مورد ب و د صحیح هستند.
بررسی همۀ موارد :
الف. هر یک از ما ویژگیهایی داریم که ما را با آنها میشناسند. بعضی از این ویژگیها را از والدین خود دریافت کردهایم؛ مثل رنگ چشم، رنگ مو یا گروه خونی. ویژگیهایی را هم میشناسیم که ارثی نیستند؛ مثل تیره شدن رنگ پوست که به علت قرارگرفتن در معرض آفتاب ایجاد شده است. ژن شناسی نیز شاخهای از زیستشناسی است که در آن، ویژگیهای ارثی جانداران را صفت مینامند. پس در کل بدانید که، به ویژگیهای غیرارثی فرد، کلمۀ صفت نسبت داده نمیشود.
ب. در اواخر قرن نوزدهم، زمانی که هنوز ساختار و عمل دنا و ژنها معلوم نبود، دانشمندی به نام گریگور مندل توانست قوانین بنیادی وراثت را کشف کند. به کمک این قوانین، میشد صفات فرزندان را پیشبینی کرد.
ج. پس از کشف قوانین وراثت، دانشمندان میتوانستند صفات فرزندان را پیشبینی کنند، اما به نظر شما هر گونه انتقال صفت تنها با انجام فرایند تولیدمثل قابل مشاهده خواهد بود؟ خیر! مثال در آزمایش 4 گریفیت دیدیم که ژن مربوط به ساخت کپسول از محیط خارج از بدن جاندار و بدون انجام تولیدمثل دریافت شد!
د. پیش از کشف قوانین وراثت، تصور بر آن بود که صفات فرزندان، آمیختهای از صفات والدین و حد واسطی از آنهاست. مثلا میگفتند که اگر یکی از والدین بلند قد و دیگری کوتاه قد باشد، فرزند آنان قدی متوسط خواهد داشت.