همۀ موارد به منظور تکمیل عبارت صورت سوال نامناسب هستند.
بررسی همۀ موارد:
الف. امروزه بیشتر از هر زمان دیگر به جمعآوری، بایگانی و تحلیل داده ها و اطلاعات حاصل از پژوهش های زیستشناختی نیاز داریم؛ چون مثال در برخی از پروژههای اخیر شناسایی مجموعه ژنهای جانداران، چندین ترابایت( هر ترابایت برابر یک تریلیون بایت) داده، تولید میشود که باید ذخیره، تحلیل و پردازش شوند. تنظیم، ثبت و تحلیل این حجم از اطلاعات و انتشار آنها به صورت چاپی میسر نیست، بلکه ناگزیر باید این داده ها را به رایانه های پرظرفیت و پرسرعت سپرد. دستاوردها و تحولات بیست سالۀ اخیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در پیشرفت زیستشناسی، تأثیرهای بسیاری داشته است. این فناوریها امکان انجام محاسبات را در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم کرده اند
ب. مدتهاست که زیستشناسان میتوانند ژنهای یک جاندار را به بدن جانداران دیگر وارد کنند، به گونه ای که ژنهای منتقل شده بتوانند اثرهای خود را ظاهر کنند. این روش، که باعث انتقال صفت یا صفاتی از یک جاندار به جانداران دیگر میشود، مهندسی ژنتیک نام دارد. توجه کنید در این مهندسی، میتوان از ژنهای موجود در هسته، یا اندامکهایی نظیر میتوکندری و کلروپلاست و یا ژنهای موجود در سیتوپلاسم( در جانداران پروکاریوتی ) استفاده کرد.
ج. ویژگیهای سامانه های پیچیده و مرکب را نمیتوان فقط از طریق مطالعۀ اجزای سازندۀ آنها توضیح داد. ارتباط بین اجزا نیز مانند خود اجزا در تشکیل جاندار، مؤثر و کل، چیزی بیشتر از اجتماع اجزا است.
د. زیستشناسان برای شناخت هر چه بیشتر سامانههای مختلف، از اطلاعات رشتههای دیگر نیز کمک میگیرند. مثال، برای بررسی مجموعۀ ژنهای هر گونه از جانداران( نه فقط ژن ها )، علاوه بر اطلاعات زیستشناختی، از فنون و مفاهیم مهندسی، علوم رایانه، آمار و بسیاری رشته های دیگر هم استفاده میکنند.