گاما رو نصب کن!

{{ number }}
اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

پربازدیدها: #{{ tag.title }}

میتونی لایو بذاری!

با در نظر گرفتن پرده‌هایی از پرده‌های مننژ اطراف مغز انسان که در حداکثر فاصله از یکدیگر دارند، چند مورد برای تکمیل عبارت زیر مناسب است؟

« هر پرده‌ای که به استخوان جمجمه متصل.................. علاوه بر .................. در تماس می‌باشد.»

الف)  است - داشتن دو لایۀ متصل به هم درتمام طول خود، با بخشی از پردۀ میانی

ب) نیست - داشتن بیشترین سطح تماس با لوب پیشانی مخ، با ضخیم‌ترین پردۀ مننژ

ج) نیست - قرارگیری در مجاورت گروهی از مویرگ‌ها، با بخش خارجی نیمکره‌های مخ

د) است - داشتن یاخته‌هایی از بافت پیوندی، در یک سمت از خود با مایع ضربه‌گیر مغز

1 ) 

1

2 ) 

2

3 ) 

3

4 ) 

4

پاسخ تشریحی :
نمایش پاسخ

صورت سوال چی میگه؟ اول از همه باید حواسمان باشد که صورت سوال در خصوص همۀ پرده های مننژ نیست! در ابتدای سوال، می‌خوانید که برای پاسخ به گزینه‌ها، باید پرده های مننژی را در نظر بگیریم که حداکثر فاصله را از یکدیگر دارند، همانطور که می‌دانید پردۀ داخلی و خارجی مننژ، در حداکثر فاصله از یکدیگر قرار دارند. پس به طور کلی این سوال در ارتباط با پرده های خارجی و داخلی مننژ می‌باشد. از طرفی، از بین این دو پرده؛ پردۀ خارجی با استخوان جمجمه در تماس بوده و پردۀ داخلی با این استخوان در تماس نمی‌باشد، در نتیجه، موارد الف و د در ارتباط با پردۀ خارجی بوده و موارد ب و ج، در ارتباط با پردۀ داخلی هستند.

بررسی همۀ موارد :

الف. پردۀ خارجی مننژ، پرده‌ای دو لایه می‌باشد اما دقت کنید که لایه‌های پردۀ خارجی مننژ، در بخشی به یکدیگر متصل‌اند اما در امتداد آن از هم جدا می‌شوند! پس حواستان باشد که لایه های پردۀ خارجی مننژ، قرار نیست که در تمام طول این پرده، به یکدیگر متصل باشند.

ب. بزرگترین لوب مخ، لوب پیشانی آن می‌باشد. در نتیجه این لوب بیشترین سطح تماس را با پردۀ داخلی مننژ دارد، اما دقت کنید که ضخیم‌ترین پردۀ مننژ، پردۀ خارجی آن است و پردۀ داخلی نمی‌تواند با این پرده در تماس باشد.

ج. بخش خارجی نیمکره‌های مخ، قشر مخ است. قشر مخ حاوی ماده‌ای خاکستری است که با پردۀ داخلی مننژ در تماس است. از طرفی طبق شکل فوق مشخص است که در مجاورت پردۀ داخلی مننژ، امکان مشاهدۀ مویرگ وجود دارد.

د. همۀ پرده‌های مننژ از نوع بافت پیوندی می‌باشند. پس پردۀ خارجی مننژ نیز دارای یاخته‌هایی از بافت پیوندی است. از طرفی مایع ضربه گیر مغز که همان مایع مغزی – نخاعی است، در بین پرده‌های مننژ یافت می‌شود، پس پردۀ خارجی مننژ تنها در یک سمت از خود( نه در دو سوی خود ) با این مایع در تماس است.

تحلیل ویدئویی تست

تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!

جلال الدین گنج خانلو