یاختههای کناری با تولید HCl و اثر بر پپسینوژن، یاختههای اصلی غده معده با ترشح آنزیم پپسینوژن در شکسته شدن پپتیدهای کوچک مواد غذایی نقش دارند، اما یاختههای پوششی سطحی در این فرآیند نقشی ایفا نمیکنند.
بررسی سایر گزینهها: 2) پروتئین گلوتن یکی از پروتئینهای ذخیرهشده در کریچه بذر گندم و جو است که هنگام رویش بذر برای رشد و نمو رویان به مصرف میرسد. گلوتن ارزش غذایی دارد؛ اما بعضی افراد با خوردن فرآوردههای گلوتن دار، دچار اختلالات رشدی و مشکلات جدی در سلامت میشوند. در بیماری سلیاک براثر پروتئین گلوتن یاختههای روده باریک تخریب میشوند و ریز پرزها و حتی پرزها از بین میروند.
3) در حرکات کرمی، ورود غذا لوله گوارش را گشاد و یاختههای عصبی دیوارهی لوله گوارش را تحریک میکند. یاختههای عصبی، ماهیچه دیواره لوله گوارش را به انقباض وادار میکنند. بهطورمعمول پیام عصبی از دارینه به سمت جسم یاختهای ارسال میشود. درواقع دارینه رشتهای است که پیامها را دریافت و به جسم یاختهای عصبی وارد میکند. آسه رشتهای است که پیام عصبی را از جسم یاختهای تا انتهای خود که پایانه آکسون نام دارد، هدایت میکند.
4) ورود مواد غذایی از دهان به معده بلع نام دارد. تنظیم بلع در انسان بهوسیله بصلالنخاع انجام میشود. بصلالنخاع مرکز انعکاسهای عطسه و سرفه است؛ پس آسیب به بصلالنخاع میتواند موجب اختلال در بلع شود.