یکی از ویژگیهای یاختههای گیاهی، داشتن اندامکی به نام کُریچه است. در این اندامک، مایعی به نام شیرهٔ کُریچهای قرار دارد. شیرهٔ کُریچهای ترکیبی از آب و مواد دیگر است. وقتی مقدار آب در محیط بیشتر از مقدار آن در یاخته باشد، کُریچهها حجیم و پر آباند و سبب میشوند که پروتوپلاست به دیواره بچسبد و به آن فشار آورد. در پی افزایش حجم شیرهٔ کریچهای، اندازه یا وزن بافت دچار تغییر میشود.
بررسی سایر گزینهها:
گزینهٔ «1»: با افزایش آب کریچه، یاخته دچار تورم میشود و فاصلهی بین غشا و دیوارهی یاخته کاهش مییابد.
گزینهٔ «2»: عبور آب از غشای کریچه بدون صرف انرژی صورت میگیرد.
گزینهٔ «4»: دیوارهٔ یاختهای در برابر فشار پروتوپلاست به آن تا حدی کشیده میشود، اما پاره نمیشود.