با بروز اختلال در بخش درونریز لوزالمعده ترشح هورمونهای انسولین و گلوکاگون دچار اختلال میشود. کاهش انسولین موجب کاهش ورود گلوکز به سلولها و در نتیجه کاهش واکنش تنفس سلولی و تولید $ATP$ میشود. اگر در نورونها $ATP$ کاهش پیدا کند، پمپ سدیم ـ پتاسیم کمتر فعالیت میکند و نمیتواند پتاسیم را به داخل نورون بفرستد و با فعالیت کانالهای نشتی میزان پتاسیم درون سلول کاهش مییابد.
بررسی سایر گزینهها:
1- در تنشهای موقتی و کوتاهمدت، بخش مرکزی غدهٔ فوق کلیه به ترشح هورمونهای اپینفرین و نوراپینفرین میپردازد. این هورمونها موجب بازشدن نایژکها در شش میشوند.
2- به دنبال انسداد مجاری صفراوی، ورود صفرا به دوازدهه کاهش پیدا میکند و در نتیجه گوارش چربی و جذب آنها کمتر میشود. ویتامین K نوعی ویتامین محلول در چربی است که به همراه آنها باید به روده جذب شود و در نتیجه با کاهش جذب چربیها ورود این ویتامین به محیط داخلی بدن هم کمتر میشود. همانطور که میدانید ویتامین $K$ در انعقاد خون مؤثر است.
4- چنانچه سلولهای کناری معده دچار اختلال شده باشند، هم ترشح $HCl$ و هم ترشح عامل داخلی معده دچار اختلال میشود. با کاهش عامل داخلی معده، جذب ویتامین ${B_{12}}$ دچار مشکل شده و در نتیجه فرد دچار کمخونی خطرناکی میشود. همانطور که میدانید حضور ویتامین ${B_{12}}$ برای تولید گویچههای قرمز ضروری است.