همۀ موارد را نمیتوان تکمیل کنندۀ مناسبی برای عبارت صورت سوال به حساب آورد.
بررسی همۀ موارد:
الف. هورمون FSH از بخش پیشین هیپوفیز و تحت تأثیر هورمون آزادکنندۀ ترشح شده ازهیپوتلاموس، به خون آزاد میشود؛ بنابراین میتوان گفت کاهش قابل توجه این هورمون، میتواند در ارتباط با نقص در یاختههای درونریز قرار گرفته درون غدۀهیپوتالاموس باشد.
ب. هورمون LH با اثر بر یاختههای بینابینی، سبب ترشح هورمون جنسی تستوسترون از این یاختهها میشود. یکی از عملکردهای تستوسترون، تحریک رشد اندامهای جنسی و اسپرمزایی است؛ بنابراین میتوان گفت کاهش قابل توجه ترشح هورمون LH و در نتیجه کاهش ترشح هورمون تستوسترون، ممکن است به کاهش ضخامت لایۀ زایندۀ قرارگرفته در زیر دیوارۀ خارجی لولۀ اسپرمساز بینجامد.
ج. هورمون FSH با اثر بر یاختههای سرتولی، در تسهیل تمایز اسپرمها نقش دارد؛ بنابراین میتوان گفت کاهش قابل توجه این هورمون، با ایجاد اختلال در روند تمایز اسپرمها، ممکن است با وارد شدن اسپرمهای غیرکشیده و فاقد هستۀ فشرده( اسپرمهایی که به خوبی تمایز پیدا نکردهاند) به درون اپیدیدیم همراه باشد.
د. همان طور که گفته شد، هورمون LH با اثر بر یاختههای بینابینی سبب ترشح تستوسترون میشود. تستوسترون علاوه بر تحریک رشد اندامهای جنسی و اسپرمزایی، در بروز صفات ثانویه مثل رشد ماهیچهها و استخوانها هم نقش دارد؛بنابراین میتوان گفت کاهش قابل توجه ترشح هورمون. LH و در نتیجه کاهش ترشح هورمون تستوسترون، ممکن است یکی از عوامل مؤثر در کمتر بودن مقدار شاخص تودۀ بدنی فرد نسبت به مقدار طبیعی میباشد. وزن بدن و در نتیجه مقدار شاخص تودۀ بدنی هر فرد، به مقدار بافت چربی، ماهیچهای و همچنین تراکم استخوانها بستگی دارد.