بررسی همۀ موارد:
الف گره ضربان ساز، تکانه های منظمی را ایجاد و در قلب منتشر میکند تا چرخۀ ضربان قلب به طور منظم تکرار شود. در حالت عادی این ضربان و برونده قلبی ناشی از آن، نیاز اکسیژن و مواد مغذی اندام های بدن را برطرف میکند. اما در هنگام فعّالیت ورزشی یا در حالت استراحت، برو نده قلب باید تغییر یابد. افزایش و کاهش فعالیت قلب متناسب با شرایط، به وسیله اعصاب دستگاه عصبی خودمختار انجام میشود. پس توجه کنید که دستگاه عصبی خودمختار، در افزایش و یا کاهش تعداد ضربان قلب (نه در شروع آن) نقش دارد.
ب. ترشح بعضی از هورمون ها از غدد درون ریز مثل فو ق کلیه (با فرایند برون رانی و افزایش سطح غشای یاخته های ترشح کنندۀ هورمون)، با اثر روی بعضی اندام ها مثل قلب، ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهند. هنگامی که ضربان قلب افزایش یابد، فاصلۀ میان امواج p و T در نوار قلب کاهش می یابد.
ج.کربن دی اکسید، با تأثیر بر ماهیچه های صاف دیوارۀ رگ ها، سرخرگ های کوچک را گشاد میکند تا میزان جریان خون در آ نها افزایش یابد. توجه داشته باشید کوچ کترین رگ های خونی بدن، مویرگ ها هستند که فاقد یاخته های ماهیچه ای در ساختار خود میباشند.
د.با افزایش خاصیت اسیدی محیط داخلی بدن گیرنده های حساس به افزایش غلظت یون هیدروژن تحریک می شوند این گیرنده ها با ارسال پیام عصبی به مراکز عصبی، فشار سرخرگی را در حد طبیعی حفظ می کنند