لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
تو بپرس ، بقیه بهت جواب میدن!

تجزیه عبارت های جبری

   حسین فردوسی
  25 شهریور 13:25

1 پرسش 2 پاسخ 14 امتیاز
ریاضی (1) دهم دوره دوم متوسطه- نظری علوم تجربی

سلام بچه خواهشا کمکم کنید برای تجزیه ی این عبارات، متوجه نمیشم....


تصویر ضمیمه سوال: سلام بچه خواهشا کمکم کنید برای تجزیه ی این عبارات، متوجه نمیشم....
لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.
   محمود رضا میرزایی
  26 شهریور 15:21

11 پرسش 49 پاسخ 337 امتیاز

عبارت اولی احتمالا 36x^2 باید باشد که با استفاده از اتحاد مزدوج تجزیه می شود .
جواب عبارت دوم : =(x^2(9x^2-1-2x به عبارت داخل پرانتز یک x اضافه و یک x کم می کنیم .
9x^2-1-2x-x+x= 9x^2-1-3x+x دو جمله ی اول اتحاد مزدوج است و دوجمله دوم از x فاکتور می گیریم داریم : (3x-1 ) (3x+1 )-x(3x-1) , و از پرانتز اولی فاکتور می گیریم تا تجزیه انجام شود .

دوست عزیز نوشتن معادلات و دستورهای ریاضی به سختی انجام می گیرد و برای نوشتن همین یک جواب کلی وقت گرفت متاسفانه این سیتم چت نرم افزار ریاضی ندارد تا بتوانیم به راحتی جواب ها را بنویسیم . اگر ایمیل داری آدرس ایمیل را بنویس تا جواب ها را برایت به ایمیل بفرستم .

4

گزارش پاسخ انتخاب شده اشتراک گذاری
   علیرضا محمودی فرد
  26 مهر 1:45

139 پرسش 801 پاسخ 5988 امتیاز

سلام

دوست عزیز، حقیر فکر میکنم صورت سوالتون در مورد موارد اولی و چهارمی و شاید پنجمی ایراد داشته باشه

برای چهارمی شاید یکی از معدود کارایی که بشه کرد اینه:
a(a2-2+a)-2=
a(a2+1-3+2a-a)-2=
a((a2+1+2a)-a-3)-2=
a((a+1)2-a-3)-2=
a(a+1)2-a2-3a-2=
که زیادم جالب نیس

در مورد سومی:
(a+b)(4a2b+2ab2)=
((a+b)(2ab(2a+b))=
(a+b)(2ab)(2a+b)=

واسه پنجمی کاری که میشه کرد اینه:
1+(a-b)(a-b-2)
که اینم جالب نیس

دومی رو هم که یکی از اساتید فرمودن


:)

   بابک مجیدزاده گرجانی
  4 آبان 16:55

0 پرسش 3 پاسخ 3 امتیاز

$x^3(x^2-7)^2-36x=\\
x\big(x^2(x^2-7)^2-36\big)=\\
x\big(x(x^2-7)-6\big)\big(x(x^2-7)+6\big)=\\
x(x^3-7x-6)(x^3-7x+6)=\\
x(x^3-x-6x-6)(x^3-x-6x+6)=\\
x\big(x(x^2-1)-6(x+1)\big)\big(x(x^2-1)-6(x-1)\big)=\\
x\big(x(x-1)(x+1)-6(x+1)\big)\big(x(x-1)(x+1)-6(x-1)\big)=\\
x\Big((x+1)\big(x(x-1)-6\big)\Big)\Big((x-1)\big(x(x+1)-6\big)\Big)=\\
x(x+1)(x^2-x-6)(x-1)(x^2+x-6)=\\
x(x+1)(x-3)(x+2)(x-1)(x+3)(x-2)=\\
x(x-1)(x-2)(x-3)(x+1)(x+2)(x+3)$

   in God we trust
  26 شهریور 13:38

7 پرسش 226 پاسخ 366 امتیاز

سلام. تجزیه کردن یعنی تبدیل کردن به ضرب چند عبارت. برای این کار می تونید از اتحاد ها هم استفاده کنید