هورمونی که برای درشت کردن میوهها کاربرد دارد، ژیبرلین است و هورمونی که نقش اصلی آن مخالف هورمون ژیبرلین است، آبسیزیک اسید میباشد که نقش اصلی آن خفتگی دانهها و جوانهها است. این هورمون تعادل آب را در گیاهان تحت تنش خشکی بهوسیلهی بستن روزنهها و حفظ جذب آب توسط ریشهها، تنظیم میکند. بسته شدن روزنهها به این دلیل است که سلولهای نگهبان روزنه آب از دست میدهند. سلولهای نگهبان روزنه هنگامیکه آب جذب میکنند، متورم میشوند و فشار آب (فشار آماس یا تورژسانس) در آنها افزایش مییابد. ازآنجاکه آبسیزیک اسید موجب پلاسمولیز سلولهای نگهبان روزنه میشود، پس موجب کاهش فشار تورژسانس در این سلولها میگردد.
بررسی سایر گزینهها: گزینه (1): هورمونی که دررسیدن میوهها نقش دارد اتیلن است نه آبسیزیک اسید گزینه (2): هورمونی که برای ریشهدار کردن قلمهها استفاده میشود اکسین نام دارد نه آبسیزیک اسید. گزینه (3): هورمونی که باعث سست شدن میوههایی مانند گیلاس میشود اتیلن است نه آبسیزیک اسید.