گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!
  آیا شما ربات هستید؟

در یاخته‌های میانبرگ عدس، هر یک از فتوسیستم‌های موجود در غشای تیلاکوئیدهای سبزدیسه از نظر ............... به یک‌دیگر شباهت و از نظر ............... با هم تفاوت دارند.

1 ) 

داشتن مولکول‌هایی حاوی پیوندهای هیدروژنی ـ حداکثر جذب نوری در مراکز واکنش خود

2 ) 

داشتن ارتباط با همۀ زنجیره‌های انتقال الکترون غشای تیلاکوئید ـ توانایی تجزیۀ نوری آب

3 ) 

وجود رنگیزه‌های کاروتنوئیدی در آنتن ـ تأمین کمبود الکترونی خود

4 ) 

توانایی ایجاد الکترون‌های برانگیخته ـ دادن الکترون به ترکیبی متصل به بخش خارجی غشای تیلاکوئید

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

رنگیزه‌های فتوسنتزی همراه با انواعی پروتئین در سامانه‌هایی به نام فتوسیستم 1 و 2 قرار دارند. هر فتوسیستم شامل آنتن‌های گیرندۀ نور و یک مرکز واکنش است. هر آنتن که از رنگیزه‌های متفاوت (کلروفیل‌ها و کاروتنوئیدها) و انواعی پروتئین ساخته شده است، انرژی نور را می‌گیرد و به مرکز واکنش منتقل می‌کند. مرکز واکنش، شامل مولکول‌های کلروفیل a است. کمبود الکترون‌های فتوسیستم 2 توسط
الکترون‌های غیربرانگیخته (حاصل تجزیۀ آب) تأمین می‌شود؛ اما کمبود الکترون‌های فتوسیستم 1 ، توسط الکترون‌های برانگیختۀ فتوسیستم 2 تأمین می‌گردد.

علت نادرستی سایر گزینه‌ها:

گزینۀ 1: در ساختار هر دو نوع فتوسیستم، مولکول‌های پروتئینی (حاوی پیوندهای هیدروژنی) قابل مشاهده‌اند؛ اما دقت داشته باشید که هر فتوسیستم فقط از یک مرکز واکنش (نه مراکز) تشکیل شده است.

گزینۀ 2: فتوسیستم 2 . فقط با یک زنجیرۀ انتقال الکترون در ارتباط است.

گزینۀ 4: هر دو نوع فتوسیستم توانایی ایجاد الکترون‌های برانگیخته را دارند. با توجه به شکل 6 صفحه 83 کتاب درسی دیده می‌شود که فتوسیستم 2 ،الکترون‌های خود را به پروتئینی منتقل می‌کند که با هر دو لایۀ غشای تیلاکوئید در تماس است. از طرفی، الکترون‌های برانگیختۀ فتوسیستم 1 نیز به پروتئین متصل بخش خارجی غشای تیلاکوئید منتقل می‌شوند، پس هر دو می‌توانند به بخش خارجی متصل باشند.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

نادر شکفته جولاندان