گاما رو نصب کن!

اعلان ها
اعلان جدیدی وجود ندارد!
کاربر جدید

جستجو

میتونی لایو بذاری!

گنجینه سوال‌های فیزیک (2)

دوره دوم متوسطه- نظری یازدهم علوم تجربی فیزیک (2)

این گنجینه چند سوال داره؟

دارای 1875 تست است

سوال ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

طبقه بندی شده

دارای سطح دشواری

نمودار پراکندگی پاسخ‌ها

پوشش کامل مفاهیم درسی

این گنجینه چه امکاناتی داره؟

ساخت و برگزاری آزمون آنلاین

مشاهده کارنامه کامل دانش آموزان

بهترین انتخاب برای اجرای آزمون‌های مدارس

تولید فایل خروجی آزمون

بروزرسانی مداوم سوالات


ساخت آزمون با این گنجینه

باز نشر محتوا‌ها در فضای مجازی، ممنوع است.

پیش نمایش 50 سوال از این گنجینه
قسمت 2: پایستگی و کوانتیده بودن بار الکتریکی
آسان

یک میلۀ پلاستیکی را با پارچۀ کتان مالش می‌دهیم. در اثر این عمل، میلۀ پلاستیکی ۸nC بار منفی پیدا می‌کند. بار الکتریکی پارچۀ کتان و تعداد الکترون‌های منتقل شده در میلۀ پلاستیکی کدام است؟

1) 

۸nC و ۵×۱۰۵

2) 

۸nC و ۸×۱۰۵

3) 

۸nC و ۵×۱۰۱۰

4) 

۸nC و ۸×۱۰۹

قسمت 3: قانون کولن
متوسط

دو بار نقطه‌ای یکسان یکدیگر را با نیروی ۰/۱ میلی‌نیوتن می‌رانند. دو بار را به اندازۀ ۵cm از هم دور می‌کنیم. نیروی رانشی بین آن‌ها ۲۵ میکرونیوتن می‌شود. فاصلۀ دو بار در ابتدا چند سانتی‌متر بوده است؟

1) 

۵

2) 

۲/۵

3) 

۳

4) 

۱/۵

قسمت 3: قانون کولن
آسان

دو کرۀ فلزی یکسان A و B را که با بارهای qA=۵μC و qB=۲۵μC روی پایه‌های عایقی در فاصلۀ r از یکدیگر قرار دارند، با یک سیم رسانای نازک به هم وصل می‌کنیم و سپس سیم را از آن‌ها جدا می‌کنیم. نیرویی که دو کره در این حالت به یکدیگر وارد می‌کنند، چند برابر نیروی حالت قبل است؟

1) 

۱/۸

2) 

۴/۲

3) 

۵/۲

4) 

۶/۵

قسمت 3: قانون کولن
آسان

مطابق شکل، دو گلولۀ باردار q۱ و q۲ درون لولۀ عایقی قرار دارند و مجموعه در تعادل است. جرم m۲ چند گرم است؟

1) 

۰/۱

2) 

۰/۲

3) 

۰/۳

4) 

۰/۴

قسمت 3: قانون کولن
متوسط

دو بار مساوی q در فاصلۀ r، یکدیگر را با نیروی F دفع می‌کنند. چند درصد از بار یکی را برداشته و به دیگری بیفزاییم تا از همان فاصلۀ r یکدیگر را با نیروی ۰/۹۱F دفع کنند؟

1) 

۱۰

2) 

۲۰

3) 

۳۰

4) 

۴۰

قسمت 3: قانون کولن
متوسط

بار ذره‌ای مثبتِ Q۱ و منفی Q۲ مقابل هم قرار دارند و |Q۱|>|Q۲| است. می‌خواهیم بار q۰ را در نقطه‌ای قرار دهیم که برآیند نیروهای الکتریکی وارد بر آن صفر باشد. کدام گزینه محل تقریبی این ذره را به درستی نمایش می‌دهد؟ 

1)  <p>بار ذره‌ای مثبتِ $Q_۱$ و منفی $Q_۲$ مقابل هم قرار دارند و $|{{Q}_{۱}}| \gt |{{Q}_{۲}}|$ است. می‌خواهیم بار $q_۰$ را در نقطه‌ای قرار دهیم که برآیند نیروهای الکتریکی وارد بر آن صفر باشد. کدام گزینه محل تقریبی این ذره را به درستی نمایش می‌دهد؟ </p>
2)  <p>بار ذره‌ای مثبتِ $Q_۱$ و منفی $Q_۲$ مقابل هم قرار دارند و $|{{Q}_{۱}}| \gt |{{Q}_{۲}}|$ است. می‌خواهیم بار $q_۰$ را در نقطه‌ای قرار دهیم که برآیند نیروهای الکتریکی وارد بر آن صفر باشد. کدام گزینه محل تقریبی این ذره را به درستی نمایش می‌دهد؟ </p>
3)  <p>بار ذره‌ای مثبتِ $Q_۱$ و منفی $Q_۲$ مقابل هم قرار دارند و $|{{Q}_{۱}}| \gt |{{Q}_{۲}}|$ است. می‌خواهیم بار $q_۰$ را در نقطه‌ای قرار دهیم که برآیند نیروهای الکتریکی وارد بر آن صفر باشد. کدام گزینه محل تقریبی این ذره را به درستی نمایش می‌دهد؟ </p>
4)  <p>بار ذره‌ای مثبتِ $Q_۱$ و منفی $Q_۲$ مقابل هم قرار دارند و $|{{Q}_{۱}}| \gt |{{Q}_{۲}}|$ است. می‌خواهیم بار $q_۰$ را در نقطه‌ای قرار دهیم که برآیند نیروهای الکتریکی وارد بر آن صفر باشد. کدام گزینه محل تقریبی این ذره را به درستی نمایش می‌دهد؟ </p>
قسمت 3: قانون کولن
متوسط

