خاط مژکدار در سراسر مجاري هادي (بعد از بینی) قابل مشاهده است. ترشحات مخاطی، هوا را مرطوب می کنند. ترشحات مخاطی، ناخالصی هاي هوا را ضمن عبور به دام می اندازد؛ پس تمامی قسمت هاي مخاط دار علاوه بر مرطوب کردن هوا، در ممانعت از ورود ناخالصی هاي هوا به حبابک ها نیز نقش دارند. بررسی سایر گزینه ها:
گزینۀ 1) ابتداي مسیر ورود هوا در بینی، از پوست نازکی پوشیده شده است که مو هاي آن، مانعی در برابر ورود ناخالصی هاي هوا ایجاد می کند. با پایان یافتن پوست، مخاط مژکدار در سراسر مجاري هادي بعدي آغاز می شود. ابتداي بینی با داشتن نقش در عدم ورود ناخالصی هاي هوا، فاقد مخاط و فاقد توانایی مرطوب کردن هواي تنفسی است.
گزینۀ 2) در ابتداي مسیر ورود هوا در بینی و نیز در حبابک ها، بافت پوششی مژکدار قابل مشاهده نیست. در بینی امکان تبادل گاز هاي هواي جاري با مویرگ ها وجود ندارد.
گزینۀ 3) مخاط مژکدار می توانند در مبارزه علیه باکتري هاي ورودي به دستگاه تنفس نقش داشته باشد؛ علاوه بر آن در حبابک ها، گروهی از یاخته هاي دستگاه ایمنی بدن به نام درشت خوار (ماکروفاژ ها) مستقر هستند. این یاخته ها، باکتري ها و ذرات گرد و غباري را که از مخاط مژکدار گریخته اند، نابود می کنند. حبابک ها جزء بخش مبادله اي محسوب می شوند.