انواعی از گیاهان انگل وجود دارند که همه یا بخشی از آب و مواد غذایی خود را از گیاهان فتوسنتز کننده دریافت میکنند. گیاه سس، نمونهای از این گیاهان است. این گیاه ساقۀ نارنجی یا زرد رنگی تولید میکند که فاقد ریشه است. گیاه سس به دور سبز میزبان خود میپیچد و بخشهای مکنده ایجاد می کند که به درون دستگاه آوندی گیاه نفوذ، و مواد مورد نیاز انگل را جذب میکند دقت داشته باشید از آنجایی که این گیاه فاقد ریشه است، عمدۀ آب مورد نیاز خود را از گیاه سبز میزبان دریافت میکند نه بخش کمی از آن را.
بررسی سایر گزینهها:
گزینۀ «1» : گیاهان حشرهخوار، گیاهانی فتوسنتز کنندهاند، ولی در مناطقی زندگی میکنند که از نظر نیتروژن فقیرند. در این گیاهان برخی برگها برای شکار و گوارش جانوران کوچک مانند حشرات تغییر کرده است. گیاه توبرهواش که از گیاهان حشرهخوار است در تالابهای شمال کشور میروید. این گیاه حشرات و لارو آنها را به سرعت به درون بخش کوزه مانند خود میکشد و سپس گوارش میدهد.
گزینۀ «2» : بعضی گیاهان در برابر حملۀ گیاهخوارن، مواد فراری تولید و در هوا پخش میکنند که سبب جلب جانوران دیگر میشود. نوزاد کرمی شکل حشره از برگهای گیاه تنباکو تغذیه میکند. از یاختههای آسیب دیده برگ، ترکیب فراری متصاعد میشود که نوعی زنبور وحشی آن را شناسایی می کند. زنبور مادهای که در آن اطراف زندگی میکند، با ردیابی این مواد، خود را به نوزاد کرمی شکل میرساند و روی آن تخم میگذارد. نوزادان زنبور بعد از خروج از تخم از نوزاد کرمی شکل تغذیه میکنند و در نتیجه آن را میکشند.
گزینۀ «3» : سیانوباکتریها نوعی از باکتریهای فتوسنتز کننده هستند که بعضی از آنها میتوانند علاوه بر فتوسنتز، تثبیت نیتروژن هم انجام دهند. گیاه گونرا نیز در نواحی فقیر از نیتروژن رشد شگفتانگیزی دارد. سیانوباکتریهای همزیست درون ساقه و دمبرگ این گیاه، تثبیت نیتروژن انجام میدهند و از محصولات فتوسنتزی گیاه استفاده میکنند. دقت شود که این باکتریها فتوسنتز کننده هستند و بخشی از مواد آلی مورد نیاز خود را تولید میکنند و بخشی دیگر را از گیاه فتوسنتز کننده دریافت میکنند.