گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

در ارتباط با مسیر تاریخی اقتصاد ایران کدام گزینه صحیح می‌باشد؟

1 ) 

برخلاف نیمه اول حکومت صفویه که یکپارچگی سیاسی و اقتصاد مستقلی شکل گرفته بود، در دوره پایانی حکومت صفویه به دلیل حمله افغان و کشورگشایی نادر، ایران فرصت طلایی خود را برای جبران عقب ماندگی نسبت به اروپا از دست داد.

2 )  در طول هفت قرن دوران شکوفایی تمدن اسلامی، جلوه‌هایی از پیشرفت اندیشه‌های اقتصادی همچون اندیشه‌های اقتصادی ابن‌‌سینا و ابن‌مسکویه، تأمین مالی، مراکز علمی، ساخت زیر‌ساخت‌ها و موقوفات را می‌توان در اقتصاد ایران و جهان اسلام مشاهده کرد.

3 ) 

شکوفایی اقتصادی ایران در قرون اولیه تمدن اسلامی، نشان از عادلانه بودن حکومت‌های محلی آن زمان است، چنانچه احکام اقتصادی اسلام پایه قواعد و مقررات اقتصاد‌های موفق آسیای میانه، آسیای غربی و جنوب غربی، شمال آفریقا و حتی جنوب اروپا قرار گرفته است.

4 ) 

در دوران قاجار، بی‌کفایتی و عیاشی حکام به اوج رسید. حاکمان وقت از موقعیت جهان و وظایف خطیر تاریخی خود تصور درستی نداشتند و به همین دلیل نتوانستند با انتخاب روش درست و بهره‌برداری از اوضاع خاص آن زمان، جریان پیشرفت و نوسازی را آغاز کنند.

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

در طول هفت قرن دوران شکوفایی تمدن اسلامی، جلوه‌هایی از پیشرفت اندیشه‌های اقتصادی افرادی همچون ابن‌سینا و ابن‌مسکویه را می‌توان در اقتصاد ایران و جهان اسلام مشاهده کرد.

گزینه «1»: از دست رفتن فرصت طلایی برای کاهش فاصله با اروپا دلالت بر دوره قاجاریه دارد

گزینه «3»:  شکوفایی اقتصادی ایران، الزاماً به معنای عادلانه بودن آن محسوب نمی‌شد و حکومت‌های محلی آن زمان، گاه در دریافت خراج و تحمیل هزینه‌های خود بر مردم مشکلاتی را به وجود می‌آوردند.

گزینه «4»: عدم داشتن تصور درست حاکمان وقت از موقعیت جهان و وظایف تاریخی خود مربوط به دوره صفویه است.



تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

علیرضا غلامی