گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

به ترتیب هر عبارت با کدام موضوع ارتباط دارد؟

- آرمان‌ها و ارزش‌های بشری پدیده‌های فراتجربی‌اند و با علوم تجربی قابل مطالعه نیستند.

- کاهش یا افزایش جمعیت یک جامعه یا دگرگون شدن زبان و لهجه‌ی مردم آن

- رواج استاده از علوم حسابداری و اقتصاد برای تخمین سود در بنگاه‌های اقتصادی

- انتقاد مردم‌شناسان به جامعه‌شناسان غربی و خودمداری فرهنگ غرب

1 ) 

پیامدهای جهان متجدد - ویژگی‌های جهان اجتماعی - حقوق و تکالیف افراد - جهان‌های اجتماعی یکسان

2 )  ویژگی‌های جهان متجدد - تغییرات جهان اجتماعی - فرصت‌ها و محدودیت‌های جهان متجدد - جهان‌های اجتماعی متنوع

3 ) 

فرصت‌ها و محدودیت‌های جهان متجدد - تفاوت‌ای جهان اجتماعی - پیامدهای جهان اجتماعی - سرگذشت یکسان جهان‌های اجتماعی

4 ) 

ویژگی‌های جهان متجدد - سرگذشت و سرنوشت جهان‌های اجتماعی - فرصت‌ها و محدودیت‌ای جهان متجدد - جهان‌های اجتماعی متنوع

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

گزینه 2‏ پاسخ صحیح است. جهان متجدد فقط علومی را که با روش‌های تجربی به دست می‌آیند، علم می‌داند و علومی را که از روش‌های فراتجربی (عقلانی و وحیانی) استفاده می‌کنند، علم نمی‌شناسد. با افول این دسته از علوم، امکان ارزیابی ارزش‌ها و آرمان‌های بشری - که پدیده‌های فراتجربی‌اند و با علوم تجربی قابل مطالعه نیستند - از دست می‌رود.

هر جهان اجتماعی، تغییرات و تفاوت‌های مختلفی را درون خود می‌پذیرد. جمعیت یک جامعه کم یا زیاد می‌شود، اقتصاد آن رشد یا افول می‌کند و زبان و لهجه‌ی مردم دگرگون می‌شود، اما جهان اجتماعی هویت خود را حفظ می‌کند. یکی از متفکرانی که درباره‌ی ویژگی‌های جهان متجدد اندیشیده، ماکس وبر جامعه‌شناس آلمانی است. او فرصت‌ها و محدودیت‌ایی را برای این جهان اجتماعی برمی‌شمارد. جهان متجدد، رویکرد دنیوی و این جهانی دارد و در جهت برخورداری از زندگی دنیوی و تسلط انسان بر این عالم گام برمی‌دارد. در جهان متجدد، کنش‌هایی که اهداف دنیوی را به وسیله‌ی علوم تجربی تعقیب می‌کنند (مانند استفاده از حسابداری و اقتصاد برای تخمین سود در بنگاه‌های اقتصادی یا استفاده از علوم مهندسی برای ساختن پل، جاده و ...) به شدت رواج می‌یابند. رواج این دسته از کنش‌های حسابگرانه‌ی معطوف به دنیا، عرصه را بر سایر کنش‌های انسانی، مانند کنش‌های عاطفی و اخلاقی تنگ می‌کند.

همه‌ی ما در جهان اجتماعی متولد می‌شویم و پس از ما نیز، جهان اجتماعی هم‌چنان وجود دارد. اگر ما فقط جهانی را ببینیم که در آن متولد شده‌ایم، شاید گمان کنیم جهان اجتماعی تنها یک شکل دارد. ولی هنگامی که چشم خود را بر جوامع دیگری می‌گشاییم که هم‌اینک در دیگرنقاط دنیا وجود دارند، یا وقتی به تاریخ گذشته‌ی خود رجوع می‌کنیم و جهان خود را با آنان مقایسه می‌کنیم، به تنوع جهان‌های اجتماعی پی می‌بریم. وقتی مردم‌شناسان بنا به وظیفه‌ی حرف‌های خود، با فرهنگ‌های غیرغربی مواجه شدند، به پیچیدگی و عمق آن‌ها و اشتباه جامعه‌شناسان غربی پی بردند. از این‌رو، یکی از مهم‌ترین انتقادها به خودمداری فرهنگ غرب و تصور ساده‌ی آن از سایر فرهنگ‌ها را مردم‌شناسان مطرح کردند.

 

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

مریم یابنده جهرمی