خانه
گاما

درسنامه آموزشی فارسی کلاس دوم

درس 2: مسجد محلّه‌ی ما

بازدید48/3 K
تاریخ بروزرسانی1400/10/13

مردم محله‌ی ما بسیار خوش‌حال بودند. کار بنّایی مسجد، تازه تمام شده بود. مردم می‌خواستند برای اوّلین بار، نماز را به جماعت در این مسجد بخوانند. مسجد چراغانی شده بود. حوض مسجد پُر از آب بود. مهدی با پدر و مادرش، گُلدان‌های پُرگلی را که آورده بودند، کنار حوض قرار دادند. چند نفر هم شیرینی و شربت به مردم می‌دادند.

بعد از نماز، امام جماعت از همه‌ی کسانی که در ساختن مسجد، کمک و همکاری کرده بودند، تشکّر کرد و گفت: «مسجد خانه‌ی خداست. وقتی برای خواندنِ نماز به مسجد می‌آییم، از حال یکدیگر باخبر می‌شویم و با هم‌فکری، می‌توانیم کارهای خوب و بزرگ انجام بدهیم.»

هنگامی که مهدی با پدر و مادرش از مسجد خارج می‌شدند، مهدی رو به مادرش کرد و گفت: «من با دقّت به حرف‌های پیش‌نماز گوش دادم. سخنان او جالب بود. من همیشه فکر می‌کردم مردم برای نماز خواندن به مسجد می‌آیند؛ نمی‌دانستم که مسجدِ محلّه‌ی ما کلاس‌های آموزش قرآن، نقاشی، رایانه و عکّاسی دارد. در آنجا کتاب‌خانه‌ی خوبی نیز برای کودکان وجود دارد. مادرجان! من هم دلم می‌خواهد در یکی از این کلاس‌ها شرکت کنم و از کتاب‌خانه‌ی آنجا استفاده کنم.»

مادر و پدر لبخندی به مهدی زدند و با هم به طرف خانه رفتند.

نگاه کن و بگو (صفحه 11 کتاب درسی)

 

درست، نادرست (صفحه 11 کتاب درسی)

 

1- کار بنّایی مسجد تازه شروع شده بود.
2- چند نفر با شیرینی و شربت از مردم پذیرایی می‌کردند.
3- مردم فقط برای نماز خواندن به مسجد می‌آیند.
4- ....................................

واژه‌سازی (صفحه 12 کتاب درسی)

 

باسواد یعنی کسی که سواد دارد.
باخبر یعنی کسی که از چیزی خبر دارد.
باارزش یعنی چیزی که ارزش دارد.
بادقّت یعنی کسی که در هر کاری دقّت دارد.

بیاموز و بگو (صفحه 12 کتاب درسی)

 

نشانه‌ی (و) در کلماتی مانند:
آموزگار، گروهی، صورت، صدای (او) می‌دهد.
در کلماتی مانند: برویم، نوشته، روان، صدای (ِو) می‌دهد.
در کلماتی مانند: خود، تو، دو، صدای (اُ) می‌دهد. در کلماتی مانند: بخوانیم، خواهش، خواهر، صدایی ندارد. در ترکیب‌هایی مانند: پدر و مادر، دست و پا، بیست‌ویک، صدای (اُ) می‌دهد.این ویژگیِ نشانه‌ی (ِو) را در خواندن شعرها و املای این‌گونه ترکیب‌ها باید رعایت کرد.
اکنون شما چند نمونه از این ترکیب‌ها را پیدا کنید و بگویید.

درک و دریافت (صفحه 14 کتاب درسی)

 

1- پیرمرد و نوه‌هایش چگونه توانستند چغندر را از دل خاک بیرون بیاورند؟

2- چرا چغندرِ این قصّه پربرکت بود؟

درس 2: مسجد محلّه‌ی ما