌دهد؟

1 ) 

مقبولیت و مرجعیت علم فقه - شناخت تفاوت پدیده‌های تکوینی و طبیعی - عقل عملی

2 ) 

انقلاب اجتماعی - شناخت تفاوت پدیده‌های اجتماعی و طبیعی - عقل نظری

3 )  مقبولیت و مرجعیت علم فقه - عدم محدودیت تبیین به تبیین تجربی - اعتباریات

4 ) 

انقلاب اجتماعی - تقابل تفسیر و تبیین - اعتباریات

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

گزینه 3‏ پاسخ صحیح است. فقه شیعه در ایران همواره نقش مهمی در تعیین نوع رابطه‌ی مردم با قدرت‌های داخلی و خارجی داشته و در قرن بیستم توانسته است نظریات لازم برای دو انقلاب اجتماعی را پدید آورد: انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی. در آغاز قرن بیستم، میرزای نائینی با توجه به واقعیت‌های اجتماعی ایران با استفاده از فقه، نظام مشروطه را تبیین کرد و امام خمینی (ره) با توجه به شرایط اجتماعی پایان قرن بیستم، مسئله‌ی ولایت فقیه و انقلاب اسلامی را طرح نمود. مقبولیت و مرجعیت علم فقه در فرهنگ عمومی جامعه‌ی ایران موجب شد که براساس این دو نظریه‌ی فقیهی، دو انقلاب اجتماعی در یک قرن در جامعه‌ی ایران شکل بگیرد.

علوم اجتماعی جهان اسلامی برخلاف علوم اجتماعی جهان متجدد با رویکرد تبیینی از سطوح مختلف عقل استفاده می‌کند و تبیین را به تبیین تجربی محدود نمی‌داند.

از نظر علامه‌ی طباطبایی، عقل علمی به انسان در انجام عملش یاری می‌رساند و در این مسیر پدیده‌هایی را ایجاد می‌کند که در علوم اجتماعی بررسی می‌شوند. او چنین پدیده‌هایی را که با قرارداد و اعتبار عقلی عملی ایجاد می‌شوند، «اعتباریات» می‌نامد، مانند گروه، خانواده، قانون و جامعه.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

فائزه ربیعی