مطابق شکل، سه بار الکتریکی q۱=۱nc، q۲ و q۳ روی محورهای مختصات xy قرار دارند. اگر برآیند نیروی وارد بر q۱ در SI برابر با F=۱۰۷i۹×۱۰۷j باشد، بارهای q۲ و q۳ کدامند؟ (k=۹×۱۰۹N.m۲C۲)

1) 

q۲=+۱nCq۳=۱nC}

2) 

q۲=۹nCq۳=+۱nC}

3) 

q۲=+۱nCq۳=۹nC}

4) 

q۲=۱nCq۳=+۱nC}

قسمت 3: قانون کولن
متوسط

سه بار الکتریکی q۳=q۲=q۱=۱μC مطابق شکل، روی محورهای مختصات قرار دارند. بار q۴=۲μC را در مکان مناسب، در فاصلۀ چند متر تا مبدأ مختصات قرار دهیم تا برآیند نیروی وارد بر بار q۳ صفر شود؟ (k=۹×۱۰۹N.m۲C۲)

1) 

۱

2) 

۲

3) 

۲۲

4) 

۲

قسمت 3: قانون کولن
آسان

مطابق شکل، دو بار نقطه‌ای q۱=۹nC و q۲=۲۵nC در فاصلۀ ۴۰cm از یکدیگر قرار دارند. اگر این دو بار در محل خود ثابت باشند، بار q۳ را در فاصلۀ چند سانتی‌متری از q۱ قرار دهیم تا در جای خود بی‌حرکت بماند؟

1) 

۵

2) 

۱۰

3) 

۱۵

4) 

۲۵

قسمت 3: قانون کولن
آسان

مطابق شکل، سه بار الکتریکی q۲=۲nC، q۱=۴nC و q۳=۵nC در سه رأس یک مثلث قائم‌الزاویۀ متساوی‌الساقین به طول ضلع ۱۰cm قرار دارند. نیروی خالص وارد بر بار q۲ بر حسب بردارهای یکۀ i و j در SI کدام است؟ (k=۹×۱۰۹N.m۲C۲)

1) 

(۵×۱۰۶)i(۴/۵×۱۰۶)j

2) 

+(۵×۱۰۶)i(۴/۵×۱۰۶)j

3) 

(۹×۱۰۶)i(۷/۲×۱۰۶)j

4) 

+(۹×۱۰۶)i(۷/۲×۱۰۶)j

قسمت 4: میدان الکتریکی
متوسط

در شکل مقابل، بار q در یک نقطه درون میدان الکتریکی قرار گرفته است. نیروی وارد بر بار و میدان الکتریکی در آن نقطه نشان داده شده است. اگر به جای بار q قرینۀ آن را در همان نقطه قرار دهیم، کدام شکل نیرو و میدان الکتریکی را درست نشان خواهد داد؟

1)  <p>در شکل مقابل، بار $q$ در یک نقطه درون میدان الکتریکی قرار گرفته است. نیروی وارد بر بار و میدان الکتریکی در آن نقطه نشان داده شده است. اگر به جای بار $q$ قرینۀ آن را در همان نقطه قرار دهیم، کدام شکل نیرو و میدان الکتریکی را درست نشان خواهد داد؟</p>
2)  <p>در شکل مقابل، بار $q$ در یک نقطه درون میدان الکتریکی قرار گرفته است. نیروی وارد بر بار و میدان الکتریکی در آن نقطه نشان داده شده است. اگر به جای بار $q$ قرینۀ آن را در همان نقطه قرار دهیم، کدام شکل نیرو و میدان الکتریکی را درست نشان خواهد داد؟</p>
3)  <p>در شکل مقابل، بار $q$ در یک نقطه درون میدان الکتریکی قرار گرفته است. نیروی وارد بر بار و میدان الکتریکی در آن نقطه نشان داده شده است. اگر به جای بار $q$ قرینۀ آن را در همان نقطه قرار دهیم، کدام شکل نیرو و میدان الکتریکی را درست نشان خواهد داد؟</p>
4)  <p>در شکل مقابل، بار $q$ در یک نقطه درون میدان الکتریکی قرار گرفته است. نیروی وارد بر بار و میدان الکتریکی در آن نقطه نشان داده شده است. اگر به جای بار $q$ قرینۀ آن را در همان نقطه قرار دهیم، کدام شکل نیرو و میدان الکتریکی را درست نشان خواهد داد؟</p>
قسمت 4: میدان الکتریکی
متوسط

