گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

در هسته‌ی یک یاخته‌ی غیرجنسی در فردی، هر کروموزوم، یک کروموزوم همتا دارد؛ کدام گزینه درباره‌ی این یاخته همواره درست است؟

1 ) 

این یاخته در مرحله‌ی ${{G}_{1}}$ در رشته‌های کروماتینی خود دارای 92 رشته‌ی پلی‌نوکلئوتیدی است.

2 ) 

طول رشته‌های بین هیستونی دنا بیش‌تر از رشته‌های دور هیستون‌ها است.

3 ) 

محتوای ژنی کروموزوم‌های همتا در این یاخته با یکدیگر یکسان است.

4 ) 

کروموزوم‌های جنسی در این یاخته اندازه‌های یکسانی دارند.

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

درون هسته‌ی یاخته‌های پیکری بدن زنان، هر کروموزوم دارای یک کروموزوم همتا است. هسته‌های این یاخته‌ها دارای دو کروموزوم جنسی $X$ هستند. اندازه‌ی این کروموزوم‌های $X$ با یکدیگر برابر است.

بررسی سایر گزینه‌ها:

1) هسته‌های یاخته‌های غیرجنسی انسان، دارای 46 کروموزوم هستند. رشته‌های کروماتینی در مرحله‌ی ${{G}_{1}}$ به صورت تک‌کروماتیدی هیتند. پس در این مرحله 46 رشته‌ی کروماتینی و 46 کروماتید در هسته‌ی دیپلوئید وجود دارد. هر کروماتید دارای یک مولکول دنا است و از طرفی هر مولکول دنا از دو رشته‌ی پلی‌نوکلئوتیدی تشکیل شده است. پس درون یک هسته‌ی دیپلوئید و سالم در بدن انسان در مرحله‌ی ${{G}_{1}}$، 92 رشته‌ی پلی‌نوکلئوتیدی وجود دارد، ولی نکته‌ی مهم این است برخی یاخته‌های بدن انسان نظیر یاخته‌های ماهیچه‌ای بیش از یک هسته دارند، پس در تشکیل رشته‌های کروماتینی در یاخته‌های ماهیچه‌ای بیش از این تعداد رشته‌ی پلی‌نوکلئوتیدی نقش دارند.

2) با توجه به شکل مقابل می‌بینیم که طول رشته‌هایی که به دور هیستون‌ها پیچیده‌اند، بیش‌تر از طول رشته‌های بین هیستون‌هاست.

3) اطلاعات ژنی کروموزوم‌های همتا ممکن است با یکدیگر یکسان و یا غیریکسان باشد.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

جلال الدین گنج خانلو