گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

به طور معمول مریستم نخستین ریشه ......... مریستم نخستین ساقه ......... .

1 ) 

برخلاف – توانایی تغییر حالت از مریستم رویشی به زایشی و دادن گل را دارند.

2 ) 

همانند - می‌توانند در گسترش عرضی و افزایش انشعابات گیاهی نقش داشته باشند.

3 ) 

برخلاف - تنها در گیاهانی دیده می‌شوند که ذخیره غذایی دانه‌ی بالغ آن‌ها آندوسپرم هست.

4 ) 

همانند - در نوک اندام رویشی مربوطه دیده‌شده و از یاخته‌هایی با توانایی تقسیم تشکیل‌شده است.

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

دقت داشته باشید یاخته‌های مریستمی در مریستم‌های نخستین ریشه و ساقه بیشتر به رشد طولی گیاه کمک می‌کنند اما مطابق متن صریح کتاب درسی این مریستم‌ها می‌توانند در گسترش عرضی گیاه و افزایش انشعابات گیاهی نقش مهمی ایفا کنند. در گیاهان دولپه رشد و گسترش عرضی و به عبارتی رشد قطری گیاه بیشتر حاصل فعالیت یاخته‌های مریستمی در کامبیوم‌های آوندساز و چوب‌پنبه ساز است.

بررسی سایر گزینه‌ها:

گزینه 1: به نکته زیبای این سؤال توجه داشته باشید، در ارتباط با فرآیند گل دادن می‌خوانیم که مریستم رویشی در جوانه به مریستم زایشی تبدیل می‌شود. دقت داشته باشید در این تعریف از واژه "جوانه" استفاده‌شده است. تنها مریستم های نخستین ساقه در جوانه‌ها یافت می‌شوند؛ بنابراین این عبارت در ارتباط با مریستم نخستین ساقه درست است نه مریستم نخستین ریشه!

گزینه 3: ذخیره‌ی دانه بالغ گیاهان تک‌لپه آندوسپرم است. دقت داریم در گیاهان تک‌لپه کامبیوم یا به عبارتی مریستم پسین وجود ندارد. اما هر دو نوع مریستم نخستین در این گیاهان قابل‌مشاهده هستند.

گزینه 4: این مورد نیز از کنکور برداشت‌شده است. دقت داشته باشید مریستم نخستین ریشه در نوک ریشه قرار ندارد بلکه این مریستم در منطقه‌ای نزدیک به نوک ریشه واقع‌شده است. اما مریستم نخستین ساقه در نوک ساقه قابل‌مشاهده است.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

کهیار یوسفی