نیروی الکتریکی وارد بر ذره‌ای با بار الکتریکی ۲/۵×۱۰۸C در SI برابر F=۸×۱۰۳i۶×۱۰۳j است. اندازۀ میدان الکتریکی در محل این بار چند نیوتن بر کولن (NC) است؟

1) 

۴×۱۰۵ 

2) 

۴×۱۰۶

3) 

۲×۱۰۵

4) 

۲×۱۰۶

قسمت 4: میدان الکتریکی
متوسط

جسم بارداری به جرم ۲g و بار الکتریکی q=+۰/۴μC روی سطح افقی بدون اصطکاک قرار دارد. این جسم در اثر نیروی الکتریکی با شتاب ۲۰ms۲ به سمت شرق شروع به حرکت می‌کند. کدام یک از موارد زیر در مورد اندازه و جهت میدان الکتریکی درست است؟

1) 

۲×۱۰۴NC و به سمت شرق

2) 

۱۰۵NC و به سمت شرق

3) 

۲×۱۰۴NC و به سمت غرب

4) 

۱۰۵NC و به سمت غرب

قسمت 1: بار الکتریکی
آسان

یک میلۀ پلاستیکی خنثی را با پارچۀ پشمی مالش می‌دهیم. در این عمل ...................... میله ...................... یافته و میله دارای بار ................... می شود.

1) 

الکترون‌های - افزایش - منفی

2) 

الکترون‌های - کاهش - مثبت

3) 

پروتون‌های - کاهش - منفی

4) 

پروتون‌های - افزایش - مثبت

قسمت 1: بار الکتریکی
متوسط

میله‌ای از جنس آلیاژ برنج را در دست گرفته و با پارچۀ پشمی مالش می‌دهیم. پس از انجام این فرآیند، بار میله و پارچه به ترتیب (از راست به چپ) چگونه خواهد بود؟

1) 

خنثی - خنثی

2) 

مثبت - منفی

3) 

منفی - مثبت

4) 

مثبت - مثبت

قسمت 1: بار الکتریکی
متوسط

جسمی با بار مثبت را به کلاهک الکتروسکوپ خنثی نزدیک کرده و بدون تماس با آن در کنارش نگه می‌داریم. ملاحظه می‌شود ورقه‌های الکتروسکوپ باز شده است. در این حالت بار کلاهک و بار ورقه به ترتیب عبارتند از:

1) 

مثبت - مثبت

2) 

مثبت - منفی

3) 

منفی - مثبت

4) 

منفی - منفی

قسمت 1: بار الکتریکی
آسان

میله‌ای را به کلاهک الکتروسکوپ خنثایی نزدیک می‌کنیم. ورقه‌های الکتروسکوپ باز می‌شوند. میله از نظر بار الکتریکی چگونه است؟

1) 

خنثی ولی رساناست

2) 

فقط دارای بار منفی است

3) 

فقط دارای بار مثبت است

4) 

دارای بار مثبت یا منفی است

قسمت 1: بار الکتریکی
متوسط

ظرف استوانه‌ای شکل فلزی را روی کلاهک یک الکتروسکوپ بدون بار قرار داده و گلولۀ کوچک فلزی بارداری را که از نخی ابریشمی آویزان است، داخل ظرف کرده و آن را به نوسان در می‌آوریم. ورقۀ الکتروسکوپ ...................

1) 

اصلاً باز نخواهد شد

2) 

باز شده و به همین حالت باقی می‌ماند

3) 

فقط یک بار باز شده و سپس بسته خواهد شد

4) 

مرتب باز و بسته می‌گردد

قسمت 1: بار الکتریکی
متوسط

یک میلۀ پلاستیکی را با پارچۀ پشمی مالش می‌دهیم و آن را به آرامی به کلاهک الکتروسکوپ شکل مقابل که بار مثبت دارد، نزدیک می‌کنیم. چه تغییری در انحراف ورقه‌های آن ایجاد می‌شود؟

1) 

بسته می‌شود و به همان حال می‌ماند

2) 

قبل از تماس با کلاهک تغییری حاصل نمی‌شود

3) 

انحراف آن‌ها زیادتر می‌شود

4) 

ابتدا به هم نزدیک و سپس دور می‌شوند

قسمت 1: بار الکتریکی
متوسط

اگر الکتروسکوپی با بار منفی باردار شده باشد و کرۀ فلزی خنثایی را به آرامی به کلاهک آن نزدیک کنیم، ورقه‌ها چگونه حرکت می‌کنند؟

1) 

به آرامی بسته می شوند

2) 

به آرامی باز می‌شوند

3) 

ثابت می‌مانند

4) 

نوسان می‌کنند

بروزرسانی 23 اسفند 1403